Knot wil vriendjes met Draghi blijven

37

De ECB president, Mario Draghi, die zich waarschijnlijk stiekem als nazaat van Julius Caesar ziet en ook vindt dat hij net zo machtig zou moeten zijn, heeft het helemaal gehad met Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank. Daar waar de ergernis en woede eerst nog binnenkamers werd gehouden, is Draghi nu bereid om de gierkraan ver open te zetten en Weidmann helemaal onder te spuiten, priemend te wijzen naar dat vervelende mannetje dat zijn grote werk om Europa koste wat het kost te redden, voortdurend onmogelijk maakt.

Opkopen staatsobligaties

Als enige, van de 23 leden tellende ECB-Raad, heeft Weidmann tegengestemd toen er beslist moest worden over het op grote schaal opkopen van staatsobligaties van met name Spanje en Italië en daarna vast en zeker ook nog wel wat andere landen. Om zich in te dekken tegen de kritiek dat Duitsland met één stem eigenlijk niets te beslissen heeft in de raad, had Weidmann in een eerder interview haarfijn uitgelegd dat hij weliswaar slechts over één stem beschikte, maar wel geacht werd 27% van de totale lasten te dragen als het er op aan zou komen. Daarom, ging Weidmann verder, moest de positie en daarmee de stem van de Bundesbank, als een bijzondere worden gezien. Vrij vertaald je kunt 22 blikken stemmen niet vergelijken met een exemplaar van goud.

Op naar “tactisch” Nederland

Een goede buur is beter dan een verre vriend is het spreekwoord. Of dat opgaat voor buurman Nederland, zal voor Weidmann geen vraag meer zijn. De directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot, stemde namelijk vóór het voorstel van Draghi. Nee niet omdat hij het er mee eens was, maar omdat hij graag vriendje van Draghi wilde blijven. Knot had geen zin om naast Weidmann in de hoek gezet worden met een puntmuts op, dom en eigenwijs.

In o.a. het FD was, vrij vertaald, een bericht opgenomen dat uit het ECB overleg van donderdag was gebleken dat alleen Weidman had tegengestemd. Klaas Knot van de Nederlandse Bank , zou na lang beraad, uiteindelijk toch akkoord zijn gegaan. Daar zou echter niet uit geconcludeerd mogen worden dat Duitsland en Nederland niet meer op één lijn zitten. Nee voorstemmen had allereerst te maken met praktisch handelen.

Praktisch Nederland

Dat praktische handelen van Knot zou hij waarschijnlijk graag als slim benoemen. Ja zeggen en hopen dat hij dan toch nog een beetje mag blijven meepraten om toch nog wat tegen te kunnen werken. Knot en daarmee Nederland willen dus eten van meerdere walletjes, vergelijkbaar met de manier van werken van het grootste deel van de 2e Kamer en de vaste commissie voor financiën. Wij –Nederland- moeten Europa zonder voorwaarden en voorbehoud , dus zeg maar voor 300% of meer steunen. Alleen dan kunnen de markten vertrouwen hebben dat het goed komt. Maar oei, toen Plaskerk van de Pvda aan het woord kwam, bleek dat die 300% vertrouwen wat Griekenland betreft opeens was teruggelopen tot beneden de 100%. Nee dat gold niet voor Spanje en Italië, die gingen het echt veel anders en beter doen en zo kwam praktisch Nederland weer boven water, alle wegen open houdend. En… als het mis gaat wijzend naar anderen die het ook gedaan hebben.

Water bij de wijn

Terugkijkend zijn we dus weer helemaal terug bij de voor Europa zo vertrouwde manier van aanpak. Oneindig praten, weken, bewerken en masseren. Het liefst tot vroeg in de morgen doorvergaderen en als de juiste personen in slaap zijn gevallen snel roepen dat je het over x en y eens geworden. De politici zitten met velen op een schip apart van het volk. Het volk, dat voor een steeds groter deel, met weerzin kijkt naar wat eens als een lieflijke godin begon en bezig is te transformeren tot een gedrocht van onkenbare proporties en vormen. Het is maar goed dat onze aarde nog zo veel mooi dingen kent en er nog steeds mensen zijn die kiezen voor andere wegen dan de gebaande paden. De vele blogs en de reacties met verwijzingen, naar vaak prachtige en inspirerende voorbeelden en YouTube filmpjes, zijn daarvan een voorbeeld.

Ben H.J. Bennink

37 REACTIES

 1. Klaas is kennelijk ook dol op spiegeltjes en kralen, dat lijkt me de meest voor de hand liggende conclusie.
  Overigens snap ik niet waarom ik dan uit het artikel in de VK moet geloven dat Angela de zijde kiest van de potverteerders:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3296527/2012/08/04/Het-Europese-geduld-met-etterbakje-Nederland-is-op.dhtml

  snip:

  Op zich een mooie anekdote voor Rutte, iets voor thuis in de Trêveszaal: ‘Komt die Cyprioot naar me toe…’ Maar het venijn voor de premier zit in wat erna gebeurde: de Duitse bondskanselier Angela Merkel die Christofias goedkeurend toeknikte.

  Het rookgordijn in optima forma.

  Jammer dat niet meer mensen die foefjes door hebben en zichzelf beschermen.

 2. Zucht,

  Als ik het goed begrijp gaat het in dat draadje dus al lang niet meer over zilver. Ik begin het idee te krijgen dat men ook hier zijn emoties niet echt meer onder controle heeft.

  Jammer, ik dacht een nuttig forum gevonden te hebben waar men met respect voor elkaar en de nodige terughoudendheid kon discussiëren.

 3. @ VanZaken En als Merkel niet buigt zal de SPD die de volgende verkiezingen in Dld zal winnen dat wel doen. IK betoog hier al maanden dat het allemaal nog erg lang zal duren (jaren) voordat de boel klapt. Zolanfgde heersende politieke kastes gaat de verarmings-machine gewoon door.

 4. @Pietjes, je hebt gelijk. Vind wel dat het goed is bij sommige uitlatingen om een toelichting te vragen, niet waar? dat hoort er ook bij. Ik heb geen scheldwoord gebruikt. Mensen gebruiken grote woorden en dat is prima maar wees dan wel zo reeel desgevraagd eea toe te lichten.
  Ik zal er verder het zwijgen toedoen want het draagt niet ergens toe bij. 😉

 5. @Verontruste burger : ” Vind wel dat het goed is bij sommige uitlatingen om een toelichting te vragen, niet waar?”

  Ik zeg dat dat [u]prima[/u] is, uit de grond van m’n hart,
  Het is ook [u]niets persoonlijks[/u] of zo ; zoals ik al eerder zei had ik tot 4 jaar geleden [u]precies zo[/u] gereageerd : mensen dwingen tot een fatsoenlijke uitleg igv absurde beweringen ; [u]helemaal met je eens ![/u]
  Op voorwaarde dat er dan ook naar hun verweer wordt geluisterd hè ? Logisch.

  Heb je trouwens al wat vrienden en familie opgetrommeld voor vanavond ?
  Dat zou ik namelijk best waarderen …

  Dus (uiterlijk) 22u hè ? Dat daar geen misverstand over is of zo …

  En voor de goede orde : ‘ik trek niks in twijfel’ ; ik , voor mezelf, ontken het bestaan ervan regelrecht, ok ?

  Maar ga effen mensen mailen joh, doe [u]ons[/u] een plezier !

 6. Beste Knowtoomuch, ik had zojuist besloten de niet vruchtbare discussie te beeindigen, ook omdat het storend is ( geworden ) voor anderen.
  Bespaar je de moeite want ik moet je een zonde bekennen. Ik denk dat ik op dit punt vooringenomen ben. Sorry. Ik denk dat ik er niet open voor ga staan. Een mens moet een keuze maken in welke informatie hij tot zich gaat nemen. Nogmaals sorry. Ik ga overigens graag weer de discussie met je aan over andere onderwerpen die voorbij komen.
  Als je dat nog wil tenminste. 🙂
  PS weer bedankt voor de minnetjes ( en of een van je geestverwanten ) In ieder geval een reactie.

 7. Asjeblieft zeg..
  KTM laat dat AUB achterwege , daar zit niemand op te wachten en verspil je tijd liever ergens anders aan..
  Het is geen tweede wereld oorlog forum hier

 8. Beste KTM, ik geef toe dat ik beter niet om een toelichting had kunnen vragen op iets wat ik waar ik het zo hartgrondig mee oneens ben. Had wellicht gehoopt dat je zou zeggen ” ja ik draafde een beetje door” . Ik begrijp nu dat je het blijkbaar meent. Ik heb er weer van geleerd. Ik sense nu ook wat teveel vijandiheid ( mede door mijn verkeerde taxatie ) dan me lief is.
  Ik zal je reactie lezen en daar weer een korte reactie op geven.
  Laten we dan de discussie maar als beeindigd beschouwen. Ik hoop dat JULLIE dat ook doen.

 9. @#10 Verontruste burger,

  Erg intressante wending, het lijkt erop dat jouw hersens cellen al zodanig zijn aangetast dat je zelfs weigert om iets te onderzoeken.

  Ik denk dat ik de reden al ken nl: zelfmedelijden dat is een heerlijk gevoel nietwaar en vooral als het selectief wordt toegepast voor een bepaalde groep.

  Enfin uiteindelijk maakt het inderdaad niets uit het is al oud nieuws en we zijn hier ook eigenlijk enkel voor het economische nieuws.

  Zit je trouwens in een of ander commitee of platvorm van je weet wel die groep die je zo verdedigd? Het is maar een vraagje hoor, want ik kan me niet aan indruk ontrekken dat je
  een erg gevoelig bent voor afwijkende meningen.

 10. @gevoel is er absoluut niet een van zelfmedelijden wel een van ” ik had beter moeten weten ”
  Uit sportieve overwegingen dacht ik “ik moet toch even reageren” maar zie,het mede gezien de negatieve reacties hier, dat het tijd is maar een ander forum te zoeken..
  Beetje vreemd dat mensen die in mijn ogen dubieuze stellingen doen bijval krijgen en degenen die dat aan de orde stellen afkeuring????
  Veel plezier nog. I’m out of here.

 11. FUCK centrale banken. Het zijn de centrale banken die de failliete “burgerbank” (u weet wel, die uw spaargeld 53x uitleent en omzet in derivaten, de financiële moloch die alle revenuen uit de gewone economie opslurpt) de broodnodige ruggensteun geeft.

  Het financieel fascisme, met centrale banken als bewakers van de digitale status quo, heeft met centrale banken de zweep in handen om het volk te knechten.

  En NIETS anders.

  Marktwerking is er tenslotte alleen voor het volk. Als u begrijpt wat ik bedoel.

 12. Enneh, Ben Bennink en KTM zijn wat mij betreft zeer waardevolle aanvullingen op Biflatie.nl. De kennis van KTM gaat voorbij de horizon van de meesten, zo ook de mijne. Het met iemand (on)eens zijn is iets anders. Laten we de discussies op enig niveau houden.

 13. @18
  Ik neem aan dat je dit hier neerzet voor de reaguurders vóór jou (1 t/m 17) welke tevens dat hokje hebben aangevinkt?
  Ga je straks wel snoeien?
  Want hoe je het wendt of keert, het is wel off topic.

 14. @19
  off topic… Hmmm, als in: u mag hier niet inrijden? Ik ga hier niet de verdediger van ktm spelen, maar om details te kunnen begrijpen en op de juiste wijze interpreteren moet je de hele film hebben gezien. Kijk naar de manipulatie in de politiek en de financiele markten.

  Woekerpolis affaire
  Vestia met een 1,5 miljard euro probleempje
  Libor gate
  Cds manipulatie
  Hft algo trading
  NDAA

  Er wordt gerotzooid door een elitair gezelsvhap, dat veel groter is dan wij denken, de honden lusten er geen brood van. Lees en trek je conclusies. Zelf.

 15. @20
  Snap ik maar straks blijven mensen weg en schieten “wij” ons doel voorbij of KTM krijgt echt een ban. Zou jammer zijn. Het is niet leuk te lezen dat mensen (‘verontruste burger’) dit forum willen verlaten door off topic discussies. Ik vind pietertoupa ook iets te fel reageren alhoewel ‘verontruste burger’ op een vorig draadje mi. echt te ver ging. http://biflatie.nl/artikelen/46-edelmetalen/36182-miljardair-gelooft-heilig-in-toekomst-zilver#comment-11067

  PS
  Wij kunnen ook met Syrië linkjes komen wat ik al een keer heb gedaan en die reactie was spoedig verwijderd en terecht. Dit is een economisch forum. Als het onderwerp iets te maken heeft met Syrië dan kunnen wij dat aanhalen.
  Je kan ook zelf een artikel inzenden. Mij is ook gevraagd om dat te doen maar ik heb geen inspiratie op dit moment.

 16. Het is off topic en heeft niets meer met de hele film te maken.. Ik vind het jammer dat we zo in het verleden blijven hangen.
  Al die moeite KTM…. voor een paar individus die op zich begrijpelijk jouw verhaal in twijfel trekken.. Dit verhaal blijft zich herhalen hier en van mij had het niet gehoeven.. :zzz

 17. @21 en 22
  Ik lees ook lang niet alle linkjes van ktm. Met alle respect. Om dezelfde reden als dat ik de bijbel noch de koran lees. Welke gek heeft het geschreven, en is de mate van juistheid te achterhalen? Nee dus. Feit is, voor mij althans, dat “zaken” tot ongekende hoogte worden gemanipuleerd.

  “on topic” moeten we natuurlijk blijven.

  MAAR, mijne heren/dames, als iedereen altijd on topic blijft, dan hebben “ze” ons bij de ballen.

  Leve de dissident ktm. HOERA!

 18. De wereld debt/gdp verhoudingen zijn gruwelijk. We wachten tot markten beseffen dat de schuld nooit zal worden terugbetaald. Alleen al de term terugbetalen, tsssss

  Alsof iemand je fietsband oppompt en zegt, dat is dan €193,68

  Volgende stap: de nieuwe werkelijkheid, schuld die nooit zal worden terugbetaald.

  Zeg maar: u kunt die Audi A4 2,3 full (masochism) leather niet betalen, maar in de lease…..

  Schuld leasen, niet kopen. Dan kunt u er zo weer vanaf. Staatspapier zonder einddatum, want een einde aan de ponzi, nee, stel je voor zeg….

  De ponzi wordt vervolgd. De armen zijn dood, de middle class is aan de beurt nu.

  Maar zo lang iedereen on topic blijft, halen we 2014 wel. Toch?

 19. @ktm, dank voor al je moeite, maar ik sluit me aan bij Houtskool. Het is niet te achterhalen of het gedocumenteerde wel allemaal juist is danwel op waarheid berust.

  Ik denk ook dat je mijn vorige bericht niet helemaal goed begrepen hebt. Ik trek het al het gebeurde enigszins in twijfel. Wellicht kan ik het gewoon niet aan, dat kan natuurlijk ook.
  Tja jammer dat Verontruste Burger zich terug heeft getrokken. Ook hij mag een mening hebben.

  Over het off topic zijn, ja ik blijf erbij, waarom wordt er hier geen Forum opgesteld al dan niet met regels.

 20. Holocaust heeft ook echt bestaan.. De documenten bestaan ook echt. Maar je had wel verschillende holocaust. Dus welke wil je weten?

 21. @29
  Volgens mij vroeg ik nergens om…
  Als je ze evengoed naar de redactie stuurt komt het beslist bij mij aan!
  Waarschijnlijk heeft KTM ook wel interesse dus graag twee kopietjes dan.

 22. @35
  Nou heb ik mij een ijzeren geheugen en dat is heel vervelend voor mijn omgeving… Sorry naar al die mensen die mij eigenwijs en arrogant vinden. Nogmaals sorry.
  Xandernieuws heeft te vaak de eindtijd voorspelt.
  Hun inslag is nogal religieus zo ook hun volgelingen gezien de vele onbegrijpelijke en paranoïde aandoende reacties…
  Kan iemand zich de BP ramp nog herinneren of Fuck-o-shima (weet ff niet meer hoe je dat schrijft)?
  En snel dood dat we zouden gaan. Al het leven zou in maanden tijd afsterven. Misschien in een ander parallel universum waar ik dat feit inmiddels niet meer vast kan stellen???
  Maw. we overleven het wel. Maar Brazilianen zijn dat ook gewend. Ook het klimaat, de ruimte en volksaard werkt natuurlijk mee…
  Dus ik overleef het al helemaal.
  Mocht iemand serieus interesse hebben om hier te bivakkeren al dan niet als arbeider in een permacultuur project? Simpel, pak je tandenborstel, koop een ticket en ik regel de rest. Je zal niet de eerste zijn. Het is hot, zelfs in de favela’s van Rio zie ik tot mijn stomme verbazing anders luie mensen de braakliggende terreinen tot een oase omtoveren.
  Via de redactie kunt u mij bereiken!

 23. On topic !
  Niet alleen Jens Weidman ligt dwars ook Rutte kan er toch ook wat van.. Europa is hem al spuug zat !
  “het geduld met het etterbakje van Nederland raakt op “
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10704/Kabinet-Rutte/article/detail/3296527/2012/08/04/Het-Europese-geduld-met-etterbakje-Nederland-is-op.dhtml

  Dus loopt Nederland toch niet in de pas ondanks Bilderberg Bea en haar kornuiten of is het een toneelstukje van onze Mark tot de verkiezingen zijn geweest. Gaat daarna het roer om en word alles ja en amen zoals het brave jongetje in de klas.
  HOE LANG nog dat de loep op Nederland komt te liggen met onze torenhoge hypotheekschulden.. Afwaarderingen door Ratingbureaus en huizenmarkt en pensioen luchtbellen gaan barsten met …… moet ik verder gaan ? .. Het feest compleet en nogmaals , volstrekt naar scenario..Want uiteindelijk staat hier ook een keer dat Paard van Troijka voor de deur..
  Maar om bij mijn bericht te blijven en enigzins een discussie aan te zwengelen ; Ik vind het toch vreemd dat Nederland ( Rutte) nog NIET het loopjongetje van Zalm OF BILDERBEA OF “de Khazaren parade” is geworden in de EU politiek en juist de loopjongen van Wilders genoemd word in de EU wandelgangen.. Ikzelf en menig anderen hebben hier ook het tegenovergestelde beweerd volgens mij..
  Dus normaal denkend ; wat een toffe premier hebben we toch die ons Nederland daar staat te verdedigen of wat voert hij in zijn schild…?
  Heeft Bea zijn nummer niet ofzo..?

 24. @37
  Is verkiezingsretoriek. Het is om stemmen bij anti Eu partijen weg te nemen. Sp en Pvv.

  Er komen meer van dit soort berichten tot 12 september Daarna stoppen deze.
  VVD moet de grootse partij worden.dwz Rutte min president.

  VK is voorstander eu en euro doch ze spelen met de kiezer. Spelen ,manipuleren hoe t ook genoemd mag worden.

  Rutte heeft op de bilderberg conferentie alles op tape opgenomen en instructies van o.a Trilateral Com olv H Kissinger worden uitgevoerd.
  Monti is aanspreekpunt en leider Trilateral Com. in Europa.

  Wil je weten wat er staat te gebeuren luister en speur naar H Kissinger (dus) Monti.
  Monti Rooms Katholiek CDA-er in hart en nieren.
  He is international advisor to Goldman Sachs. Mario Monti was elected European chairman of the Trilateral Commission in 2010.
  Geschiedkundig;Joden als bankier, Christelijke als Schijnheilige. Perfect voorbeeld.

  Monti Draghi Rutte de Jager Merkel zijn de bandrecorders van….
  Als een dezer tegen eu ingaat is dat om stemmen te winnen . Trendvolgers.
  Hoe je aan de macht komt maakt niet uit .
  Merkel volgt in Duitsland excact gelijke strategie.Het is een Trilateral com strategie.

  Zie de berichten maar komen. En de krant waarin.

 25. Citeer Artikel`
  ..Jullie premier speelt een verderfelijke rol tijdens de EU-toppen’
  ‘..Rutte wil geen constitutioneel debat’, concludeert weer een andere hoge EU-ambtenaar. ‘Hij heeft gewoon een kruis gezet achter de woorden ‘solidariteit’ en ‘soevereiniteit’. Dan ben je snel uitgepraat in Brussel, want daar gaat het wel over.’

  Rutte scoort nu bij vele Nederlanders.

  Bij en in meerdere lagen van onze bevolking.Dit gaat hem 100 K …aan stemmen opleveren .
  Deze methodiek komt vanuit Brussel via Monti en H Kissinger.

  Ze liggen dubbel van t lachen dat moge nu begrijpelijk zijn. Ken de werkwijze en methodiek. Er gebeurt nog meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.