Kritiek op coronabeleid met gezond verstand, mag dat?

Toen deze website ooit door Koen Dil werd opgericht zal hij niet de gedachte gehad hebben dat er 12 jaar later meer zou worden gediscussieerd over de gesteldheid van onze gezondheid dan over de gesteldheid van de economie. Wie zag in 2009 aankomen dat we anno 2020/2021 in een wereldwijde angstpsychose zouden verkeren vanwege een opgeklopte pandemie.

De angst regeert

Biflatie.nl is oorspronkelijk bedoeld om te kletsen over de economie en de eventuele crises die van negatieve invloed zijn op de economie. Bedoeld om de samenleving te waarschuwen voor slechte tijden en zich daarop voor te bereiden. Daarover  van gedachten wisselen, elkaar tips geven om de crises te overleven en er financieel ongeschonden uit zien te komen. Nu zijn we hoofdzakelijk bezig zijn om met angstige gevoelens te praten over de bestrijding van een levensbedreigend virus. Levensgevaarlijk, maar voor wie? Voornamelijk hoog bejaarden en mensen met een zwakke gezondheid, vaak met onderliggende aandoeningen. De verzamelde cijfers geven inmiddels duidelijk aan dat er geen sprake is van een pandemie. Het is de angst die regeert. Toen het coronavirus in China de kop opstak en daarna de wereld veroverde is de media er vol opgedoken alsof ons leven er van afhing want er gingen mensen dood. Regeringen schoten overal in de angstmodus want volgens de richtlijnen van de WHO was er sprake van een pandemie.

Omgekeerde wereld

Gelukkig is de pandemiestatus achterhaald door de statistieken. Het sterftecijfer lag eind 2020 op 0,23 procent en later bleek de mortaliteit zelfs 0,15. De beelden die we voorgeschoteld kregen deden heel anders vermoeden, maar ja, televisie moet het hebben van dramatiek. De humor verdwijnt met het ouder worden van André van Duin. Drama scoort hoger in de huidige westerse samenleving waar de zakelijke nuchterheid van ‘niet lullen maar poetsen’ plaats maakt voor de nieuwe cultuur van socialisering, wokeness en inclusie. De aandacht voor het kleine, voor minderheden, voor vermaatschappelijking van alles wat eerder minder belangrijk werd geacht. Begrijp me niet verkeerd, het is goed dat er meer aandacht wordt gegeven aan achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Maar we mogen ons afvragen of we niet te snel gaan en de boel omkeren. Mondiale socialisering is een langzaam (leer)proces dat tijd nodig heeft, ongelijkheid kan niet binnen de tijdspanne van één generatie worden glad gestreken. We zien plotseling een versnelling dat door de massa moeilijk is te volgen. Mensen haken af en keren zich tegen de ontwikkelingen die hun pet te boven gaan. We worden geregeerd door het intellect. Waar is de vertegenwoordiging uit het volk, van de massa die verder achterop raakt?

Uitsluiting als straf

We zien een omkering in de samenleving met grote gevolgen die we overal in terug zien. In het financiële systeem, waar monetaire beleidsmakers de boel hebben omgedraaid door rentetarieven om te keren van hoog naar laag en zelfs negatief. Huizen van goedkoop naar duurkoop. Het politieke denken tussen links en rechts is vervangen door de scheidslijn gevestigde partijen versus populistische partijen. Zelfs in de gezondheidszorg wordt omgekeerd gedacht. Je hoeft niet meer aan te geven dat je ziek bent, je moet nu bewijzen/testen dat je gezond bent. Je hoeft niet meer te bouwen aan je eigen immuunsysteem, je krijgt gratis (booster)vaccins aangeboden, nee opgedrongen zelfs. Je hoeft niet meer te worden bloot gesteld aan het oplopen van een infectie van een ander en daarmee zelf immuniteit opbouwen. Nee, je wordt afgezonderd van de groep, ach wat jammer nou voor de groepsimmuniteit. Als een groot deel van de populatie geïnfecteerd is geweest worden antilichamen opgebouwd. Nu beschermen we de senioren door de junioren af te zonderen en uit te sluiten van de samenleving. We geven gratis geld aan ondernemers als ze hun tent sluiten. We verafschuwen critici en noemen ze wappies en complotdenkers. We censureren het gezonde tegengeluid en geven voorrang aan  ziekmakende propaganda. Stel je zwak op en krijg het vaccin van Big Farma. Luister naar Big Brother en volg de apps van Big Tech. Luister niet naar het andere geluid. Wees geen afvallige, uitsluiting wordt je straf.

Moraal van dit verhaal

Gelukkig sta ik niet alleen in deze manier van denken. Er bestaan nog keurmeesters die niet hun eigen vlees keuren maar hun oog richten op het ongezonde vlees van de medemens die vergeet te werken aan conditionering van het eigen vlees. Ik luister naar degene die wijst op mijn fouten die ik zelf kan verbeteren zonder gebruik te maken van preparaten en oppeppende shotjes. Vertrouw op eigen kracht en fiets zonder accu. Geef een hand en luister naar mensen met gezond verstand. Zo bekeek ik deze podcast van de NPO, ja waarachtig de NPO. Een knappe arts, gestudeerd en helder van geest, heeft het covid-artsencollectief opgericht dat zich met hart en ziel inzet voor onze gezondheid. Ons zelfbeschikkingsrecht en behoud van lichamelijke integriteit als fundamentele waarden gaat boven alles. Toch wat anders dan de beurswaardes van Big Farma voor wie de financiële markten belangrijker zijn dan de kwaliteit van vaccins die hun effectiviteit nog moeten bewijzen in de proefperiode tot eind 2023. Gelukkig ben ik geen belegger en wordt ik niet geplaagd door een ethisch dilemma. Zou graag de boel weer omkeren naar normaal. Dat ook de politiek zich omdraait, terug naar de oude moraal. En lering trekt van plichten en deugden.

GW

7 reacties

 1. Gerrit, bereid je voor op de komende periode waarin mensen met nuchter verstand zullen worden verwijderd uit de maatschappij. De pandemie-wappies en woke-elites gaan de wereld besturen. Beter gezegd: daar zijn ze al mee bezig!

 2. Je leest de meest alarmerende berichten https://www.xandernieuws.net/algemeen/canadese-arts-test-zijn-gevaccineerde-patienten-62-heeft-nu-al-bloedpropjes/ en dan merk je dat we dat niet te ernstig zouden moeten nemen https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/bc-doctors-misinformation-covid-19-1.6021489. Wel kennen nu al enkele bijwerkingen van het vaccin op de korte termijn, maar uiteraard ontbreken nog de data op langere termijn. Wordt vervolgd…

  1. De berichten van Xandernieuws komen niet altijd uit vertrouwde bronnen en het oorspronkelijke verhaal wordt wel ’s wat verdraaid dan wel opgeklopt. Het vervelende is dat we momenteel veel zelfonderzoek moeten doen omtrent de bijwerkingen van vaccins, dus meerdere bronnen raadplegen. Wel opvallend dat de verhalen over die bloedpropjes steeds vaker opduiken en door verschillende artsen worden bevestigd. Die professor Bhakdi bv roept niet zo maar wat lijkt mij. Zal op zeker moment toch ook de msm moeten opvallen.

 3. Een reactie van Dre op biflatie, alweer bijna 10 jaar oud:

  “De natuur zal de wereld vanzelf weer evenwicht brengen. Ik ben van mening dat we dus eerder te maken zullen krijgen met een nieuwe zwarte dood of een enorme natuurramp dan een derde wereldoorlog.

  Tijdens de plaag ging ongeveer 30% van de Europeanen dood. Stel dat zoiets weer zou gebeuren, dan gaat het relatief gezien om veel grotere aantallen. 735 miljoen heeft europa nu, daar blijven er dan zo’n 250 miljoen van over.

  Natuurlijk moet ik niet vergeten dat de biochemie en moleculaire wetenschap veel en veel verder is dan tijdens de pest, dus zo’n vaart zal het niet lopen.”

  1. Misschien ver gezocht, maar al filosoferend denk ik dat het natuurlijk evenwicht in alles wat leeft voorkomt. Zowel in de flora en fauna, als ook in het mensdom. Alleen, de mens is niet dom en ontwikkelt zich met de tijdgeest mee. Wat de mensheid niet weet te verbannen is het kwaad. We zullen nooit afkomen van oorlogen, criminaliteit en samenspanning. Tenzij de nieuwe industriële revolutie 4.0 een oplossing biedt. Robotica, transhumanisme, dus Big Tech, Big Brother en Big Farma zouden met hun nieuwste technologieën het slechte uit de mens moeten kunnen verdrijven. Let wel, de ontwikkeling van de kunstmatige mRNA-vaccins staat niet stil. Momenteel dus die proef met de corona-mRNA-vaccins die experimenteel in fase 3 verkeren tot en met einde 2023. Als ik daarover verder filosofeer dan geraak ik in het denkpatroon van conspiratie. Wat zal uiteindelijk het effect zijn van de korte en straks de lange termijn bijwerkingen.

   Zit er een complot achter zoals door de echte wappies wordt beweerd of is het kwaad ook doorgedrongen in de hoogste elitaire kringen van de superrijken der aarde die zich verenigd hebben in doorzichtige clubjes van wereldverbeteraars zoals WEF, VN etc. Ik hoef slechts één persoon te noemen, miljardair Jeffrey Epstein, en te wijzen naar de banden die deze crimineel onderhield met bijvoorbeeld Bill Gates en Bill Clinton, om er even 2 te noemen. Weten wij veel wat dit soort mensen onder elkaar bekokstoven. We moeten niet vergeten dat deze arrogante mensen zich verheven voelen boven de massa, die ze in feite verachten. En weer kom ik op het terrein van complotdenkers. Dus stop ik want ik kan niets bewijzen.

   Wat ik wel weet is dat je met veel geld veel macht bezit. Wat ik ook weet is dat veel mensen hunkeren naar meer geld en graag de hielen likken van de machtigen der aarde. Wat ik ook denk is dat veel (gekozen) politici er niet voor het volk zitten maar voor hun eigen carrière. Daarom vrees ik dat op het allerhoogste niveau ook oneerlijke lieden vertoeven. Ze kleden en bewegen zich alleen iets chiquer dan de boefjes in de achterstandswijken. Door de globalisering hebben de groten der aarde meer invloed dan ooit. Waarom hangt er altijd een waas van intrige rondom verdachte (zelf)moorden van (verdachte) elitaire personages? Waarom is de doofpot in elitaire kring groter dan het vuurtje onder de BBQ van de massa? Waarom is mijn wantrouwen t.o.v. de politiek gegroeid met het rijpen der jaren? Waarom luisteren we graag naar wijze oude mensen? Zie mijn reactie als een vorm van filosoferen, helaas vaak verward met complotdenken.

   1. Dank voor de grote en goede reactie. Je noemt naast het woord filosoferen ook de woorden complotdenken en conspiratie maar ik denk dat je reactie veel waarheid bevat. Het slechte in Jeffrey Epstein dat kon ik me nog wel herinneren. Er wordt tegenwoordig geloof ik veel geschreven over Bill Gates en zijn rol in vaccins, hierin heb ik mij nog te weinig over ingelezen. Ooit was deze nerd een soort van een held voor mij ondanks de dubieuze kwaliteit van de geleverde software door Microsoft.
    Geld corrumpeert. Te veel hebben er te weinig van en weinigen hebben er te veel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: