Vooreerst een Zalige Kerst gewenst vol vreugde en vrede vanwege gans het Biflatieteam. In diezelfde geest van vrede en vreugde, geven we u een kort bericht mee. Het is enkel gevuld met positieve boodschappen, positiviteit. Het is weer eens iets anders dan het haast obligaat deprimerende nieuws-van-de-dag, nietwaar? 

Nederland haalt 1,3 miljoen op voor drie goede doelen

De Serious Request: Lifeline actie van radiozender 3FM mag een succes worden genoemd. 1,3 Miljoen euro werd verzameld voor drie specifieke goede doelen. ‘Van 18 tot en met 24 december maakte de radiozender samen met het Rode Kruis de zogeheten Lifeline. 24 uur per dag liepen drie teams van twee dj’s langs verschillende acties die geld moesten opleveren voor goede doelen in binnen- en buitenland. De week eindigde maandag in TivoliVredenburg, waar de Serious Request-actie in 2004 begon.’ De organisatoren en alle medewerkers zijn “ontzettend trots” en terecht. Er is veel nood, teveel, en altijd wel ergens. In verre vreemde oorden, maar helaas ook in ons aller Nederland. Proficiat aan iedereen die meewerkte en gul gaf!

Brokken lijmen?

De Turkse president Erdogan nodigt zijn Amerikaanse collega uit om in 2019 zijn land te bezoeken. Donald Trump verklaart alvast hiervoor open te staan. Hij heeft tevens een “lang en productief” telefoongesprek gevoerd met Erdogan, over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië. Beide heren stonden in 2018 lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie Gülen. Lange tijd weigerde de VS de gevraagde uitlevering van Fethullah Gülen, volgens Erdogan het brein achter de mislukte staatsgreep in 2016. Elke toenadering tussen landen juichen wij uiteraard toe. Over schuld of onschuld van de heer Gülen kunnen we ons niet uitspreken, gaan we niet dieper in. We beloofden ons uitsluitend op in se positief nieuws te richten deze feestdag, dus bij deze…

Positief nieuws: het bestààt!

We beloofden ook het kort te houden. U heeft vast veel tijd met familie en vrienden door te brengen, dus daar willen we u niet van weerhouden. Maar het is waar wat we stelden als intro bij dit artikel. Televisie, radio of internet: wanneer je het nieuws van de dag verneemt, is dit voor pakweg 80 procent slecht, negatief, deprimerend getint, toch? Zouden er nu zenders of sites zijn die zich louter op het tegengestelde richten? Positivisme, opbeurende, vrolijk makende berichten doorgeven? Want die zijn er ook, die bestaan, dit soort gebeurtenissen. Elke dag is er van ergens wel iets hoopgevend, positief en opbeurend te melden.

Bezoek deze eens ja?

Wie zoekt die vindt. We moesten er eigenlijk niet écht naar zoeken hoor. Het ligt gewoon niet voor de hand om te doen. Maar het is wel bij de hand voor wie de kleine moeite doet eens ‘positief nieuws’ of ‘positive news’ in te geven, in zijn/haar zoekmachine. Enkele voorbeelden van wat je dan zoal tegenkomt, vandaag, Kerstmis 2018. ‘What went right in 2018’. Een dame in Canada verzamelt duizenden kerstkaarten om aan daklozen te geven. ‘Nepals oudste jungle resort, Tiger Tops, introduceerde vijftig jaar geleden een nieuw soort safari: op de rug van olifanten. Vorig jaar stopte het bedrijf met de jumboritten, en introduceerde een nieuwe vorm van olifantentoerisme. Gasten houden nu gepaste afstand. De olifanten zijn ontketend, en gedijen erbij.’ Wist u dat er zelfs een online magazine bestaat getiteld ‘Positive News’? Van oorsprong opgericht met crowdfunding in 2015. Zelf noemen de oprichters het ‘constructive journalism’ –’ a new approach in the media, which is about rigorous and relevant journalism that is focused on progress, possibility, and solutions.’

Tot slot: één heel belangrijke zin

We willen beslist niet belerend overkomen of met het vermanende vingertje wijzen. Maar kunnen ook niet veel of vaak tegen onze eigen natuur ingaan. Uw dienaar-schrijver is wie hij is. Met al zijn fouten en gebreken. Maar toch eveneens vol goede bedoelingen. Te nemen of te laten dus. Vandaar en tot slot volgend bericht. Paus Franciscus heeft in de middernachtmis van 24 op 25 december 2018 ook een boodschap afgegeven. “De mens is hebzuchtig en onverzadigbaar geworden”, zei de paus. “Het hebben, de opeenstapeling van dingen lijkt voor velen de zin van het leven te zijn. Terwijl sommigen aanschuiven bij banketten, hebben vele anderen geen brood om van te leven.” Dat moeten we dus toch ook even berichten. Persoonlijk proberen we te leven en door te geven: één zin. Kort en krachtig. (Maar oh zo moeilijk na te volgen?!) Hij kom, toevallig, uit de Bijbel. Want is in feite een zogenaamde ‘gulden regel’ die reeds in de 7de eeuw in tal van soorten geloof werd doorgegeven. Die regel of zin luidt:

‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet…’

4 reacties

  1. Ik haat (kerst)bericht(en) vol op positiviteit.

    Ik wil alleen maar nieuwsberichten lezen die aangeven dat er minimaal 80 % van de wereldwijde aandelenmarkten afgaat én dat de economische groei overgaat tot economische krimp.
    En uiteraard dat de beleidsmakers (regering, politieke partijen, ecb, vakbonden, werkgeversorganisaties etc.) totaal niet weten hoe met deze nieuwe economische realiteit om te gaan.
    En dat ik dan met mijn kilo goud heb en mijn 10-tal bitcoinmunten met een waarde van € 3365,15 (peildatum 25 december 2018) lekker achterover kan hangen in mijn prepper-woning.

  2. Zoveel mogelijk leven in het nu. Het (slechte) verstand houd je voor de gek(bescherming van je ego). Het focust, of op het verleden of op de toekomst. Beide bestaan (nog) niet ( meer). Vraag je geregeld af; heb ik een probleem?. Je zult dan merken, dat je dat vaak helemaal niet hebt. Leef in het nu, het is de enige tijd( moment) dat je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: