Kerninflatie Europa op jaarbasis naar laagste punt in 20 jaar

In februari was er in de Eurozone op maandbasis sprake van een daling van de kerninflatie. De kerninflatie, die zo’n 70% alle prijzen omvat, daalde in februari met 0,1 procentpunt tot 0,8%. Daarmee wordt een laagste punt op maandbasis bereikt in de afgelopen 20 jaar (sinds het begin van de metingen in 1990).

De lage inflatie doet vermoeden dat de ECB de rente nog tot eind dit jaar laag zal houden. De verwachting onder economen is dat de inflatie in Europa in 2010 laag zal blijven, in ieder geval onder de 2%. De algemene inflatie daalde zoals verwacht tot 0,9%. De stijging van de energieprijzen vertraagde van 4% tot 3,1% op jaarbasis. 

Eén reactie

  1. Sinds de nieuwe methode van inflatie-berekenen klopt deze niet meer.
    Een inflatie van 2% is in werkelijkheid 7,5%. Altijd dus de factor 3 nemen.
    Kortom, alles wordt elke 10 jaar 100% duurder. Achteraf bekeken klopt dit ook exact! Dit vanaf 1980. Voorheen rekende men anders.
    Zo zie je ook dat de gemm. waarde van huizen (een goede graadmeter) sinds 1980 gelijk is gebleven t.o.v. de waarde van geld. Daarboven zit een kleine stijging van nu nog 10%.

    Nog mooier is de vergelijking goud-huizen. Daar zie je al 400 jaar!!! exact de top en het dal gelijk uitkomen op 0,5 en 15 kilo voor een duur huis. Vandaar dat huizen de beste graadmeter is van geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: