Knot over de eurocrisis en de bankenunie

22

knot bankenVolgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), is een bankenunie nodig om de ‘dodelijke omhelzing’ tussen banken en overheden een halt toe te roepen. Dit liet hij afgelopen zondag weten, tijdens een uitzending van Buitenhof. Tevens zegt Knot in het interview dat de Nederlandse banken momenteel geen gevaar lopen en dat de Nederlandse woningmarkt, de arbeidsmarkt en het zorgstelsel snel moeten worden hervormd. Dit is volgens de directeur van de DNB de enige manier om de Nederlandse consumenten weer vertrouwen te laten krijgen in de economische toekomst.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Youtube video, via Huizenmarkt-zeepbel

22 REACTIES

 1. Ik heb het gezien zondag. Met hoeveel gemak Knot aan de kijkers thuis vertelde dat ze nog jarenlang moeten gaan betalen voor Griekenland en Spanje. In feite maakt het dus niet uit wat er nog staat te gebeuren. De andere landen zullen vrijwel zeker de eurodroom blijven steunen. Dat heeft de baas van de DNB even mooi voor ons besloten!! U wordt bedankt!!

 2. Blablabla.
  Kijk naar z,n cv.
  Lid ECB, IMF.
  Meneer is ook voor een banken overname.
  Wij de consument moeten daardoor vetrouwen krijgen???
  Hij spreek weer over meer toezichthouders..nog een comissaris….
  Slap geneuzel.De Nederlandse banken zijn niks,
  Zitten allemaal aan het infuus en indirect afhankelijk van de ECB.De grootste badbank die er nu is.
  Meneer houd weer een praatje om de comsument rustig tehouden.
  Misschien bedoelt ie het goed.Maar hij slaat totaal de verkeerde weg in.
  Het vetrouwen is al weg.En het punt dat we nog de goede weg konden bewandelen is al voorbij.
  INvesteerders, banken en overheden die verkeerd gegokt hebben worden nog steeds gered. EN de gewone man wordt kapot belast.
  Het zijn witteboorden criminelen.
  Dag kapitalisme hallo Fascisme.

 3. Oh ja, de beste man krijgt maandelijks €26.500 op zijn rekening bijgeschreven. Jaarsalaris van 315.000 euro. Anders gaat hij zelf even Griekenland redden met z’n vriendjes uit de bankenwereld.

 4. Ha iemand dan verwacht dat klaas knotsg.. er een andere mening op na zou durven houden?
  Ligt hij er gelijk uit bij z’n IMF vriendjes.
  Hij laat liever jou en mij betalen.

 5. Citaat: “De Nederlandse banken staan er een stuk beter voor dan 5 jaar geleden, 2008-2009”

  Die vent leeft echt niet in het heden hoor. Volgens hem is het al 2013 op zijn vroegst.
  Hahahaha

  Lekker hè, banken meer eigen vermogen. Voelt goed. Bij wie komt dat vandaan dan?
  En die nieuwe commissaris, wat mot dat kosten?

  Volgend jaar nog een keer 15 tot 20% van de huizenprijzen af, let maar op.

  Stukje verderop in het filmpje was dit mijn reactie:
  Gloeiende gloeiende gloeiende. Wie heeft het verdomme dan zo ver laten komen met onze staatsschuld? Wij hadden een paar jaar terug niet zo’n grote staatsschuld.
  NL gaat het niet pikken dat onze welvaart wordt afgenomen door Club Med. Volgend jaar dus ook demonstraties in NL. Kan je nu al op wachten.

 6. @6: Ik vind het eigenlijk vrij verrassend dat er nu al niet meer protesten worden georganiseerd. Het is een kwestie van tijd voordat het geld echt op is en hier ook de mensen uit hun schulp kruipen. In november begint het startschot voor gezamenlijke europese stakingen, ik ben erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen. Het zit het allemaal moeilijk uit.

 7. Ach, wat maakt het uit wat zo’n voorspelbaar cliche-mannetje zegt. Hij reutelt braaf de zinnetjes op die van hem verwacht worden.
  Waarschijnlijk heeft het IMF voor de uitzending nog even met hem doorgenomen wat hij in Buittenhof moest zeggen. En,..hij had al zijn zinnetjes keurig onthouden.
  Bravo, ere wie ere toekomt !
  Het was een volkomen overbodige uitzending van Buitenhof.
  Z’n standpuntjes als hervorming van de woningmarkt, de arbeidsmarkt, de zorg en bla bla bla, who cares???
  Types zo’n voorspelbaar oninteressante no no, je weet gewoon al wat hij gaat opdreunen.
  Deze man komt alleen voor zijn eigen mening uit als die niet indruist tegen die van zijn baas bij het IMF.
  Dat snapt iederéén wel.
  Goed, dat is allemaal tot daaraan toe, daar is hij niet uniek in.
  Maar wat mij het meeste stoort, is het gebrek aan EMPATHIE bij zo’n Klaas Knot.
  Zo’n man is zóóó begaan met de financiële markten ( ik snap ook wel dat dat belangrijk kan zijn voor de economie en de € ), de tranen springen in mijn ogen.
  Maar wat vind ik het stuitend dat de man het helemaal niet heeft over het lijden van MENSEN.
  Eurofielen hebben er overigens een handje van, gevoelloos te zijn, waarschijnlijk omdat ze het lijden dat de EU en euro veroorzaakt niet willen zien. Ze blokkeren alles wat niet in het idylische plaatje past, lijden allemaal aan psychische dissonantie, denk ik.
  Vertrouwen van consumenten?????
  Dat bedoel ik nou met gevoelloosheid. Hij vindt dat vertrouwen niet belangrijk omdat het goed is voor MENSEN, maar omdat het goed is voor de ECONOMIE.
  Tuurlijk is de economie belangrijk, maar dit is zo kortzichtig, we worden zóó gedegradeerd tot consumenten.
  Het gaat om mensen !!! ( snapt ie toch niet, vindt ie rare emotionele wezens, kan ie niet berekenen ).
  En daar gaat zo’n lll..hannes ook weer de mist mee in.
  Voor de lange termijn wordt het vertrouwen alleen teruggewonnen, als de overheid niet zo ziekelijk geobsedeerd is met het afpakken van al ONZE verworvenheden.
  Ik snap niet dat zo’n econoom niet snapt dat als mensen volledig op zichzelf worden teruggeworpen, zelfs minimale inkomsten in de toekomst niet meer zeker zijn, mensen daar ZELF voor MOETEN gaan zorgen. Sparen dus, en wel per direct beginnen, anders heeft het geen zin. Wordt dus juist MINDER consumeren meneer Knot, DAT is het gvolg van dit hersenloze beleid. Daááág economie, toedeledoki. Mede met dank aan Knot.
  Ik denk dat mensen in zulke functies om de paar jaar examen moeten doen om te controleren of ze nog wel weten waar ze mee bezig zijn.
  Oei nu spreek ik mezelf tegen, hij is niet aangenomen om zelf na te denken.
  Afijn, de Pechteldjes, Diederikjes, de Knotjes etc noemen dit soort hardvochtige bezuinigingen ‘hervormen’. Ik noem het gewoon AFBRAAK en DIEFSTAL.
  Laten we een toptarief voor hoge inkomens, en een graaitax in het vervolg een hervorming van het belastingstelsel noemen.
  Degenen die daar tegen zijn, zijn niet hervormingsgezind, maar behoudzuchtig. De elite wil het belastingstelsel niet hervormen omdat ze willen houden wat ze hebben, blokkeren de vooruitgang. Dat zeggen ze ook van mensen met lagere inkomens en uitkeringen die hun zekerheden willen behouden. Is EXACT HETZELFDE. ( tip voor Emile, zal hem bellen ).
  Nee, ik word knotsmisselijk van zo’n gevoelloze Knot.
  Maar ja, hoeveel inlevingsvermogen zit er in een pratende robot?
  Misschien kunnen ze dat in de toekomst ook programmeren.

 8. De bevolking moet meer protesteren, meer op straat komen, ons onrecht aanvechten. De mensen zijn het beu om elk jaar braafjes belastingen te betalen, keihard te werken en hun koopkracht te zien afbrokkelen terwijl de politici niets doet voor de bevolking. De bevolking kan slechts om de zoveel jaar één stem uitbrengen om achteraf te vernemen dat de gekozenen zich niet aan hun beloftes houden.
  Daar draaien de protesten pas echt rond. Daarmee moeten de overheden op de knieën gedwongen worden. Maar we hebben het nog te goed om écht te protesteren.

  http://www.fininfo-be.com/2012/10/22/waarom-protesteert-men-echt/

 9. Zeg Klaas, met Mario spreek je.
  Luister knul; Als afgesproken op de laatste Bilderberg meeting moet je dit gaan verkopen. Een verkeerd woord en je wordt de Hollandse Strauss-Kahn. Dat wil jij je lieve vrouw en twee kids vast niet aan doen. Stel je voor dat je kids op school worden gepest dat meneer Knot vieze dingen doet. Dus ff billen aanspannen en die tekst aanhouden ja.
  Doe jij dat lieve Knot voor mij?
  Je weet welke beloning je wacht.
  Weer een snoepreisje naar Bohemian Grove, stoute dingen doen samen met Joris, Jan-Peter, Jaap, George, Tony, Dick en Donald…

 10. @8 Vb
  Cognitieve dissonantie,
  zie je vaak bij trollen die om zich heen trappen en op de man spelen. Alhoewel daar ook de obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis bij komt kijken.
  Vergeet tevens niet dat 40% van de inwoners van de EU NU een mentale stoornis hebben !!! Op Internet zal dat percentage ongetwijfelt hoger liggen… Bijna 0% zal er in zijn of haar leven van verschoond blijven maar dat is wat de elite toch wil? Fysiek en mentaal kreupel productie en comsumptie vee welke niet in staat is de perversiteit van het hele spel te doorzien laat staan zich organiseren en verzet plegen…

 11. @ Moerstaal, hartelijke dank voor je correctie. Ik had de stoornis onthouden aan het woord dissonantie, en wist dat het een psychische stoornis is. Vandaar.
  Maar het is inderdaad van toepassing op die dromertjes. Alles moet passen in het mooie plaatje, en alle nadelige gevolgen worden ‘weggewerkt’ met een heel bouwwerk aan drogredenaties om alles te rechtvaardigen.
  D’66 ers hebben bijvoorbeeld drogredeneringen als de waarheid aangenomen om te rechtvaardigen, dat uitgerekend zij die de democratie in hun naam dragen, en daarvoor opgericht zijn, zich schuldig maken aan één van de grootste misdrijven uit de politieke geschiedenis; de vernietiging van de democratie.
  Ik zweer het, in andere tijden zouden deze mensen na het mislukken van zo’n aanslag gearresteerd worden. Mensen worden wel voor kleinere vergrijpen opgepakt en veroordeeld.

 12. @ ktm, bedoel jij zeker of geloof je er niets van.
  Ik geloof er geen barst van, dan zouden we toch wel erg dicht bij God komen. Niet waat?
  Ik heb hier heel wat discussies over gevoerd, en ben voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat bewustzijn en gevoel processen zijn die voorbehouden zijn aan hogere levende organismes, en de mens bezit ze uiteraard in de hoogste mate.
  Nou ja, behalve Knot dan. Knot not.
  Ben benieuwd wat jij denkt.

 13. “Wanneer de overheid voor het geld afhankelijk is van bankiers, is de macht niet in handen van de overheid maar van de bankiers, want de hand die geeft regeert over de hand die neemt.

  Geld heeft geen vaderland.

  Financiers bezitten vaderlandsliefde noch deugdzaamheid. Hun enige doel is winst”.

  Napoleon Bonaparte

 14. @spinnekop : Napoleon voerde niet voor niets (weer) de goudstandaard in !

  De (pampieren) ‘Assignats’ waren inmiddels goed om de kachel mee aan te maken.

 15. @16 Moerstaal, Dankuwel hooggeleerde Biflatist,
  Zo beschouwd moeten inderdaad veel D’66 ers hier aan ‘lijden’.
  Zij waren naar eigen zeggen altijd wereldkampioen democratie ( referendum was ooit een kroonjuweel ).
  Echter zij zijn nog meer Eurofiel en zie daar de dissonantie, want de democratie werkt niet op Europees niveau.
  Zo juist van je linkje geleerd dat mensen er dan toe neigen hun mening of hun gedrag aan te passen danwel te rationaliseren ( verkleinen van de dissonantie ).
  Zo’n dissonantie voelt immers onaangenaam.
  In de praktijk zie je dan ook dat veel D’66 ers, hun mening hebben aangepast. De democratie is niet kroonjuweelwaardig meer.
  Het verbaast mij niet dat dit heel makkelijk is gegaan bij D’66.
  Het is een weinig principieel, pragmatisch ouwehoerclubje.
  Goh, theorietje klopt nog ook zeg.
  Het zijn m.i. dus niet de meest standvastige principiele mensen die cognitieve dissonantie hebben.
  Kunt u zich vinden in deze redenering?

  PS als er niet veel ‘normale’ mensen overblijven, maakt mij dat niet veel uit.
  Ik hou wel van het onvoorspelbare, afwijkende meningen ( ook als het de mijne niet is ).
  Nu draaf ik een beetje door, ik kan mee ook pissig maken om ‘foute’ meningen, maar daar schep ik ook wel weer een bepaald genoegen in, zeker als de gelegenheid zich voordoet in de ‘aanval’ te gaan.
  Ben dan helemaal in mijn element, krijg ik energie van.
  Volgende dag gewoon en pilsje drinken, heb geen lang geheugen.
  Strijdbijl begraven, blik vooruit, klaar voor het volgende ‘gevecht’.

 16. @19
  CD treedt op als er aan hun wereldbeeld wordt gerammeld.
  Het is ook even snel weer weg.
  Consensus is ook erg. Alle neuzen dezelfde kant op.
  Zo kwamen de nazi’s ook aan de macht.
  Mensen zijn weinig anders dan kuddedieren.
  Zodra er uitsluiting uit de groep dreigt worden ze zombie.

  Aasgieren zoals de huidige bankiers, CEO’s en politici maken hier handig gebruik van en laveren als echte roofdieren door de kudde.
  Ik schrijf het wat gekscherend op en daar kunnen de kuddedieren op zo’n ‘vloeibaar’ forum als NuJij al helemaal niet tegen hihihi. Daarom doe ik dat ook, gekscherend schrijven gebruik makend van stijlen als sarcasme en ironie.
  Enfin, http://www.biflatie.nl is met http://www.visionair.nl een oase in het gekkenhuis Internet waar vloeibare uitwerpselen heersen. Als het nou elite was welke biologisch aten maar je krijgt half verteerd tokkie voedsel voor je kiezen met stukjes hamburger en frietjes enzo…
  Maar jij begrijpt mij wel toch?

 17. @20, ik begrijp je wel Moerstaal. Ik zet me ook af tegen de elite, maar heb tegelijkertijd ook niet veel op met een groot deel van het volk.
  Ik kan echt doodziek worden van dat conformistisch, burgelijk klootjesvolk, met hun veilige grijze meninkjes.
  Burgermansmoraal, voice of Holland, Voetbal, Autotjes brrrr.
  Je kunt er zelden een intellectueel ( beetje hoogdravend van me ) gesprek mee hebben.
  Naast hun miezerige loopbaantjes, huisje, boompje, beestje hebben ze vaak geen interesses meer in de grote wereld.
  Ik chargeer natuurlijk wel een beetje.
  Soms denk ik weleens dat er in mij een verlicht despoot schuilt.
  Je weet wel, zo van alles voor het volk maar niet door het volk.
  Snap je wat ik bedoel?
  PS I like your style.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.