Kazachstan heeft volledige focus op goud

Het op goud gefocuste Kazachstan is voor ons wellicht een vrij onbekend land, maar wie beter kijkt naar de cijfers van het land ziet dat er eigenlijk geen betere economie is in Centraal-Azië op dit moment dan die van Kazachstan.

De grote groei is voornamelijk te danken aan de industriële sector, waardoor het land na de crisis van 2007 stevige groeicijfers heeft laten zien van tot wel 4% op jaarbasis!

Ook de visie van de Centrale Bank levert het land voordeel op. Zo is Kazachstan al enige jaren bezig om de goudreserves binnen het eigen land steeds verder uit te breiden, met als doel om voorbereidt te zijn op verdere economische tegenwind.

Bijna een verdubbeling in 3 jaar tijd

De cijfers zijn duizelingwekkend en kunnen vergeleken worden met veelvraten als China, India en Rusland. In 3 jaar tijd namen de goudreserves van het land toe met bijna 80%!

In januari van 2016 had het land 218 ton aan goud in de reserves zitten, terwijl dat 3 jaar eerder nog ‘maar’ 122 ton was.

Kazachstan goud reserves

Ook de komende jaren zal het ingeslagen beleid worden doorgezet, mede vanwege de zeer lage tot wel negatieve rentes in de financiële markten, zo legt ook Ole Hansen uit van de Saxo Bank:

“Trillions of dollars worth of sovereign bonds are currently trading at a negative yield. In Germany as an example, its government bonds are trading at a negative yield all the way out to ten years. This has created a push for diversification and gold has once again emerged from the cold, and during the first quarter of 2016 it had the best start to a year since the 1980’s,”

Reserves namen met 1 miljard dollar in waarde toe

Mede door de snel stijgende goudprijs van dit moment profiteert Kazachstan van het vergroten van de goudreserves. Alleen al in het eerste kwartaal namen de reserves in dollar met 1 miljard toe. Resultaten die met schuldpapier nooit waren behaald!

Welke landen hebben nog meer de focus op goud?

Bekend is dat China en Rusland allen vol de focus hebben op het vergroten van de goudreserves. Deze landen zijn net als Kazachstan van mening dat het te riskant is om andere instrumenten in de reserves op te nemen, zoals schuldpapier of bepaalde valuta.

Dit beleid lijkt voor het recente verleden in ieder geval voldoende vruchten te hebben afgeworpen, en lijkt ook voor de toekomst een beter strijdplan te zijn dan het beleid wat door het merendeel van de landen wordt gevoerd.

goud reserves Rusland

Zijn er ook landen die juist niet de focus op goud hebben?

Er zijn ook landen die juist de reserves aan het afbouwen zijn. Een extreem voorbeeld hiervan is Canada. Dit land verkocht bijna al zijn goud, met als reden om te profiteren van de hoge goudprijs bij de verkoop.

De opbrengst van de verkoop werd gebruikt door de Canadese overheid om investeringen te doen op andere vlakken:

goud reserves Canada

128 reacties

 1. Goud, goud, goud.Goud is een vluchtmetaal, niets verkeerds aan, MAAR zegt geen moer over vooruitgang noch economische welvaart. Met een kilo goud koop je geen economische kennis, hooguit het product en resultaat ervan, dus economische kennis in combinatie met democratie is veel sterker dan goud. Arabieren bijvoorbeeld hebben een achterlijke hoeveelheid kennis, maar veel (zwart)goud en tirannie, die kopen (nog)hun welvaart maar de klad zit er al heel lang in volgens de laatste berichten.

  1. Kan je mening slechts delen, beperkte rationaliteit heeft niets te maken met goud. Zeer vaak blijkt nu net het tegengestelde het geval te zijn, het is ook maar een geloof zoals er velen zijn.

  2. je bedoelt waarschijnlijk niet achterlijke hoeveelheid aan kennis, maar kennis van achterlijke kwaliteit? Sluit ik me bij aan.
   En goud tja, wordt een oud verhaaltje hier op biflatie.nl

  3. Goud is al 5 eeuwen lang het spul dat je moet hebben, want inflatiebestendig. Voor een x-hoeveelheid goud koop je een herenkostuum van hoge kwaliteit; dezelfde hoeveelheid die je een eeuw of vijf eeuwen geleden ervoor moest neerleggen. Valuta’s hebben door de geschiedenis heen een gemiddelde levensduur van…..27 jaar! Daarna is het oud papier dat de waarde vertegenwoordigt van het papier waarop en de inkt waarmee het is gedrukt….. met goud koop je zekerheid en welvaart-behoud voor de toekomst.

   1. Zou dat ook niet moeten betekenen dat het altijd dezelfde waarde heeft? De goudprijs volgt mi evengoed de inflatie, je zou anders steeds meer goud nodig hebben om dat inflatoire kostuum te kopen.

    1. Zou dat ook niet moeten betekenen dat het altijd dezelfde waarde heeft? Ik neem aan dat het hier over goud gaat.
     Nee, waarom zou dat zo moeten zijn dan?

     1. Ja je hebt gelijk. Maar wat jij niet ziet is dat hij precies hetzelfde zegt als Flip. Kijk maar naar de reactie hieronder. Moet je wel snel zijn, nu staat hij er nog en ik weet niet hoe lang nog. 🙂 Wel goed lezen, he. Het is wel de meest ludieke manier om uit te leggen hoe korte broeken zijn ontstaan.

     2. Klopt, goud komt dan op hetzelfde neer als fiatgeld, hoeven enkel de prijs aan te passen. Hierdoor wordt het soort geld irrelevant, de ongebreidelde hebzucht van een aantal is een andere zaak.

     3. Lookie lookie Dick S, Jort

      https://www.bullionstar.com/blogs/koos-jansen/wp-content/uploads/2013/12/SGE-foreign-exchange-gold-system-705×392.jpg

      Goud; hahaha, je kunt het niet eten, het ‘rendeert’ niet, barbaars relikwie, afijn, de bekende retoriek zoals jullie die ook kennen.

      Wel, het depricieert OOK niet, zoals fiat valuta’s, of negatieve rente bonds.

      Wat met het sexy plaatje? Huh? Zit China een beetje te plagen en wil ze eigenlijk een grotere stem in ’the new and improved fiat SDR’, of heeft ze daadwerkelijk plannen, cq, wordt goud opnieuw afgedwongen als de enige en echte vorm van geld?

      What’s with the fucking picture huh?

      En niet om de hete brei heendraaien, tragische absurditeiten heb ik genoeg gelezen.

     4. O, btw, in tijden van ‘oneindige groei’ is schuld op schuld uit betrouwbare nullen en enen buitengewoon handig, zal ik niet ontkennen.

      Wanneer schaarste optreedt echter, zullen grondstoffen moeten worden geruild tegen iets van waarde; eindige versus eindig

      De belofte van eeuwige groei geldt eenvoudigweg niet langer, tastbare waarde kan dus ook niet langer worden geruild tegen de belofte —> € £ ¥ $

      Of een mandje van beloften zoals het IMF voorspiegelt

      Duh…

      Biflaten

     5. Want zoals u ongetwijfeld weet
      Komt echte waarde niet uit Den Haag
      Maar uit tranen, bloed en zweet
      De tijd is rijp, logisch als een kind
      Maar wanneer, da’s de vraag
      En niet of u het goed vind

     6. Er is niets mis met the fucking picture huh! Je hebt hem trouwens al eerder laten zien. Komt bij Koos Jansen vandaan, nietwaar?
      China wedt op twee paarden, die eigenlijk als tweelingen overkomen. Beter gezegd nog, het is hetzelfde paard, maar voor de benevelde westerse wereld ziet het er uit als twee. En het verbaast mij nog steeds dat niemand dit ziet. Het geeft wel twee mogelijkheden, maar die keuze ligt niet bij China.
      Trouwens in de unadulterated goudstandaard is goud beslist niet de enige vorm van geld. Het vormt wel de basis, maar die is niet zoals jij hierboven suggereert ‘afgedwongen’.

     7. Van Koos idd. En juist, hetzelfde paard. Goud gaat weer een meer prominente rol spelen, er zal wel een soort debt jubilee komen, en een herschikking met minder power voor de $, en meer voor goud. Buitengewoon grappig dat het Chinese monetaire centrum van handel, op de gevel althans, is ondergeschikt aan goud. Een Siamese tweeling, ooit gescheiden, maar ze kunnen niet zonder elkaar ?

     8. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet, die herschikking met minder power voor de $ en meer voor goud. Volgens mij een onmogelijkheid, maar ik laat me graag verrassen.

     9. De wereld neemt langzaam afscheid van de $. Als er niet langer een wereldreserve munt is, China’s debt/gdp ratio ligt boven 350% inmiddels, ook geen reservemunt dus, samen met de $ in een mandje is inmiddels ook bagger.

      Waartegen gaat men dan goederen ruilen, olie, whatever? Een munt met een hogere gouddekking, ik bedoel daarmee de hoeveelheid fysiek goud in verhouding tot uitstaande valuta, wordt m.i. tzt gezien als ‘koopkrachtig’, ‘waardevast’, zonder dat een vaste koppeling aan goud noodzakelijk is. De Eurozone komt niet zo slecht uit de verf met haar >10.000 ton.

      Er gaat iets vastlopen, en flink ook, wie wil er dan nog $ of ¥ of RMB ontvangen in ruil voor hard assets? Met > 400 debt / gdp ratio’s and soon to be worthless fiatskies? Huh?

      The new and improved Fiat 3.0? De luchtbel loopt leeg, straks wil niemand nog iets ruilen tegen valse beloftes.

     10. Ja Houts, het is heel simpel, de 2e wereldoorlog (2e bankiersoorlog) is gewonnen door de joenaaitetsteeds, door als tegenprestatie voor de hulp een koppeling te eisen aan hun munt als wereldmunt. Hun munt gekoppeld aan alle grondstoffen, alle levensbehoeften van de mensen. Maar natuurlijk gaat t niet om de usa, t was een clubje bankiers wat hier achter zat. Die de wereld op die manier in hun bezit hebben gekregen…

      Als tegenreactie zien we nu andere werelddelen opstaan, die beseffen hoe erg dit uit de hand gelopen is , zoals in vergelijking met het romeinse rijk. Steeds meer lood of een ander goedje in de munten doen in de goud en zilverstukken.
      Het is een herhaling.

      Het is simpel dat de andere partijen zich nu indekken met een goud en zilver voorraad, om dit monopoly te niet te doen. De van goud losgekoppelde fiat dollar gaat vallen. En daarmee ook alle derivaten, en alle schuldbekentenisen.

      Waar gaat t overleven zijn? In werelddelen die mensen eten kunnen geven en waar geld als ruilmiddel nationaal gedekt is door echt materiaal.

      Dus zorg dat je je eigen centrale bank wordt maar vergeet t eten en drinken, verwarming en onderdak niet. Het liefst zonder schuld.

     11. Helemaal eens Mad. Er zijn echter spelers die werken aan een extensie van meer van hetzelfde, al dan niet met goede bedoelingen.

     12. Hm hm, monetaire permacultuur boven money by mandate inderdaad.

      Heheh, money by mandate, ronduit bespottelijk eigenlijk, zouden ze op school moeten uitleggen.

      Schooiers die zorgen dat ik niet kan sparen, maar moet uitgeven, hamsters in het wiel, steeds sneller, tot het wiel uit het lood vliegt en je met lege handen achterblijft.

      Plofkippegels.

     13. Ik begreep eigenlijk dat je naast de fiatvaluta in de SDR ook goud zou willen opnemen. En dat is volgens mij een onmogelijkheid.
      Wat betreft die valse beloftes ben ik het wel met je eens. Maar dan moet je wel weten wat die valse beloftes precies zijn. Fractioneel blijft ook een valse belofte.

     14. Dick, ik reageer niet zo vaak op jou, omdat ik babyboomers haat , hahahaha, dat was echt een grapje hoor, hoe kan jij t nou helpen wanneer je geboren bent en hoe t allemaal gelopen is ,man. Das pas echte discriminatie haha

      Wat ik wil zeggen , jij, en ik ook zijn verdwaald in een manier van denken. De illusie heeft van kinds af aan vat gehad op ons, maar niet alleen dat, ook de opvoeding door onze ouders die gehoorzamer, en minder bewust waren dan ons.
      (internet speelt hierbij een grote rol, toegegeven, ondanks de verslavende kant van nieuwsgierigheid..)

      Vandaar dat we denken in geld, goud zilver, reservemunt aandelen,sdr en noem het maar op.
      Het is een soort software wat onze hersenen is geprogrameerd om ons weg te houden van waar t werkelijk om gaat.
      En hoe groter de geconditioneerdheid hoe groter het geloof in het systeem.

      Terwijl we ons geestelijk bezighouden met onze gedachten van oplossingen van gevolgen die veroorzaakt zijn door een lager bewustzijn, in hoeverre blijven we dan conformeren aan dat lagere bewustzijn?

      Dat vind ik een interessante vraag.
      Op een economisch blog , hahaha

     15. Als je iemand lang genoeg opsluit, kan ‘ie niet meer voor zichzelf zorgen, of vrij denken. Niet dat ik DickS daarvan verdenk overigens. Hoewel er enige symptomen zichtbaar zijn.

      Grapje … ?

     16. iedereen is zo vrij als zij of hij kan denken, houts. En we kunnen elkaar alleen maar helpen. Veranderen kunnen we alleen zelf.

     17. Deze man heeft zeeeeer weinig waardering voor jou en anders denkende.
      Hij komt me over als een soort werner, maar dan iets socialer.
      Hij is snel op z’n pik en manier van denken getrapt en keert zich dan ook openlijk af van bepaalde personen.
      Maar dit komt niet vanuit z’n gevoel, maar omdat hij niet meer bij machte is deze persoon voldoende te beargumenteren.

      Een beetje, een rutte of zalm type, alleen deze zijn veel gladder.

      Hij wil zichzelf wel een bepaalde status geven als wijze man op de site, hoewel het doorgaans alleen over geld en economie gaat.
      Dit zijn zaken uit het stenen tijdperk.

      Hij weet zelf niet goed welke richting hij moet kiezen door de verkrachting van z’n ware identiteit.

      Dit is niet als een confrontatie bedoeld, maar meer als een constatering.

     18. Nee, geen SDR. Ik zie een toekomst zonder reservemunt. Een Freegold-achtig iets. Dat uiteindelijk haar balans zal vinden in waarde, de pendule zwaait tenslotte al eeuwen van gedekt naar ongedekt, en vice versa.

     19. Werken voor je eten en wat krijgen als t eens wat minder opbrengt. Volgende zomer ben jij aan de beurt om je profijt te delen.

      Denk gewoon eens anders denk basis, Dick. niet met prutmiddelen maar in intentie. In besef dat we elkaar allemaal nodig hebben.
      En zelfs dat is nog egoistisch hahah

      Ja ik weet dat t 180 graden gedraaid staat aan t huidige.

      Snapte?

     20. Kijk in de geschiedenis, wat het egobelang gebracht heeft is waar we nu staan.

      Een klein groepje hele rijken en de massa niks. Het gevolg van een gedachtenpatroon met logischerwijs op den duur revolutie, zie de franse.

      Wat schieten we hier op den duur allemaal mee op? Niks.

      Veel dooien en herhaling van t oude.

      Wanner gaan we een nieuw bewustzijn aan? En bent u bereid daar een begin mee te maken. 🙂 in tegenstelling tot de huidige gedachtengang…
      Leuke vraag he?

     21. Ze snappen je wel, alleen ze kunnen het niet waarderen.

      Houtskool slijmt wat met je mee, maar lult een beetje heen en weer om de connectie te behouden.

      Ga bij je innerlijke te raden en je weet wie de ratten zijn.

      Geef je teveel bloot zonder voldoende bescherming en ze zeiken over je heen.
      Dat is het niveau van de gemiddelde mens.

     22. Wat een vergane, kinderlijke, hoopvolle, zelf verrijkende,egoïstische vriendjes conversatie is dit?

      Jullie inhalige, overtuigende inborst, maken dat jullie op termijn een hoge prijs gaan betalen voor jullie egoïsme.

      Wie ben ik?
      Ook maar een domme boer.

     23. Je hebt je ware gezicht al reeds laten zien.
      Onbetrouwbare, slijmerige naaktslak.
      Wat een bende bij elkaar.

     24. “De Eurozone komt niet zo slecht uit de verf met haar >10.000 ton”

      Dit getal, moet je nog maar eens PERSOONLIJK gaan controleren!!!!
      En niet klakkeloos overnemen.

     25. Flip veronderstelde inflatiebestendigheid van goud, dat is mi zo niet. Hij geeft zelf het voorbeeld voor een inflatoir kostuum, het kost nog altijd dezelfde hoeveelheid goud. De goudprijs volgt dan de inflatoire trend.

     26. Ja, u komt genetisch bijna volledig overeen met werner, hoewel u het toch steeds wilt blijven ontkennen.

      Waarom zou u zich zelf nog langer blijven voorliegen?

   2. Bij een grote crisis worden mijn versleten schoenen ook automatisch meer waard. Wat is goud waard als er ergens een tekort aan is, bijvoorbeeld voedsel, dat kun je met goud niet oplossen.

     1. Schitterend!
      Onder mijn volkstuintje heb ik illegaal geloosde olie gevonden dus ik verbouw niets meer. Zwart goud. Lekker belastingvrij karren.

    1. Klopt, goud komt dan op hetzelfde neer als fiatgeld, hoeven enkel de prijs aan te passen. Hierdoor wordt het soort geld irrelevant, de ongebreidelde hebzucht van een aantal is een andere zaak.

    2. Klopt, goud komt dan op hetzelfde neer als fiatgeld, hoeven enkel de
     prijs aan te passen. Hierdoor wordt het soort geld irrelevant, de
     ongebreidelde hebzucht van een aantal is een andere zaak.

   3. Flip H., goud is niet altijd even veel waard. Het verhaal gaat dat je al sinds de Romeinse tijd voor een troy ounce naar een goede kleermaker kon gaan om je te kleden. Dit mag zo geweest zijn, maar ga eens in Londen St James street, of in Rome of Napels kijken wat een high end kleermaker vraagt voor een bespoke pak. Dat begint misschien bij zo’n 10.000 euro, en loopt al snel op tot een veelvoud daarvan afhankelijk van stofkeuze en dergelijke. Een goed gemaakt pak is niet te vergelijken met een massaproduct van Hugo Boss of Armani. Confectie bestaat nog niet zo lang.
    Waar het mij om gaat is hiermee aan te tonen dat goud op dit moment ondergewaardeerd is, net als zilver, naar het schijnt kreeg een Romeinse soldaat een soldij van een dinarius, een zilveren munt waar drie gram zilver in zat. Ik vraag me af of er vandaag de dag nog soldaten zijn die hun leven op het spel zetten voor een bruto loon van nog geen vijftig euro per maand.

  4. Klopt, goud komt dan op hetzelfde neer als fiatgeld, hoeven enkel de prijs aan te passen. Hierdoor wordt het soort geld irrelevant, de ongebreidelde hebzucht van een aantal is een andere zaak.

 2. Dat komt mooi uit , ik zit er over een week of 3. Wat betreft goud Kazachstan heeft veel natural resourses waarvan goud er een is. Ze zullen wel China en Rusland volgen en hun goud niet exporteren maar als reserves opslaan. Inside information 😉

 3. Het spelletje is eigenlijk heel eenvoudig. Tijdens een economische bloeiperiode kun je sparen, investeren en beleggen. De meeste mensen zijn spaarders.

  Als de economie niet meer kan groeien dan zet je je geld (schuldverklaringen) om in goud. Zo blijft het geld circuleren in de echte economie en kunnen mensen hun schulden gewoon afbetalen.

  Het is geen raketgeleerdheid.. 🙂

  1. beste Jort,

   Kazkhstan is een echte petro staat en een van de grootste producenten van Uranium en vele andere grondstoffen. Helaas is de economie daar nu in diepe problemen wat zich weerspiegelt in de waarde van de Tenge. Ik heb lang in Kazakhstan gewoond en gewerkt. Echt de industrie stelt niet zoveel voor. We kopen in NL echt geen industriele producten uit Kaz omdat ze simpelweg niet verkoopbaar zijn op de wereldmarkt. Kazakhstan is wel een wereld speler en dat word nog belangrijker in de toekomst op het gebied van uranium productie (gedomineerd weliswaar door Rusland).

   mvg Pieter

   1. Mhuhuhuhu, das een heel ander verhaal.
    En eerlijk gezegd ben ik gelovige van diegene die er zelf geweest is en het gezien heeft daar.

    Bedankt Pieter.

 4. Dat Rusland, China, India en Kazachstan hun goud reserve opvoeren is de voorbode om de goudstandaard weer in te voeren.
  Dat is ook de rede om het merendeel van het goud uit het westen te halen en niet uit Rusland zelf.

  1. Of om de USD als reservemunt te kunnen verlaten, het langverwachte financiële omslagpunt? Alvast benieuwd hoe de VS hierop zal reageren, zou mi een schokgolf teweegbrengen, geen prettige voor de wereldeconomie.

   1. weet ik en waar rook is is vuur.
    Rook komt er inmiddels bij de yanks uit hun oren.
    Alleen wat zo triest is dat de bevolking die er in feite niets aan doen kan weer de dupe is.

    1. Zoals die man zegt in dat filmpje, massaal op de been komen, die gasten oppakken en vastzetten op een eiland. Laat ze elkaar maar overheersen.
     Helaas zie ik dat allemaal nog niet direct gebeuren.

  1. Het is maar net waar de prioriteiten liggen Money as Debt. Nederland sluit de ogen en volgt de horde, zoals met alles 🙂

 5. En weer een grafiek die verteld dat het NIET goed gaat.. of… JUIST wel ? In ieder geval draait de boel op standje sambal tegen een weg geef prijs ?

 6. Weet je wat t is , mijn lieve vrienden, wat er aan de hand is met deze wereld? De planeet waarop wij leven? Er is een strijd gaande.Een geestelijke strijd een strijd voor uw ziel, uw grootste bezit.

  Of je nou gelovig bent of niet, de stijd is duidelijk te zien voor ons allen.
  Het is de strijd tussen God , de Goddelijkheid, het Licht en de Vergevende of hoe je t ook wilt noemen, en Satan, Lucifer, the Prince of Darkness, de Afvallige, of hoe je hem dan maar wilt noemen, die moet bewijzen aan God dat hij de mensen kan verleiden ten behoeve van materieel gewin.

  Laten we daar even , hypothetisch van uitgaan.
  Laten we even een van de oudste boeken, de bijbel als leidraad nemen. Of de Koran want die vertelt officieel tzelfde verhaal.
  Nee nee nee, niet als waarheid, maar even gewoon als beschouwing.

  Kijk om je heen… wat telt..
  Bezit , uiterlijk genoegen, macht, ego en lust.
  Dat is het uiteindelijke doel in deze huidige wereld.En daarnaast dit doorgeven aan onze kinderen.
  Mooi man, we zijn er veel mee opgeschoten.
  Verdeeldheid, elkaar onderdrukken, dmv concurrentie.
  Als er dan een strijdvraag is, wie heeft hier dan baat bij? De boodschapper van heb elkaar lief ook al bent u elkaars vijand en degene die zegt : in samenwerking kunnen we er een betere wereld van maken? Of die andere duistere kant?

  Weet je mensen, wij met zijn allen zijn zo bang en verward gemaakt dat we elkaar bestrijden om in onze opgelegde onzekerheid de donkere kant te blijven dienen.

  Wanneer je dat beseft, dan, JA DAN! kun je je vrijheid gaan bewerkstelligen.

  Wij zijn vrije mensen vanaf onze geboorte.
  Wijs , aub de mensen aan die zeggen dat dit niet zo is. Neem hen gevangen en zet ze op een eiland, zodat ze elkaar kunnen overheersen.

  Zodat de rest van ons mensen in vrede , en harmonie met elkaar en met de aarde, met de natuur kunen leven.

  Love is the answer.

  https://www.youtube.com/watch?v=AZQxH_8raCI

  1. we zijn verdwaald mensen

   we houden vast aan een illusie. Van geld, of van goud, wanneer geld een illusie blijkt.

   In de stad waar ik 35 km vandaan woon , dachten ze een flat nodig te hebben omdat elke belangijke stad een flat moest hebben van 10 verdiepingen..

   Gevolg was dat ze een brandweerwagen gedwongen waren te kopen omdat geen van de bestaande brandweerwagens zon gebouw op die hoogte kon blussen.

   Be real people… plant een aardappel.

   Ik voel zoveel verdriet voor deze satanische wereld. Daarom schrijf ik dit ook.
   Besef hoe je gedwongen bijdraagt en hoe je je ziel verkoopt. En aub vind een manier om t anders te doen.

    1. Meld je masaal ziek morgen

     Wijdt het aan psychische klachten.

     Ik deed het. Vele malen.

     Daar hebben ze nu nog geen macht over. Fuck em.
     Fuck this system.
     Become free, en wordt een economische guerilla warrior.
     Schijt aan t systeem. Doe FUCKING iets binnen je mogelijkheid! Doe IETS, maar niet NIKS IN ANGST!

     https://www.youtube.com/watch?v=VlvhVnuZVvk

     En Spiegel, het is ultiem mooi dat je lachend naar je werk gaat, maar dat is wel gewenst, geen verandering zonder opstand, mijn vriend.

     1. ik weet t , ik ik heb door mijn acties in t verleden minder dan 200 euro nodig in de maand.

      Maar vanuit die vrijheid schrijf ik dit.
      Tot dit besef ben ik gekomen vanuit die situatie. Vrijheid van geld geeft die mogenlijkheid. Vandaag 2 reparaties gehad 2 keer mensen geholapen en ik kan in mijn levensonderhoud voorzien.
      Zwart en een beetje wit..be clever!

      Fuck the system!

      https://www.youtube.com/watch?v=8vdmNmKnSn4

     2. Iedereen bang en afhankelijk
      Dat is ultiem gewenst.

      Ik voor mezelf ga nog liever dood.

      GETEKEND

      MADMAN.

      The fuck with the elite and the NWO

      LAAT ZE DE FUCK MAAR AN MIJN DEUR KOMEN!
      WAKE UP MENSEN!!!

      pruttel pruttel… ze doen dit weer en nu dat , goud zilver… ik zeg maar niks want dan kan ik straf krijgen…

      BEN JE EEN MENS OF WAT THE HELL BEN JE ?????

      SCHIJT AAN DE ELITE!!!! AAN DE SATANISTEN!!!

     3. NEEE laten we behoudend en beleefd blijven…

      Oh man..
      Jezus jaagde de geldwisselaars uit de tempel met een zweep…
      Thats my hero, die deed tenminste iets.
      Gewoon zonder eigenbelang, geen angst voor represailles,
      Effe de zweep op die idioten.
      Meer dan wij doen, uit eigenbelang.

      https://www.youtube.com/watch?v=Ic1UBwVHGGU

     4. Ik hou van die man die vrede predikte!

      Die zei, heb zelfs je vijanden lief, die had het goed voor met de aarde, en met ons mensengeslacht!

      OF NIE???

      Heb je liever het kapitalistisch gebral???

      Het is maar effe praten he, effen gedachten wisselen…
      Wat is er beter voor ons allen?

     5. Oh de nieuwe iphone 38 is uit, ik ben er vandoor, moet effe voor de deur gaan liggen vannacht om de 1e te zijn die m heeft.

      Laterrr!!

     6. Ach mensen, het laatste wat ik wil zeggen, met een soort einstein uitleg… wij weten zo weinig van de wereld waarin we leven en zijn zo gehersenspoeld om de status quo in takt te houden.
      Wat wetenschappelijk niet uit te leggen valt bestaat niet omdat t niet wetenschappelijk bewezen is…

      Er is 1 ding wat ik voel.
      Wij zijn voor eeuwig levende wezens, waneer wij sterven leeft ons bewustzijn voort en wordt al dan niet werdergeboren ter bewustzijnsverrijking.

      Ik hou van jullie allen omdat we allen 1 zijn. U bent ik , en ik ben u. Ten gehele.

      Als je dat begrijpt is er geen oorlog nodig, alleen maar een afwachten tot een ander besef,
      Nogmaals de groetjes van een gek figuur,

     7. En we zitten lekker in de zetel, oftewel op de bank, slaap lekker, mensen..snurk lekker verder….
      ook jort en creatormusic,

      prettige uitvaart!

 7. Er was eens een kudde koeien,
  en owwww, wat konden die loeien!

  Maar daar kwam de boer,
  in al dat rumour!

  En die melkte ze allemaal…. hahahaha

   1. Wat zou je me willen vragen zelfstandige man?

    We zijn allemaal kinderen van deze prachtige aarde, we kunnen elkaar alleen maar steun, raad, goede gevoelens en advies geven, om een eerlijke hechte verbinding aan te gaan.

    Geen mens is meer dan een ander, we zijn in beginsel allemaal gelijk.
    We kunnen ons alleen maar onderscheiden in onze aardse ontwikkeling.
    En dan nog kunnen we proberen elkaar zo veel mogelijk te steunen.
    We hoeven er geen eigenbelang te hebben.
    Het blijft gaan om de intenties.

    Heb op mijn levenspad 27 jaar mogen strijden tegen de stroom in, dus ik weet een beetje van de hoed en de rand.
    Heb het nooit opgegeven ( op leven en dood ), en zie nu het koren en de vruchten groeien.

    En, ik ga er nog lang van genieten en geef er veel van weg.
    Ik kan mijn bezit niet meenemen, maar wel delen.

    1. Dat bedoel ik, dat vind ik nu weer eens mooi geschreven! Echt waar.

     Maarree zeg je dat nou ‘ vanuit je hart of vanuit je verstand, want dat is heel belangrijk!’

     Einde van een nachtelijke bertus quotatie, haha, nee, maar echt gemeend, mooi gezegd.

     1. Bedankt voor je waardering.

      Het was geen argumentering, maar een reactie vanuit mijn gevoel en intuïtie, gevolgd met een zekere redenatie tussen gevoel en verstand.

      Het verstand heeft een zeer ondergeschikte rol in deze.

      Maar je vroeg volgens mij wel een beetje naar de bekende weg beste.

      Ik stelde me aards kwetsbaar op met mijn reactie, maar ben me er bewust, dat het me ook veel ruimte bied voor nieuwe energie.

      Dus dat zet de boel weer in balans.
      Je geeft wat weg en je ontvangt er voor terug.

 8. Allemaal leuk en aardig, dat Kazachstan en Rusland hebben verdubbeld en 50% vergroot.
  Maar uiteindelijk komt het er op neer, hoeveel meer stabiliteit gaat het Internationaal opleveren op het gebied van economie, financieel, valuta, maatschappelijk, geografisch, vertrouwen en vooral militaire rust en stabiliteit.
  Dan hebben we het nog niet over de werkelijke goud voorraad van China en Rusland.
  Rusland heeft de grootste juwelenkist ter wereld in de grond.

  Deze aardverschuivingen op economisch, maatschappelijk, voorraad edelmetalen en verzwakking van andere mogendheden, zullen uiteindelijk leiden voor grote internationale spanningen als die we al zien bij de tektonische platen onder het aard oppervlak.

  Het is met elkaar allemaal van zeer natuurlijke aard en zal zich ook als zodanig gaan gedragen.
  De Internationale Nationale spanningen kunnen zich misschien wel gelijktijdig met de aardse spanningen gaan ontladen.

  Het opbouwen van reserves in edelmetalen is een gevolg van ontwrichting van economische, financiële samenhang, zeer begrijpelijk menselijk gedrag.

  Deze acties zullen achteraf zeer aards primitief te zijn, maar daar zijn bepaalde grootmachten zich ook van bewust.
  Voor de korte/middellange termijn blijkt dit het beste alternatief.

  Op de langere termijn zijn hele andere zaken echt belangrijk en daar hebben de meeste grootmachten weet van, behalve de doorsnee burgers.

 9. Discussies over zilver of goud, en het systeem zijn mooi, maar die discussie zijn in principe volgend op de denkwijze van het systeem. Ook al zijn ze ‘anti’.

  Het grootste bezit wat een mens heeft is zijn of haar leven…
  Voor de facebookers onder ons, (ik raad aan , neem een nepaccount, dat mag nie van fb dus weet je dat je op de goeje weg bent , haha) is dit wel een mooie…, ik kon m nergens anders vinden helaas.

  https://www.facebook.com/DesideratumNL/videos/724761447663859/

  Affijn, het 1e is, dat je beseft dat je leven een godsgeschenk is, of je nou gelooft in een god of niet, het is miraculeus dat je eenvoudigweg bestaat. Dat je hart automatisch klopt. En dat al je levensfunctie en zintuigen werken!
  Staan we daar bij stil wanneer we s’ochtends wakker worden? Ik dacht t niet.
  Automatisch kom ik dus op t 2e punt, de vrijheid van geest, de vrijheid van denken.
  Een zelfbeschouwing wijst uit dat er een gedachtenslavernij is die vanuit de materiele wereld, hoe kan t ook anders , onze gedachten, ons bewustzijn, is binnen is gedrongen.
  Ik moet naar mijn werk, en niet werken om te leven, neeeeheeeheee ,ik wil naast mijn basisbehoeften, dit en dat, en hier en daar.

  Zijn wij slaven? Ja.
  Maar de slavernij begint vanuit het mentale, onze gedachten. Een lastig iets om subliem te omschrijven maar ik hoop een klein lichtpuntje te brengen met mijn schrijven.
  Alles , maar dan ook ALLES wat we denken , doen of wensen in disharmonie met de planeet waarop wij leven, of in disharmonie met het welzijn van het geheel, ten bate van alleen onzelf, ons ego,(buiten onze basisbehoeften) keert zich op de korte of lange termijn tegen ons.
  De echte materie is van binnen in onzelf te vinden. Alleen niemand heeft de tijd meer om te zoeken iedereen is bezig met vergaren van compensatie.

  Waar we hedentendage mee bezig zijn getuigt van een heel primitief, bassaal bewustzijn.
  Het vergaren van dingen, en ook van macht over anderen,(dat heet carriere maken, hihi), eenvoudigweg ten gunste van ons ego, en dit dan op grote, maar ook op kleine schaal. In deze wereld leven wij.

  Denk ervan wat je wilt, maar David Icke heeft er wat moois over te zeggen. Gewoon effe kijken en erover nadenken..

  https://www.youtube.com/watch?v=NF2Ucat1Rfk

  Ik ben in de bevoorrechte omstandigheden dat ik bijna geen slavengeld nodig heb, en ik kan je zeggen… ITS A BLAST! Dan kun je naar binnen gaan, omdat buiten veilig is, snapte…
  Vanuit die positie begint t vrijdenken pas echt, mijn beste vrienden.
  Wij zijn vrij, maar we durven t niet te geloven, want t is te mooi om waar te zijn… ken je dat?

  1 puntje van licht zie je altijd in het donker, maar het licht kan 1 puntje van donker makkelijk verbergen..en vele puntjes licht maken 1 groot licht.

  1. Sorry, en jammer dat de 1e link niet werkt , ik had t al gedacht. T was een link van fb.
   affijn, google maar t ging om deze man..
   Zijn verhaal heb ik later proberen te veklaren in de tekst…

   Sadhguru Jaggi Vasudev kijk maar eens op yt

 10. De pensioenfondsen van de glasfabrieken hadden ook hun focus op goud maar werd door de DNB afgestraft.. http://fd.nl/economie-politiek/1149540/dnb-hoeft-geen-schade-te-betalen-in-goudzaak

  En..,

  Belgie met hun derde lening intussen met een looptijd van 100 jaar ! WTF ?? 100 jaar dat is een soort Werner-oplossing.. Theoretisch waterdicht… http://www.standaard.be/cnt/dmf20160426_02258857

  “het is symbolisch mooi meegenomen dat ons land in die mate wordt vertrouwd om op honderd jaar te ontlenen “…. Woehahaha.. over economisch analfabetisme gesproken..

  1. Haha nou ga je toch geen W uitspraken doen he? hahaha

   Vandaag de dag is alles is nep man.
   Behalve ons leven , want we leven, we bestaan, en we hebben onze intentie wat betreft de samenwerking met deze planeet.

   De rest is een vliegenplakker voor een kleine groep die daarvan profiteren.
   T is moeilijk uit te leggen, ik praat vanuit een andere positie. Ik heb bijna geen geld nodig. En t geld wat ik vergaar dmv reparatie, die zo belachelijk duur is in deze ‘economische’ wereld tegenwoordig ,maakt dat ik, wanneer ik de halve prijs vraag tov ‘normale’ bedrijven nog comfortabel kan leven.. Maar daar gaat t niet om.

   Laat de programmering los, en ik kan je zeggen, t is al vreemd hier voor mij dat te kunnen doen, dus kan ik snappen dat t bijna onmogelijk is wanneer je nog midden in t systeem moet overleven. Vooral als je een gezin hebt.

   En indien je je gaat afzonderen en zelfvoorziendend gaat leven…
   Als de materiele afhankelijkheid stopt , begint de strijd tegen de programmering op geestelijk niveau, geloof me.

   Ik wens je alle sterkte.

 11. Waarom ik zo’n 80s fan ben?

  Wel , verschillende redenen…

  In de 80’s was t 8 bits met computers, kun je je voorstellen wat t verschil is in energieverbruik qua servers waneer we genoegen zouden nemen met 8 bits?? ipv 64 bits…

  De groezelige films,muziek en games waren ipv gericht op geld , meer op creativiteit,

  Maar vooral…. in de 80’s was de staatsschuld van vele landen nog te behappen, met als gevolg dat mensen nog minder schuld op hun kop kregen…en minder moesten slaven…

  ach ja, nostalgia, ik wordt oud.
  Mijn nicht zegt dat ze niet zou kunnen leven zonder wifi. Ze snapt niet hoe we dat deden…
  Get my drift brothers?

  Misschien zijn wij wel dit:

  https://c2.staticflickr.com/4/3017/2894181382_c1e9f52f59.jpg

  Wie zal t zeggen ?

  Ik zeg niks, ik speel Delta op mijn Commodore, bekijk t maar….

  https://www.youtube.com/watch?v=AeLi01dpME0

  I am free to do what i want, any old time…

  1. Het plaatje ( onze diepgewortelde programmering waar je het eerder over had ) is in de jaren 80 2.0 gegaan.. Band aid , Live aid allemaal bullshit waardoor we zijn gaan denken dat het is zoals ze zeiden en dan helpen we toch met geld inzamelen.. ? De sport is helemaal verkracht door Nike , Adidas enz.. 80s zijn de jaren van de Merken…, de USA propaganda.. Miami Vice… ? liepen we allemaal met zo’n brilletje en colbertje rond.. Haha als je is terug denkt hoe we erbij liepen omdat dat “mode” was…. ( wat we op tv zagen.. ) Ben zelf van nog iets later en heb de jaren 90 ook in een aussie rond staan stampen in de ENERGIEHAL… wat een tijd..

   1. haha, ja man, ik dacht in die tijd, als ik ouder ben ga ik naar america, want daar kan alles hahaha. Hoezo brainwash 🙂
    Wat een neptoestand, maar door de gerrinneringen van die tijd krijg je yoch da twrme nostalgische gevoel. Ik kan t niet helpen haha. Tegen beter weten in.

    Ouwe gabber!

    https://www.youtube.com/watch?v=nmYi5u9BhtI

    1. Haha Ik was een gabber he.. geen zwabber… jouw genoemde plaat is echt de stereotype belediging voor de gabber.. haha ken je deze ???

     K-K-K-Klassiekerrrrr ( zet je geluid wel even vol… )https://www.youtube.com/watch?v=PspZrgNLg14

     1. Heb de definitie opgezocht van een gabber en die correleert absoluut aan jou, geld beluste, egoïstische man.

     2. Wat probeer je nou te zeggen ? Je vertelt met je reactie meer over jezelf… domme zwabber…zoek die ook maar op… wereldvreemd ????

     3. Een heel veelzeggend deuntje.
      Is dat een recente pasfoto van jezelf in het midden?

  1. hopenlijk wordt er geen uitlevering gevraagd aan zweden , voor deze satire , hahah

   das een hot item vandaag de dag hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: