Kun je ‘blockchain’ nemen als studierichting?

Absoluut, en het biedt ook de toegang tot allerlei gespecialiseerde beroepen. Dik betaald en zeer in trek. Zowel bij studenten als werkgevers. LinkedIn, het sociale netwerk en platform voor professionals, heeft een studie verricht over de sector. ‘Blockchain is one of the fastest growing skills among workers in the Asia Pacific (APAC) region, according to a LinkedIn report.’ Want inderdaad: is het nog een verrassing dat uitgerekend in Azië deze studie het populairst is? Want daar weet men precies wat deze kennis en kunde waard is. Vandaag reeds en nog veel meer in de nabije en verre toekomst.  

Waarom zich bekwamen in blockchain?

Edureka, een ‘online education marketplace’ gestart in India in 2011, wijdt er uiteraard de nodige aandacht aan:

‘Are you searching for the best reasons to invest time to learn Blockchain with a view to becoming a user, investor or developer? Here are my 10 picks:

  1. High Paying Jobs
  2. Absolute Disruption in Chain
  3. Inflection Point of An Era
  4. Industries On Blockchain
  5. Integration With New Age Technology
  6. Data Security & Digital Identity
  7. Universal Infrastructure Facility
  8. Calculated Investment in Cryptocurrencies & ICO’s
  9. High Demand For Blockchain
  10. Cutting Edge Technology

Talent in opkomst

Genoemde studie werd verricht over de laatste vijf jaar tot 2019. LinkedIn (met meer dan 600 miljoen aangesloten leden) wilde de top tien voornaamste, meest opkomende vaardigheden kennen. Zo werd duidelijk welke op nummer één staat. ‘The report found blockchain to be the fastest growing skill in Singapore and among the top three in China, Japan, Taiwan, South Korea, Hong Kong, and Vietnam.’ Het is daarmee de belangrijkste van wat LinkedIn ‘rising skills’ noemt. Vaardigheden en kennis in opkomst, groeiend in belang. De vraag naar dergelijke is drie maal groter dan alle andere talenten.

Ondertussen in Nederland

Gelukkig zijn we als land in deze toch mee, alvast wat de studiemogelijkheden betreft. Bij de Hogeschool Inholland bijvoorbeeld, die de blockchain studie als volgt aanprijst: ‘We zijn aangekomen bij de volgende stap in de industriële revolutie. De nieuwe peer-to-peer economie vraagt om data met eigen identiteit. En dit heeft een nieuw soort dienstverlening nodig, namelijk blockchain. Blockchain is een nieuwe vorm van dataverzameling tussen de consument en de organisatie. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de denkwijze en de manier van zaken doen verandert. Leer tijdens deze opleiding de impact van blockchain begrijpen en deze te vertalen naar jouw eigen organisatie. Je leert de nieuwe technologie kennen, maar ook de manier van denken en het anders organiseren van datastructuren. Want achterblijven is geen optie.’

Studeren is leren is weten

Dat is pas een veelzeggende zin: ‘Want achterblijven is geen optie’! Springest.nl biedt informatie over meer dan 100 cursussen en opleidingen aan. Maar we zouden toch uitkijken in uw plaats waar en bij wie u de nodige kennis best opdoet. Een lessenpakket, cursus of studie is maar zo goed als de lesgever zelf. Ons idee! Een en ander hangt natuurlijk af van uw voorkennis, die toch vaak samenhangt met uw huidige beroep. De opleidingen gaan door tot vervolmaking, alhoewel we zo’n term in deze beter niet kunnen gebruiken. De ontwikkelingen in technieken en kennis en kunde gaan dermate snel?! Van hoog niveau lijkt ons zeker de tweedaagse Masterclass in Fintech en Blockchain aangekondigd voor 2020, aan de Universiteit van Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: