Kan president Biden Amerika nog redden?

Build Back Better luidde de slogan uit (sinds 2021 president) Joe Bidens campagne. Het is niet de eerste keer dat dit motto gebruikt wordt. Maar voor president Biden van de vooralsnog grootste economie ter wereld (nog drie tot zeven jaar, ruwweg geschat want China staat al te trappelen) houdt dit´t volgende in:

 1. ´”Build a Modern Infrastructure 
 2. “Position the U.S. Auto Industry to Win the 21st Century with technology invented in America” 
 3. “Achieve a Carbon Pollution-Free Power Sector by 2035″ 
 4. “Make Dramatic Investments in Energy Efficiency in Buildings, including Completing 4 Million Retrofits and Building 1.5 Million New Affordable Homes”  
 5. “Pursue a Historic Investment in Clean Energy Innovation”[ 
 6. “Advance Sustainable Agriculture and Conservation” 
 7. “Secure Environmental Justice and Equitable Economy Opportunity”´

Zeer sterk inzetten op schone, groene energie dus. Die infrastructuur verstevigen is al decennia broodnodig, alleen wilden de verantwoordelijken er nooit veel dollars aan toewijzen. Bruggen die doorroest zijn, wegen in erbarmelijke staat,…  Iemand moet dit betalen en de belastingen ervoor verhogen ligt moeilijk in the Good ole’ US of A. Zijn plan zal $2 trillion (biljoen) dollar kosten over de komende vier jaar. Zal het volstaan? En indien niet, dan vraagt hij de centrale bank gewoon om méér geld, toch? Hoe handig toch om je eigen geld te kunnen drukken (wou dat het voor mijn huishouden ook lukte…) In ieder geval zou het alleen al aan clean energy jobs 10 miljoen banen moeten opleveren. Wat dan weer voor nieuwe belastinginkomsten kan zorgen. 

Op de balans van de Federal Reserve staat momenteel 7,7 trillion dollar aan opgekochte schulden:

Wolfstreet.com

Tweet

Oei, klein foutje, van mijzelf, erratum, niets aan Joe te verwijten hoor, maar het volledige plan zal eerder 7,3 biljoen dollar kosten! Nou ja, op een biljoentje meer of minder zal het vast niet komen. Op deze teller (stand op moment van schrijven:  28,1 biljoen dollar schulden) wordt wel de stand bijgehouden, voor de partypooper die er eventueel naar verwijst. Joe heeft Twitter ook ontdekt ondertussen, vast geleerd van voorganger Donald Trump, die meer op zijn mobieltje bezig was dan zich met dringende staatszaken bezig te houden. Onvoorstelbaar zoals die man begaan was met zijn imago, met constant checken hoe het plebs over hem dacht. Een teken van grote onzelfzekerheid trouwens, zoals ook uit twee biografieën over hem blijkt.

Dit is zo één van Bidens recente tweets:

Made in America Tax Plan

Oei, mister president, gaan big tech en big farma, om maar enkele van de machtigste entiteiten van het land te noemen, dit wel zien zitten? We houden ons hart vast. En gaat u ook ´the military´ aanpakken om, bijvoorbeeld, ik zeg maar wat, te bezuinigen? Dit is wat genoemd wordt het “Made in America Tax Plan”. De corporate tax, bedrijfstaks wordt alvast verhoogd van 21 procent naar 28 procent, waarmee hij voorganger Trumps belastingverlaging (onder meer voor de Trump familie een aardige bonus) teniet doet. Met deze laatste kan ik geen medelijden hebben in deze. Heeft u ook gehoord hoe The Donald (altijd de kleine lettertjes lezen!) bij zijn fans om geld ronselde, en velen dubbel liet bijdragen? Want mijnheer mocht dan wel miljardair (neuhh) of multimiljonair (al waarschijnlijker) zijn – de rekeningen schoof hij liefst door naar anderen. Dat Tax Plan zou 2 biljoen dollar moeten opleveren over de volgende 15 jaar. En het deficiet, dat zwarte gat, onpeilbaar diep mettertijd ook wat dichten. Ambitieus, en de eerste president in lang die tenminste hier iets aan wil doen. Of hij in dit alles zal slagen? De toekomst zal het als altijd uitwijzen…

End the Fed

Wie er in ieder geval al niet in gelooft is Dr. Ron Paul. Een van de weinigen in de Amerikaanse politiek die gelooft in hard currency, goud dus. Wat ook de enige currency is die ooit soelaas kan brengen, vindt hij (en gelijk heeft-ie, al is het daarvoor denkelijk wel te laat…) Want dat Federal Reserve System, de Fed, de Amerikaanse centrale bank, die doet meer kwaad dan goed:

Maar laten we president Joe Biden zelf het laatste woord geven. Good luck, mister president! (U gaat het nodig hebben…)

 

4 reacties

 1. Beste Joost,

  Amerika is helaas niet te redden meer, de rot is nu zo erg van binnenuit.
  Uncle Joe is er neergezet als een marionet en sleepy Joe zit al meer dan
  50 jr als insider in de amerikaanse politiek. Het huidige VS romeinse rijk begint
  steeds meer te lijken op het vorige italiaanse rijk. Ik denk dat China nu al de grootste economie ter wereld is. En de VS importeren nu meer dan ooit uit China tot dat de usd als reserve valuta kwijtraakt. Ondanks de geweldig propaganda van de media gaat de VS nu sneller dan ooit in sneltreinvaart afstevenen op een mega bankroet net als de EU trouwens. We gaan in het zgn vrije westen steeds meer in een kommunistische diktatuur veranderen.

 2. Valt er überhaupt nog iets te redden aan deze wereld?
  Bankroet financieel/economisch systeem, idem normen, waarden en cultuur, goddeloosheid, de overwaardering van het absolute niets, onherstelbaar vervuilde en uitgeputte aarde, klimatologische rampen, ongeneeslijke en besmettelijke ziekten, ongelijkheid, armoede en miljoenen vluchtelingen, radeloosheid en, als puntje op de i toenemend wapengekletter.
  Los van elkaar niets nieuws onder de zon, maar als geïntensiveerd ‘totaalpakket’ uniek in de geschiedenis van de mens, als onomkeerbare bedreiging van het leven.

  1. Precies! En alles hangt met elkaar samen. Dat mag intussen wel eens doordringen. Want hoe zinvol is het dan nog om telkens slechts op één of twee SYMPTOMEN te focussen?

 3. Het enige wat het westen misschien nog enigzins kan redden is wanneer de bevolking massaal wakker wordt en zich ontdoet van de juk van de globalisten. Daarbij moet dan wel doorgepakt worden en ieder zijn rol daarin doorlicht worden zoals die van kartelpolitici, koningshuizen en het grootkapitaal. Dus niet zoals ze na de 2e wereldoorlog hebben gedaan ermee stoppen zodra ze bij enkelen een voorbeeld hadden gesteld waarna de echte grote figuren in de decenia die erop volgden door konden gaan met hun plannen voor de nieuwe wereldorde.

  Van dat massale wakker worden is voorlopig niet veel te merken, maar hopelijk gaat dat veranderen als de grote massa gaat merken dat het oude normaal niet meer terug komt wanneer ze zijn gevaccineerd. Nieuws zoals deze kan ervoor zorgen:

  https://www.standard.co.uk/news/world/spain-holidays-mask-covid-19-beach-public-spaces-b927256.html

  Dat wordt lekker vakantievieren voor degenen die hun prik hebben gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: