Lage rente? Nog lagere rente? Blame it on Corona zegt De Nederlandsche Bank

Alsof we kinderen zijn toont DNB ons hoe het komt dat de rente zo laag is. Toegegeven, een groot deel van ons land denkt inderdaad wel op dit niveau. Onbekend, onwetend (ongeïnteresseerd?) als het is wat het geld, pecunia, pingping, dinero of money betreft. Vraag naar de stand van de recentste voetbalwedstrijd op TV? Die debiteert ze als kan ze die wel dromen. Hoogste tijd dat er op school al heel vroeg begonnen wordt met te onderwijzen over Geld? Nou…neen, denkt de overheid vast. We gaan ze nu ook weer niet slimmer maken dan ze al zijn (?) Dus spreken we ze bij monde van De Nederlandsche Bank N.V. toe op dit kinderlijke niveau. D.m.v. plaatjes (plaatjes! dat begrijpen ze vast wel) wordt dus uitgelegd dat we best kunnen ´Wennen aan de lage rente´!

Laag kan nog lager

Beter dan dit wordt ´t niet hoor, folks! Terwijl ´lage´ nog altijd lager kan worden. Het is maar dat u het weet. En stop nu eindelijk met zoveel sparen hoor. Dat is niét echt meewerken. ´t Is beslist storend want dit ondersteunt onze nationale economie absoluut niet. Uitgeven, spenderen, kopen, dat is wat u hoort te doen! Want anders…?! Eat this!

4 reacties

 1. dit dan :

  “Toegegeven, een groot deel van ons land denkt inderdaad wel op dit niveau. Onbekend, onwetend (ongeïnteresseerd?) als het is wat het geld, pecunia, pingping, dinero of money betreft. ”

  we delen het even in 2:

  “Toegegeven, een groot deel van ons land denkt inderdaad wel op dit niveau.”

  maar jEUs niet! die staat daar ver boven!

  wat ook verduidelijkt wordt in het volgende gedeelte :

  “Onbekend, onwetend (ongeïnteresseerd?) als het is wat het geld, pecunia, pingping, dinero of money betreft”

  een verfijnde uitlating om de nietigheid te verduidelijken waar wij in leven en de meester te mogen aanschouwen die ons met de streek van de pen (of een ouwe laptop) een aantal synoniemen geeft van het slijk der aarde!

  Die finesse, die klasse!
  Helaas kan niemand vatten wat hij bedoelt, maar dat komt alleen maar omdat wij daar niet aan kunnen.

  maar we proberen jEUst! we proberen!
  heb geduld met ons! bwhahahahaha

 2. De DNB wil dat we daarmee de financiele discipline van Zuid Europa overnemen. Maar dat kunnen we niet, omdat links we megagrote hypotheekschulden hebben en rechts een pensioenpotje dat deels in datzelfde vaatgoed belegd is. De hoge hypotheken en pensioenlasten leggen een zware rem op onze uitgaven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: