dumpsterDe honden van de Engelse Queen krijgen kippenborst en steak klaargemaakt door een kok en opgediend door een ober.  Aan de andere kant van de wereld wordt aan dumpster diving gedaan : letterlijk in vuilniscontainers duiken op zoek naar voedsel.

Verspilling

Men kan op zoek gaan naar alle mogelijke zaken zoals eten, huisraad, kleding, of flessen en metaal om in te leveren voor kleingeld.  Meestal is de aanzet uit economische noodzaak maar sommige jongeren maken er ook een soort sport van; er is zelfs een boek geschreven over het fenomeen dumpster diving.  Dan gebeurt het als deel van een levensstijl van mensen die zich tegen de verspilling in de consumptiemaatschappij keren.  Wereldwijd wordt 1,3 miljard ton voedsel verspild per jaar; voor 750 miljard dollar eten wordt zomaar weggegooid.  Terwijl in verschillende werelddelen honger wordt geleden… Ooit zagen we op tv een documentaire over Ethiopië waarin we mensen gras zagen eten!

Ludieke actie in Nederland

Een initiatief van DAMn Food Waste gaf in juni 2013 nog een gratis warme lunch aan meer dan 5000 mensen.  Het gebeurde met voedsel dat anders in de vuilnisbak zou zijn beland.  Deze website uit Groot-Brittannië verzamelt alle feiten omtrent de problematiek.  Zo allemaal tezamen… is het mind blowing…

2 reacties

  1. Ik heb er een ontzettende hekel aan om voedsel weg te gooien. Ondanks dat overkomt het mij ook weleens. (zelden) Net even te lang gestaan. Vandaag een ham-prei taart. Klein stukje prei en wat ham bewaren en hops ! Daar maak ik overmorgen een ham-prei salade van. Economisch eten, heet dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: