Kees de Kort: ‘ CPB ontkent de realiteit ‘

Kees de Kort laat op BNR weten dat de cijfers van het Centraal Plan Bureau over de ontwikkeling van de Nederlandse economie met een korrel zout moeten worden genomen.Via: Huizenmarkt-zeepbel.nl

9 reacties

 1. Conclusie is duidelijk, we zitten al enkele jaren in de Grote Depressie 2.0. De economie zal mede door al die bezuinigingen en steeds maar verder stijgende olieprijzen alleen maar blijven krimpen totdat de lagere en de middeninkomens straatarm zijn geworden.

 2. Met veel mensen gesproken vanuit de VS. Huizen met een waarde van 1 miljoen dollar in het jaar 2000 die nu een waarde hebben van 200.000 dollar.

  Er wordt veel geld geproduceerd. Echter dit wordt gebruikt om de banken overeind te houden en nu het een landencrisis is, wordt geproduceerd geld ook gebruikt om landen overeind te houden.
  Ondanks dat een centrale bank deze kar alleen kan trekken, willen de banksters toch ook een substantiele bijdrage van de gewone hardwerkende man in de vorm van belastingen echter nadat de staatsschulden van landen vaak al verdubbeld, verdrievoudigd, verviervoudigd zijn.

  Deze week heeft het nederlandse parlement toegestemd om Griekenland een tweede bedrag te geven en waar ging Pauw$Witteman over? Over de toon in het politieke debat.
  2 politiek-korrekte-geindoctrinieerde-hoogopgeleide nederlandse burgers voelden zich een beetje overvallen bij de voordeur door een of andere cameraploeg.

  Ik zou zeggen, goeie (cynische modus aan) goeie zaak dat ze geen aandacht hebben besteedt aan de stemming in het parlement aangaande het tweede bedrag dat aan griekenland verstrekt gaat worden.

  Wat vandaag opviel, is dat de nederlandse regering moet bezuinigingen maar dat niemand het er over heeft dat het bedrag aan bezuinigingen al zo’n beetje het jaarlijkse rente-bedrag is op de nederlandse staatsschuld.

  Zou het dan toch een vooropgezet bankstersplan zijn om de nieuwe wereldorde in te voeren?

  Ik ben bijna geneigd het te gaan denken.
  Zoveel niveauloze politici en journalisten dat moet bijna wel opzet zijn.

 3. Het valt mij ook op dat de huidige politici incompetent en dom overkomen, maar het volk weten te misleiden met mooie praatjes. Ik denk dat deze crisis met die strenge wurgende begrotingsregels ook met opzet is gedaan om ons land naar de Nieuwe Wereld Orde te leiden.

  Wanneer zal het volk in opstand komen tegen Rutte en co.?

 4. Geef het volk brood en spelen hé. Bier en voetbal of wijn en politiek. Ook allemaal een spelletje.

  Macro-economische zouden we groot moeten consumeren. Maar dat kan niet meer! Het vermogen van de mensen zit in hun huizen en pensioenen. Gaat het niet zo lekker mee. Nog een rondje bezuinigingen overheen en 2013 kan ook nog wel een negatief worden. Hoe lager de huizenprijzen, hoe meer problemen en hoe minder consumptie.

 5. @M: Het maakt echt niet uit wie er aan de macht is, al zou er een links kabinet plaatsnemen nu, gaan de subsidies op de huizenschulden er ook aan, hra, e.d. Opstand komt er pas als de mensen geen brood meer hebben.

 6. @ rene & M : Het wèrkelijke doel IS nou juist het afdwingen volksopstanden zodat via een (tijdelijke) communistische [u]tussen[/u]oplossing de Rotthen NWO kan worden gerealiseerd.

  Wat we nu zien en steeds méér zullen gaan zien is de radicalisering van de middenklasse die ‘geen andere opties meer’ lijkt over te hebben dan in opstand komen. Zonder de steun van de ‘lokale’ middenklasse is er geen omwenteling mogelijk. Nu is het nog slechts wat beginnend gemor dat gevoed wordt door ontevredenheid en angst, een beginstadium dus, maar de èchte ‘vruchtbare actie’ komt pas als de maag wordt drooggelegd.
  De ‘bank-badgasten’ achter de schermen passen wezenlijk al eeuwen lang dezelfde ‘revolutionaire principes’ toe, omdat ze zo feilloos werken.

  Sorry.

  Naschrift : bijgevoegd een ‘symptoom-link’. Niet onverdienstelijk, ook gezien de vervolg-links onderaan, maar [u]nooit maar dan ook nooit[/u] sprekend over het [u]Khazaren-monopolie van (o.a.) alle Centrale Banken wereldwijd[/u]. Rest slechts te concluderen dat het (weer eens) gaat om K- oftewel R-PsyOps ; het gedeeltelijk onthullen van waarheden zonder de essentie/de oorsprong er van te duiden.

  Maar dat doet Ktm wel. Lekker puh !!!

  Hier die (Zio-)PsyOps-link :

  http://www.infowars.com/central-banks-now-operating-as-one-global-monopoly/

 7. Ik weet niet of hier ook economen op het forum komen maar kan iemand mij uitleggen we hebben een tekort van 15 miljard d.i. 4,5% we moeten dus 1,5% bezuinigen om aan de standaard van 3% te komen. nu gaat min.van fin. JKDJ volgende week naar Brussel en zegt het ESM een blanco check van 40 miljard toe. Zoals het er nu uitziet zal die spoedig verzilverd worden, zijn dan de gevolgen dat we na de bezuinigings ronde en deze uitgave op 7% zitten? en moeten we voor 2013 nog eens extra gaan bezuinigen? of loopt er nu een schaduwboekhouding naast?

 8. ach het heel slechte onderliggende financiele nieuws moet je langzaam brengen.
  Het financieel slechte nieuws was alleen nog maar een warming-up voor wat nog komen gaat.
  Als je slim bent en nog voor je 40e levensjaar dan ga je nederland verlaten.
  Het gaat financieel-economisch nog veel slechter worden. Bij heel veel statistieken kun je tegenwoordig al vraagtekens zetten.
  Een land om te emigreren zijn die landen die nog bevoegdheid hebben om eigen munteenheid te drukken.

  Wat mij opvalt, is dat het referentiekader langzaam verplaatst.
  4 jaar geleden moest je een huis kopen omdat er weer keus was. Anno 2012 kun je te dure kippenhok aan de straatstenen niet meer kwijt.
  Eerst was er de 0 % begrotingsnorm nu zijn we al blij dat we onder de -3% begrotingstekort gaan komen.

  Het doet me een beetje denken aan die duitsers die richting moskou gingen in december 1942. Kleine overwinningen werden groot uitgemeten in de media echter de trend was wel 1 stap vooruit en daarna 2 stappen terug.
  In het najaar van 1942 hadden de duitsers al verloren van de russen alleen bleven de duitsers erg lang in de ontkenningsfase zitten.
  In 2008 in het najaar is de VS failliet gegaan alleen blijven ze erg lang in de ontkenningsfase zitten. Anno 2011 is Europa failliet gegaan maar denken nog steeds dat ze deze financiele dip te boven zullen komen.
  En dat is precies wat de duitsers ook dachten. We hebben een slag verloren maar nog niet de oorlog. En ach we weten hoe het afgelopen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.