Kyle Bass over de schuldencrisis in 2012

Gaat u er maar eens goed voor zitten. Kyle Bass legt u in een uurtje uit hoe hij denkt dat de toekomst eruit zal zien. Een zeer heldere analyse over de huidige economische omstandigheden. Er wordt onder andere gesproken over de eurocrisis, globalisering, economische groei, een eventueel default van Griekenland, de huizenmarkt en Japan. Dit weekend kunt u op Biflatie.nl nog meer artikelen lezen over de huidige schulden van Japan.

13 reacties

 1. Kyle bass,

  Heeft in 2007 tot 2009 onnoemelijk veel geld verdiend met zijn investment fund, kan niet anders zeggen dan strak gedaan en ga lekker een eilandje kopen… Maar ga aub niet zo tof lopen doen en nu de moraalridder uit lopen hangen en zeggen wat allemaal niet goed is in deze wereld..

  That being said, hij weet natuurlijk wel wat er fout gaat, anders had hij niet zoveel geld kunnen verdienen aan de hedgen die hij heeft gedaan… Wat meneer Bass even vergeet is dat veel banken waar hij die hedgen heeft uitgezet failliet zouden gaan als de FED hen niet overeind had gehouden, zijn glimmende maatpakje is dus gewoon betaald door de amerikaan van de toekomst……..

  Maargoed….
  Uiteindelijk betalen wij toch, de simpele burger that is… wil je namelijk rijk worden in deze wereld moet jeje in dit soort financiele “producten” storten. Ben je gewoon een normale arbeider dan zijn de belastingen etc wel zodanig ontworpen dat je er niet uit kan ontsnappen….

 2. @2012?
  Welcome back in dit nieuwe jaar en weer een waardevolle toevoeging. Deze aanvulling laat toch maar weer zien dat we worden uitgeknepen linksom EN rechtsom. Door belastingen en door ‘maatpakjes’.

 3. We zitten in de val van het schuld. Waar moet het heen? Wat gaan we er mee doen? Hoe lang kunnen we op de pof blijven leven? Als de deal in Griekenland doorgaat zal minstens de helft van de schulden worden weggestreept. Da’s wel heel makkelijk afbetalen, dat moeten we als burger niet proberen. Behalve als we het collectief doen, dan kan niemand ons meer wat maken. Totdat de massa in opstand komt, zullen we inderdaad worden uitgeknepen. De meerderheid moet er nog achter komen dat ze gewoon weg bestolen worden. Elke dag weer.

  Goede video!

 4. Sterker nog Simon, Als je ook nog eens kijkt hoe de Grieken in de EU zijn gekomen zakt je broek af. Moet ik eens proberen. Grove boekhoud fraude, beloont worden met extra geld wat later weer kwijt gescholden word. Als ik boekhoud fraude pleeg ga ik in het gevang. De Grieken worden beloont. Het is de wereld op z n kop.

 5. @Snel
  Mee eens. Maar het toont des te meer aan wat de onmacht om een land te kunnen ontbinden teweeg brengt. Er is bij de invoering van de Euro niet voldoende nagedacht over dit soort scenario’s.

 6. @R Ik krijg sterk de indruk dat dat expres is nagelaten. Als ik lid word van de plaatselijke voetbal vereniging en ik houd mij niet aan de regels word ik geroyeerd. Zelfs op dit niveau is dit dus goed geregeld. Amateurclubs hebben de zaken dus beter geregeld dan op topniveau. Nee, hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik er van overtuigd raak dat dit willens en wetens niet goed geregeld is.

 7. R zegt : “Er is bij de invoering van de Euro niet voldoende nagedacht over dit soort scenario’s”

  @R : ECHT wel ; ik durf zelfs te zeggen dat de Euro daarvoor in het leven is geroepen : om OM TE KOMEN in de (gezamelijke) schulden, zodat Europa véél beter te manipuleren werd door de Kh-aatjes.

  Vandààr ook die ingebouwde (toekomstig exploderende) ‘Griekse’ GS-bommetjes !

  Sorry !

  En nou ga ik de doc ’s rustig bekijken ; heb pas 2min03s gezien, serieus …
  en zag een tekst voorbijflitsen (0,2 sec), en daar hou ik niet van dus ga ik ’t origineel maar bekijken :

  http://www.youtube.com/watch?v=D2gvMtDVI0A&feature=player_embedded#!

  Nog ‘iets’ : de ‘kans’ dat onze Kyle een Khazaartje is, is minimlaal 90-95% ; kijk, het zijn meesters in het bespelen van de twee kanten (governments & ‘vrije’ markt / hedge funds) daarmee het hele ‘proces-scala’ beheersend.

  En een schaar heeft ook 2 ‘bladen’.

  Anders valt er weinig te ‘knippen’, hè ?

 8. @Snel : HAHAAHAAA !!§
  Ik lees net pas jou mening ; mijn voorgaande reaktie ‘kruiste’ de jouwe dus voordat ik ‘m las, serieus.

  En lààt me verdomme die Kh-doc es rustig bekijken !!

  :-)))

  en volgens mij ben je een voetbaltrainer in je vrije tijd , niks mis mee natuurlijk :p

 9. Geinig wel… Kyle Bass heeft het veel over de schuldenproblematiek in Europa in dit artikel. Als we inzoomen op Nederland mogen we de nationale hypotheekschuld wel als hoofdpunt aanvoeren als Europese deelnemer. Toen het allemaal nog wel lekker ging vond de elite het allemaal wel best. Hogere hypotheken. Banken hadden er geen moeite mee, meer inkomsten. De overheid dacht in termen van meer belastinginkomsten. Makelaars deden goede zaken. Ach, het volk betaalt uiteindelijk toch ??? En toen ging het allemaal wat minder. Mensen die voor hun oude dagvoorziening betalen zitten, zonder dat ze het zelf weten, in beleggingen in wapens of wat dan ook. Nou ja, al met al, uiteindelijk gingen de beleggingen voor pensioenen ook allemaal wat minder. Nou ja, kaasschaaf-methode op de pensioenen. Ach, het volk betaalt uiteindelijk toch ??? Al met al, ik ben fel tegen nieuwe belastingconstructies. Het komt allemaal op 1 grote hoop en het ene gat wordt met het andere gevuld.

  @Snel nog eventjes. Ja jij moet nog specificeren waarom bepaalde uitgaven verantwoord moeten worden op basis van inkomsten, maar dat maakt voor de overheid helemaal niets uit. Dingen worden betaald uit 1 grote pot. Als die grote pot in de plus staat gaat het goed, staat die pot in de min dan is het fout.

 10. @ ktm,

  Kom op, wie is er in jouw ogen eigenlijk geen khazaartje (welke definitie je eraan wilt plakken…) die meer dan een paar miljoen op ze bankrekening heeft ? Heb je ook maar enig bewijs voor je stelling ?

  Natuurlijk heeft hij deels geprofiteerd van bail outs door overheden etc, maar hij is zelf helemaal niet voor overheidsinterventie. Hij heeft thuis een dollar biljet met Lenin om aan te geven dat in Amerika helemaal geen kapitalisme meer aanwezig is.
  Daarnaast is het deel over goud wat hij fysiek ophaalt helemaal geniaal.

 11. Ik heb even rond gesnuffeld en ik heb inderdaad de plank misgeslagen.

  Ik moet inderdaad eens stoppen met dat zinloze ‘op voorhand benoemen’ van mensen.

  Neemt niet weg dat de kans gewoon 80% was voor iemand van zijn kaliber ; hoe hoger je in de financiële wereld komt, des te hoger de ‘Khazaren-dichtheid’ wordt.

  sorry dus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.