Kyle Bass: ‘ Duitsland trekt stekker eruit ‘

13

Onze vaste bezoeker Houtskool bracht ons op de hoogte van deze onderstaande video. Kyle Bass, die hier op Biflatie regelmatig de revue passeert, praat bij Bloomberg over de hachelijke situatie in Europa. De hedge fund manager denkt dat Duitsland uiteindelijk de stekker uit het europroject zal gaan trekken. Als er gevraagd wordt binnen welk tijdsbestek dit zal gaan plaatsvinden, antwoord hij ‘3 tot 4 jaar’. Tot die tijd zal het volgens Bass in Europa blijven doormodderen.

13 REACTIES

 1. Bass is schatrijk geworden door met zijn hedgefund te speculeren tegen de subprime hypotheken in de VS. Nu zet hij zwaar in op een collapse van Japans staatspapier. Heerlijk om de visie van deze man te horen. Simpel, duidelijk, no nonsense.

  En Nederland maar onder de kaasschaaf. Steeds een beetje meer shit om de leugenachtige eurofiele gekken en hun zombiebanken in het zadel te houden.

 2. OT zag vandaag ook een winkelpandje in een drukke winkelstraat dat werd gehuurd door De Nederlandse Goudaankoop. Munten, tanden, bestek, sieraden, zowel zilver als goud. Advertenties heb ik genoeg gezien, maar pandjes in drukke straten, nog niet….

  Die arme paupers toch, oma’s bestek om de huur te betalen.

 3. Ik kan me herinneren dat ik begin 2011 in een uitwisseling op Twitter tegen journalist Martin Visser al zei dat ik er van overtuigd ben dat Duitsland uiteindelijk de partij is die de stekker uit het europroject zal trekken. Het was schreeuwen in de woestijn. Ik werd letterlijk weggehoond. Maar zoals wel vaker met die dingen, komt de suggestie nu steeds vaker voorbij. De geschiedenis zal het ons leren!

 4. @#3 IngeborgNL 17-11-2012 16:56
  Duidelijk gevalletje cognitieve dissonantie…
  Pas op dat je niet opbrandt.
  Je stelt niets voor tegenover een leger aan gehersenspoelde en goedgelovige zombies die gut gegut de status quo willen handhaven.

 5. @1 Goed werk Houtskool, Chapeau!!!!
  Je hebt met het voeden van anti-europese sentimenten, het nog steeds SOEVEREINE NEDERLAND een goede dienst bewezen.
  En ik vind, zoals ik in een vorig lijntje heb proberen duidelijk te maken, deze initiatieven ( het helpen verspreiden, van in mijn ogen, goeie memen ) belangrijk. Allemaal bij elkaar kunnen we zorgen voor een ‘momentum’ waar die ook plaats gaat vinden.
  En vergis je niet, bepaalde sentimenten in Nederland en Duitsland beinvloeden de stemming in Griekenland en Spanje.
  Als in Griekenland en/of Spanje de zaak niet volledig uit de hand loopt ( ik denk het wel ) dan brengen de Duitsers de euro wel ten val, simpelweg omdat die eurofiele landverraders, die Brusselse hoeren door hun leugens heen zijn.
  Zelfs bij alle schaapjes zal het besef doordringen dat ze al jaren voorgelogen en bestolen zijn.
  Landverraders opgelet, gezien de huidige economische vooruitzichten, komt dat besef met rasse schreden naderbij.
  Jullie beste dagen zijn geteld.
  Biezen pakken en wegwezen. De tijd dat jullie op een voetstuk werden geplaatst, en dat men dacht dat jullie onmisbaar waren, is definitief voorbij.
  De door politici aangepraatte ‘onmisbaarheid’ van de elite en de daaraan verbonden megalomane beloningen is een historisch blunder van formaat.

 6. Nou ja, nog drie jaar tot Duitsland er uit stapt, inmiddels zijn er dan nog vele miljarden bij de burgers verdampt.
  Die spiraal naar beneden is al behoorlijk aan het versnellen en de zaken zullen zich niet langzamer gaan voltrekken.

  Wat ik interesant vind, is het omslag punt.
  Bij steeds meer mensen gaan de ogen open, eerst alleen de complottertjes, nu ook financieel georienteerde mensen, economen, hoger opgeleiden met het hart op de juiste plek,en ga zo maar door.

  Iedereen roept nu wel dat het afgelopen moet zijn, met zijn allen op het Museum plein, burgerlijke ongehoorzaamheid, enz. Dit is soms ook mijn emotie, moet ik toegeven, mijn rechtvaardigheid gevoel begint zo langzamerhand overwerkt rond te stuiteren, maar…

  Niemand die nog iets onderneemt, allemaal zijn we weer even afgebluft door de elite die het als idioten weggezette groepje van de occupy beweging vakkundig met hun MSM in de grond hebben geboort, en dat willen we niet he, als een stelletje vagebonden worden beschouwd.

  Maar toch komt die tijd er echt weer aan, door de eeuwen hebben er vaker hooggeplaatste leugenaren met touwen om hun nek aan de Lindenbomen gehangen.

  Wat mij betreft wachten we dit moment geduldig af, want dit stelletje Khazaren criminelen laten zich niet met een vriendelijk verzoek aan de kant zetten, zij hebben er jaren over gedaan het volk in de goede richting te manipuleren en daar plukken ze nu de vruchten van.

  Zelf heb ik de overtuiging dat het juist de geplande bedoeling is dat Europa op een zeker moment in elkaar donderd, maar dan wel op het moment als het de Zionisten uit komt. Waarschijnlijk na een periode van Hyperinflatie waarbij zelfs de allerrijkste die niet tot de familie behoren droog brood kan gaan eten.
  Wat dan rest is een keiharde NWO uitrollen over de murf geslagen mensheid die moegestreden en compleet verarmd alles zal doen voor een beetje rust.

 7. @5 VB Ik ben aangenaam verrast door je reactie, ben je niet onze eigen nl politici vergeten dat zijn natuurlijk ook zelfde landverraders als die in Brussels zitten.

  We zien nu steeds beter waartoe een overheid zowel nationaal als internationaal toe in staat is wanneer men haar de macht over de geldcreatie geeft samen met de banken.

  In een echt kapitalistisch systeem zou dit nooit mogelijk geweest zijn want het geld voor al die mega projecten hadden ze nooit zo uit de zakken van de burgers kunnen praten zo gemakkelijk.

  Als de fiat droom uit elkaar spat dan pas zullen de schaapkes in NL wakker zijn want dan is hun pensioen blijvend naar de klote en het spaargeld niets meer waard. Welkom in de satanische wereld van het fiat geld.

  Wees geen slachtoffer en neem verstandige maar ook extreme maatregelen om je zuurverdiende spaargeld te beschermen.

 8. @7, Pietetoupa, met Brusselse hoeren bedoel ik ook Nederlandse politici. Ze hoereren vóór Brussel.
  Groot deel van mijn spaargeld zit zoals bij velen in verplicht pensioen.
  Op papier heb ik een fatsoenlijk pensioen ( geen breuken etc ) maar, ik ben niet achterlijk hoor, ik maak ik me geen enkele illusie.
  Zijn allemaal woekerpensioenen. Als het over 17 jaar zover is en ik zeg “mag ik effe vangen, na 48 jaar werk” dan vrees ik dat ik degene ben die moet betalen.
  Beleggingen zijn verdampt, maar de kosten blijven staan.
  Stelletje morher fuckers.
  Overigens denk ik dat deels de belegging straks volledig onderuit gaan maar ook deel in de zakken van elitair tuig verdwijnt.
  En reken er maar niet op dat alles waterdicht gecontroleerd wordt. Ik denk juist dat ze druk bezig zijn de controles op te heffen zodat een deel van het geld ‘vrij’ komt.
  Tien maal raden wat de bestemmingen zoal zijn.
  De beste verzekering is om zoveel mogelijk gezond te blijven., zodat je na je 67ste mog sterk genoeg bent om wat bij te klussen en zo een redelijk ( en gezond ) comfortabel leven te hebben.
  Bovendien helpt dit ook weer de zorg betaalbaar te houden, zodat de mensen die het nodig hebben van goede zorg verzekerd kunnen zijn.
  Ik kom steeds meer tot het inzicht dat volksgezondheid, in de zin van preventie, DE sleutel is voor een gezonde maatschappij.
  Dit mes snijdt aan meer dan twee kanten.
  Ik wijd geloof ik teveel uit, neig ernaar wat van de hak op de tak te springen.

 9. #8 VB
  Ik dacht al wel dat je het tenminste beseft dat grote meerderheid van nl bevolking word bestolen maar dat was natuurlijk altijd het plan al geweest. Ik schrijf regelmatig over het feit dat centraal bankieren en fraktioneel bankieren in deze
  fiat wereld gewoon immoreel zijn en enkel een heel kleine elite word er steenrijk van.

  Daarom blijf ik erbij dat dat we terug moeten naar eerlijk en onafhankelijk geld gedekt door goud en zilver waardoor inderdaad degene die een leven lang gewerkt hebben ook de vruchten plukken van hun arbeid.

  Helaas als je een bevolking decennia lang hersenspoeld door een complete rand debiel als Prof Heertje die gewoon doodleuk beweert dat een overheid moet stimuleren in tijde van crisis. Ik heb de hoop al bijna opgegeven om mensen te onderwijzen in realistische kijk op de economie. Het is zo vermoeiend en je hebt van die glaze blikken waarin je dan ineens kijkt.

  Duidelijk is dat de hollandse kaaskop zo grondig is gehersenspoeld en al zijn argumenten komen zo uit het nos staatsjournaal en de telegraaf.

  Het wordt echt tijd dat mensen zelf eens gaan nadenken en stop te luisteren naar de sprookjes van den haag en co.

 10. @6 Mash, ik ben het voor een groot deel met je eens. Echter volgens mij willen die achterbakse Khazaren absoluut niet dat de boel klapt.
  De Khazaren streven absoluut zeker naar een Europese superstaat, zeker te weten. En het is zo makkelijk om dat in te zien. De democratie KAN namelijk niet functioneren met al die verschillende landen ( nog ) en talen. Daar zijn GEEN oplossingen voor. Lukt al bijna niet in de huidige lidstaten, kun je nagaan. Nee, vergeet het maar en dat Europese parlement wordt nooit meer dan een aangeklede aap.
  Dat betekent dus dat de elite nog meer macht dan ze al hadden naar zich toe kan trekken door in het ‘gat’ te springen.
  Revolutie brengt onbeheersbare en onvoorspelbare ontwikkelingen met zich mee, en daar houden deze controle freaks niet van.
  Ze hebben er echt geen belang bij.
  Kijk maar eens hoe de msm ( in handen van de Khazaren ) berichten over Griekenland en Spanje. Uitermate rustig, blijft z.g. allemaal binnen de perken, komt goed. Één vandaag bijvoorbeeld was vandaag weer een podium voor de eurofielen, echt schandalig. Er is alleen nog maar europropaganda, geen objectieve journalistiek, heel treurig.
  Nee, als die landverraders aanstuurden op een ‘grote klap’ , dan hadden ze de media wel ingezet, die zouden dan met liefde de lont in het kruidvat gooien.
  Toch?
  Maar dat is duidelijk hun opdracht niet.
  Verder heb je gelijk.

 11. Door het huidige kabinet is ons in korte tijd veel zand in de ogen gestrooid. Heel veel inkomensplaatjes inmiddels en niemand weet meer hoeveel we achteruit boeren. Dit zijn nu juist de signalen van de grote verwarring die ontstaat wanneer een natie in crisis geraakt. Natuurlijk gaat die komen en misschien wel als straf voor al die schouderophalende burgertjes die herhaaldelijk roepen, “crisis, hoezo crisis.” Veel Nederlanders zijn inmiddels ook korte-termijn-denkers geworden net als de Spanjaarden. Het ging toch allemaal zo goed? Waarvoor zullen we ons nog druk maken? De geschiedenis heeft geleerd dat wanneer we zover zijn dat het land in slaap is gevallen, we met z’n allen met de kop tegen de muur lopen. Kijk goed om je heen, dan zie je hoe alles uit de hand is gelopen. Mensen worden pas wakker wanneer ze straks ontdekken dat we dubbel gepakt gaan worden. Gemeenten met hopeloze tekorten, de “Rijkschatkist” waar de bodem is uitgezaagd met een putje naar Griekenland, Spanje, etc. De export die stilvalt, de consument die zachtjes aan toch geschrokken is en de knip dicht houdt, investeringen op nul, enzovoort, enzovoort. Kortom, tijd voor de grote tovenaar om met z’n stokje de boel weer op te porren. Alleen is de vraag wie dat dan wel zal moeten zijn. Niet Rutte en Samson, dat zijn mislukte goochelaars. Ooh, wacht even, wie kwam er vandaag in Nederland aan? Juist ja, Sinterklaas uit Spanje. Maar die zal de zak ook wel leeg hebben, want in Spanje zijn ze wel erg aan het zwartepieten momenteel. Misschien heeft Rajoy de goedheiligman een boodschap meegegeven en de Sint gevraagd om nepkadootjes uit te delen in ruil voor de opgelegde bezuinigingen. Wat mij betreft gaat de goede Sint op 5 december terug met een volle zak. Gevuld met Rutte en Samson. Ontwikkelingshulp van formaat. Rutte voor de klas en Samson voor wat scholing in milieudefensie.

 12. .

  De nieuwe Duitse D-marken liggen al klaar.

  Daarvoor nooit bijval gehad hier op Biflatie.

  Kyle Bass steunt deze visie nu.

  Het gaat echter geen drie of vier jaar duren.

  Het gaat sneller.

  De schade door verkoop van goud door Westerse centrale banken voor de prijsonderdrukking gaan te snel.

  Die nieuwe D-mark moet wel gedekt worden door goud, vandaar.
  .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.