Het kan geen toeval zijn en het lijkt ook logisch: net daar waar de inflatie het hoogst is proberen burgers het meest gedreven hun koopkracht te redden. Weg van fiatmunten die ongelimiteerd bijgemaakt kunnen worden, wat ook overvloedig gebeurt. Hun heil zoekend bij digitale munten zoals de bekendste, bitcoin, BTC, waarvan er net minder en minder voorradig komen. Elke vier jaar vindt immers een zogenaamde halvening plaats, zoals net nog in mei 2020. Er kwamen dan voor de derde keer sinds de creatie van BTC de helft minder munten op de markt. Wie wil er nu nog fiatgeld dat oneindig wordt bijgmaakt, wanneer er digitaal geld bestaat (sinds 2009) waarvan er steeds minder verkrijgbaar is. Komt daar nog bij en dat is wel de hoofdreden voor burgers in landen getroffen door (toren)hoge inflatie, dat de prijzen van allerhande goederen en diensten erdoor stijgen. Letterlijk betekent inflatie koopkrachtverlies – teveel geld dat achter te weinig goederen en diensten jaagt. Inflatie wordt ook wel omschreven als de sluipmoordenaar van je portefeuille of spaargeld. Als zeker in acht van degelijke landen worden dan ook topkoersen gehaald door bitcoin.

´8 Countries Stricken With Rampant Inflation See Bitcoin Prices Touch All-Time Highs´

kopt news.bitcoin.com. BTC heeft einde oktober op de wereld-cryptobeurzen reeds een officieel hoogtepunt behaald voor 2020 van afgerond $13.100/11.100 euro. Maar op nogal wat lokale markten in landen waar hoge inflatie heerst, wordt veel meer betaald voor een bitcoin. Dat is dan in die lokale fiatmunten:

Er is volatiel…en volatieler

Bitcoin et al. mogen dan volatiel zijn, heel beweeglijk in koers – ´t is nog niks vaak vergeleken met plaatselijke fiatmunten. Om een voorbeeld te geven: in mei 2019 kostte 1 BTC in Turkije 52,507 Turkse lira. Bitcoin noteerde toen aan 8.800 dollar. In oktober 2020 is niet alleen bitcoin officieel gestegen, tot de genoemde 13.100 dollar, maar kijk eens naar wat de Turkse burger ervoor over heeft: 103.775 Turkse lira! Het is niet zo dat bitcoin er zoveel hoger noteert, neen. Maar de plaatselijke munt is gehalveerd in waarde, in koopkracht, in 17 maanden. Think about it… 

News.bitcoin.com

Soon coming to a place near you…? Got bitcoin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: