Landen vertrouwen Amerika niet meer

Terwijl het helemaal los gaat in Oekraine (lees:  Ukraine minister warns of state of emergency) speelt er iets groters op de geopolitieke achtergrond, namelijk; de steeds dreigender wordende rol van Amerika op het wereldtoneel. Zoals ik al eerder aangaf in mijn artikel over de geopolitieke spanningen in 2014, neemt Amerika steeds vaker de rol van agressor op zich. De Russische minister van buitenlandse zaken heeft Amerika nu gewaarschuwd zich niet te bemoeien met de Oekraïne en zeker niet in te grijpen. Zijn wij heden ten dagen toeschouwer bij de ondergang van het Amerikaanse rijk? Zoals ik hieronder zal laten zien ligt het land zelf aardig in de puinzooi en gedraagt Obama zich juist steeds meer als soort van dictator. Er zijn globaal gezien veel ontwikkelen rondom de U.S.A. en dat bedoel ik niet positief…

USA crisis

Een tsunami van sluitende winkels

Laten we eens kijken naar de cijfers over de geplande sluitingen van de grote winkelcentra in Amerika. Aangekondigde sluitingen zijn onder meer Loehmann`s 39 filialen; JCPenney 33; Albertsons 26; Barnes & Nobles 20 en bij Target 8 filialen. Daarbij hebben JCPenney (check hier het gecrashte aandeel) en Sears alleen al samen een netto schuld van 8 miljard dollar. Verpaupering wordt een nog groter probleem in de steden. Nog een cijfer om de binnenlandse problemen meer realiteit te geven: er zitten momenteel 2 miljoen Amerikanen in gevangenissen. Waarvan het grootste deel gevangen zit in private gevangenissen. Moderne slavernij of echt oplossingsgericht?

Repatriëren van Goud

Steeds meer landen hun goud laten repatriëren. Of de landen hun goud terugvragen vanuit Amerika vanwege de roep van de burgers of het vanwege het reëel stijgend wantrouwen doet er niet echt toe. Punt blijft dat  Duitsland 300 ton wil terughalen. Ook Venezuela, Zwitserland, Polen, Ecuador en Finland, willen allen ook hun goud terug. Ook in ons land is begin vorig jaar door het CDA en de SP uitgesproken dat men wil weten waar ons goud precies is, want ligt dat allemaal nog wel in Fort Knox? Dat terwijl analisten steeds geheimzinniger doen over de vraag of de FED nog wel kan voldoen aan alle eisen van landen om het goud terug te geven. De grote vraag in de goudwereld is momenteel dan ook of Amerika het goud nog wel heeft? Nog een vraagstuk: wat is dat toch met dat alsmaar stijgende schuldenplafond? Een klein kind snapt inmiddels ook dat dit geen oneindige cyclus is.

De beurs onderuit en banken in paniek

De beurzen zijn wereldwijd afgelopen week keihard onderuit gegaan. Globale zorgen over Argentinië, waar het helemaal los gaat met de inflatie en de peso afgelopen jaar al met 30% is gedaald. Ook zijn er zorgen over de tegenvallende cijfers uit China en de chaos in Oekraïne. De Dow Jones is in 2014 naar beneden gestort en wellicht is dit wel het begin van een correctie. Zie ook hoe de megabanken reageren op de huidige situatie waarin het hebben van geld een steeds groter probleem lijkt te zijn, zelfs nadat mensen steeds meer geld komen brengen om de torenhoge schulden af te betalen. Bij de mega bank HSBC is het zelfs niet meer mogelijk om grote sommen geld van je rekening te halen als je geen duidelijk bewijs laat zien waarom je dat wilt. Fraude, omkoping, massaontslagen en nu zelfs het onthouden van het geld van de eigen spaarders, ja het gaat lekker met die banken. Met Cyprus is ons achterhoofd…

Werkelijke werkloosheid en voedselbonnen

Terug naar het nieuws in de “States”. Het officiële werkloosheid cijfer volgens het Witte Huis ligt op 6.7% van de beroepsbevolking. Echter, volgens Wall Street adviseur en Forbes schrijver David John Marotta ligt de werkelijke werkloosheid op een schokkende 37,2 procent! “The unemployment rate only describes people who are currently working or looking for work. Ook Gerald Celente berekent in zijn Trends Journal van afgelopen zomer de werkelijke cijfers op een veel hoger percentage dan de officiële cijfers. En dan de voedselbonnen in dit land! Maar liefst 20% van alle Amerikaanse huishoudens is op dit moment afhankelijk van voedselbonnen, in slechts 4 jaar tijd is dit aantal meer dan verdubbelt! De kosten van dit Supplement Nutrition Assistence Program, ofwel SNAP, is in tien jaar tijd met 165% gestegen tot bijna 80 miljard dollar per jaar.

Obama gaat steeds een stap verder

Iedereen die nog steeds denkt dat Obama zo’n fijne man is met zijn “Yes we can”, moet toch echt gaan nadenken over de leugens en democratie-bedreigende ideeën van deze man. Aankomende week is het weer tijd voor de jaarlijkse State of the Union speech en daarin zal Obama naar verwachting aangeven dat hij met of zonder de steun van het congress zijn plannen erdoor zal drukken. Zal 28 Januari de datum zijn dat Obama zich openlijk achter de elite van de wereld zal scharen en de democratie voorgoed zal veranderen? Net zoals dat in Europa momenteel overal gebeurt?  It sounds vaguely like a threat and has a certain amount of arrogance, aldus Senator Rand Paul. President Barack Obama: Damn, it feels good to be a gangster

39 reacties

 1. Nou meneer Teun, dat klinkt allemaal nogal als een complottheorie…

  … dus het zal wel waar zijn allemaal.. 😉

  Intussen heeft in NL de Tweede Kamer zijn allerdikste middelvinger naar de burger opgestoken. Zelfs de motie van Marianne Thema om in ieder geval breed te discussieren over de EU is verworpen…:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/three_miles_up_three_miles_down.html

  Maar wat wil je, volgens Arnon Grunberg is het volk getikt en volgens Marcel Canoy zijn Euro-kritici ‘volidioten’.

  1. … “want”, zo schreef Grunberg, “als het aan het volk lag deden we nu nog aan heksenverbranding”:

   https://www.burgerforum-eu.nl/grunberg-dictatuur/

   Waarbij hij dus gemakshalve maar even vergeet dat het in de middeleeuwen de toenmalige elite (de Inquisitie, kerk en wereldlijk bestuur) was die heksen veroordeelde. Dat heeft het volk nooit gewild. Dat volk is door dat soort zaken juist de stuipen op het lijf gejaagd.

   Hetgeen eens te meer aantoont dat die pro-EU-lui niet deugen. Hebben hun ziel verkocht aan de Mammon, de geldduivel.

   1. ik heb al veel langer het idee dat een aantal ‘gezaghebbende’ intellectuelen / bekende persoonlijjkheden worden ingezet als media /internet trol, ze plaatsen berichten in de media die kritische burgergeluiden ondermijnen/sussen/ridiculiseren, net de link aangeklikt en het is inderdaad heel vreemd dat een persoon als Grunberg een stukje schrijft dat zo slecht onderbouwd is door de geschiedenis, zelfs een persoon als Grunberg moet van de inquisitie / de bloedraad en dergelijke gehoord hebben, zeker met zijn joodse achtergrond, joden zijn niet bepaald positief door de kerk en overheid behandeld.

    1. Iemand die zichzelf joods noemt mag je gerust vraagtekens bij stellen.
     Het is gewoon arrogantie want;
     Israel is een apartheidsstaat met eersterangs en tweederangs burgers.
     Die eerste groep heeft zichzelf uitverkoren…
     Dabbedoelik!

 2. Ik ben heel blij dat Obama eindelijk ontmaskerd wordt. Hij heeft al zoveel kapot gemaakt, leed veroorzaakt, gemanipuleerd, gelogen en gechanteerd. Maar helaas is de pers niet objectief. Bush kon geen goed doen in de pers, en Obama kan bijna nog steeds geen kwaad doen. De werkelijkheid is heel wat genuanceerder!

 3. Landen vertrouwden op US toen het militair en technologisch tot de top in de wereld behoorde. Ondertussen (laatste 10 a 15 jaar) is er veel verandert en de grootmacht is niet meer (zo) almachtig zodat veel landen op zoek zijn naar een nieuwe leider.
  Een gevaarlijke situatie want dergelijke machtsverschuivingen gebeuren nooit zonder grote globale conflicten.

 4. “De Dow Jones is in 2014 naar beneden gestort en wellicht is dit wel het begin van een correctie.”

  Ze gingen toch maar een BEETJE taperen ?

 5. En het is gebeurd vannacht Obama heeft uitgesproken dat hij beslissingen zelfs zonder de steun van het congress zal nemen. Hij zal zijn executive powers gebruiken om zijn wil er door te drukken en iedereen in zijn weg buitenspel zal zetten.

  Als een leider in een ander land dit zo zou uitspreken dan duikt de media erop met DICTATOR!! DICTATOR!! Drop the bombs, freedom and democracy will prevail!! oid…

  Maar nu?

  Stilte…

  1. Teun,heb je daar iets van een link van, ik vind er nergens wat over. Begrijp me niet verkeerd,ik verbaas me er niet over maar ik zou graag de exacte woorden lezen of horen.

   vooraf dank

 6. Eigenlijk was deze opsomming toch wel vrij algemeen bekend, maar toch blijkt bij sommige mensen nog de illusie te hangen dat Obama een verbetering is. Zoals veel criticasters in de VS zeggen zijn de republikeinen en de democraten een partij met twee gezichten. Of met zoveel woorden een post-democratie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Postdemocratie) waar het alleen om de poppetjes draait en de overheid de burgers op allerlei manieren probeert te bedotten Van de beloofde change is dus bitter weinig terecht gekomen. En dan nog te denken aan allerlei wetten, die de fundamentele vrijheden van de Amerikanen uuuh wereldbevolking aankunnen tasten, zoals de patriotact, die er nog steeds is. En nog steeds zitten er nog politieke gevangenen vast in de VS, waarvan de bekendste Munia Abu Jamal en Chelsea Manning zijn en Edward Snowden is nog steeds vogelvrij.

  Vergeet die democratie propaganda maar. Het is slechts een excuus om een olie, grondstoffen of machtsoorlog aan de mensen te verkopen in de hoop dat de mensen erin trappen. Tegenwoordig zien steeds meer mensen in dat het leugens zijn maar voelen zich totaal machteloos om hier iets aan te doen. Ook een gang naar de stembus om op de vredesduif Obama te stemmen ipv een oorlogszuchtige republikein heeft uiteindelijk niets geholpen.

  PS. En ook Guantanamo Bay is ook nog niet gesloten en men kan daar nog steeds als buitenlandse gevangene terecht komen.

  1. De tendens is dan ook niet om gevangenissen te sluiten. Integendeel. Ik zie een florissante toekomst voor gevangenissen. Die worden binnenkort geprivatiseerd, en gaan vervolgens winst maken enzo… Vervolgens ontstaat er een lobby om wetten aldus aan te passen dat er meer gevangenisstraffen op zaken staan. Bijvoorbeeld op het niet betalen van schulden. Hier een voorproefje:

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/01/cjib-sluit-mensen-massaal-op

   Tsja, als je 230 euri mag betalen omdat je van de honderden stoplichten die je per dag tegenkomt er eentje verkeerd inschat, gaat dat natuurlijk snel. Met een beetje gemiddeld inkomen heb je meteen giga schulden als het je een dagje verkeerstechnisch tegen zit:

   http://www.flitsers.nl/boete/rood-licht

   Tis allemaal niet te geloven…

   1. Vooral dit citaat van die flitsers.nl-site is veerlzeggend:

    “Ben je door rood licht gereden om de hulpdiensten door te laten, dan kan het lonen om bezwaar aan te tekenen. Het is helaas geen garantie dat het bezwaar gehonoreerd wordt en dat je geen boete voor door rood licht rijden hoeft te betalen.”

    1. In het NOS-journaal van 11 maart 2013 werd gezegd dat je voor hulpdiensten NIET door rood mag rijden. Ik heb het genoteerd mocht ik er ooit problemen meer krijgen als ik voor rood licht blijf staan en daarvoor wordt bekeurd, omdat men er niet langs kon.

   2. Voorlopig gaan ze in NL gevangenissen sluiten totdat er geklaagd wordt dat er te weinig gevangenissen zijn en dan zie je het privatiseringsspook in de gevangenis industrie met alles er op en er aan.

    Plus het plan dat je dagelijks – geloof €16,- voor je hechtenis mag betalen om de kosten te drukken.- http://www.at5.nl/artikelen/119530/gevangenen-gaan-16-euro-per-dag-betalen

    In de US zijn gevangenissen al big bussiness en dat is algemeen bekend. Maar Gitmo is een zeer discutabele gevangenis en deze sluiten zou goed zijn voor het politieke blazoen, zonder de gevangenis industrie verders aan te tasten. Zelfs gunt Obama dit zichzelf niet.

    1. Goede tijden, slechte tijden… tralala…

     Zeg kerel wat doe jij tegenwoordig?

     Ik ben enkele jaren terug een gevangenis begonnen.
     Dat gebouw kon ik goedkoop krijgen en met subsidie aanpassen.
     Mijn personeel met nul uren contract en via uizendbureaus.
     Nauwelijks kosten en veel winst.
     We laten het tuig werken en dan moeten ze nog 16 euro per dag betalen ook.
     Kijk dat schiet op.
     Ik heb wat vrindjes bij justitie dus ik kom niet aan de andere kant van de muur te zitten. Je krijgt veel meer bewegingsvrijheid.

     Zeg, als wij dat kantoorpand van mij nou nemen.
     Dan school ik mijn personeel om.
     Doen wij nog een lijntje?

  1. Dat is vechten tegen de bierkaai – tijdgeest – vrees ik. Je kunt waarschuwen wat je wilt, de materialistische mens gelooft enkel in het moment. Toekomstperspectieven zijn niet aan hem besteed.

   We gaan over van (een soort van) democratie naar een dictatuur. Een logische sequens volgens Plato. De meeste mensen beleven momenteel nog voldoende welvaart, zodat er geen reden tot zorg is voor hen. Bovendien hebben ze wel wat beters te doen dan over dit soort dingen nadenken. Kinderen etc..

   En denk maar zo: In de dictaturen in het M.O. en in de jaren 70 / 80 Zuid-Amerika was er ook geen hond die streed tegen de dictators. De mens heeft een wonderbaarlijk aanpassingsvermogen. Iets met cognitieve dissonantie: het mag niet zo zijn dat hij in een verkeerd maatschappelijk systeem leeft. Dat onderkennen stemt immers treurig en treurigheid kunnen de hersencelletjes niet aan. Dus de mens praat zelfs gevangenismuren goed voor zichzelf.

   Helaas, we zijn te laat en totally f*cked up…

   Hier, om je gelijk – wat je welzeker hebt – nog eens bevestigd te zien: Chomsky:

   https://www.youtube.com/results?search_query=chomsky&sm=3

 7. Argentinie is een bijzonder geval, als ik zou moeten investeren dan zou ik voor argentinie(/chili/bolivia/peru) kiezen, het instorten van de argentijnse valuta heeft al plaatsgevonden, in de vs en europa gaat dit binnen enkele jaren ook gebeuren,

  het rommelt in het midden oosten met mogelijk oorlog waarbij israel betrokken raakt, in tegenstelling tot de tjernobyl kernramp, die in korte tijd beheersbaar was, is de situatie in japan nog steeds niet stabiel gesteld, de conflicten tussen china- japan en china overige buren neemt toe, ze laten zelfs militair machtsvertoon zien, de vastgoedbubbels in china zijn enorm, geen goede ontwikkelingen voor de aandelenmarkten daar (ondanks wat jim rogers kan beweren),

  Zuid Amerika kent nauwelijks conflicten tussen buren die kunnen escaleren, ze hebben geen lekkende kernreactoren, ze hebben een jonge bevolking en geen vergrijzingsproblematiek, ze zitten wat valutakoersen op een bodem. het is in het uiterste geval van een ww3 of een totaal uit de hand lopen van fukushima een safe haven (zuidelijk halfrond),

  het koninklijk huis koopt de afgelopen jaren vastgoed in zuid amerika, De aandelenbeurs van argentinie kende afgelopen jaar een stijging van 100%

  Als ik geld veilig zou moeten stellen dan koop ik vastgoed in argentinie en voornamelijk in de omgeving waar de koninklijke familie ook zit (recentelijk waren ze nog in Brazilie), Maxima is zeer actief met haar microkrediet in zuid amerika, de koninklijjke familie hebben zeer connecties en weten echt wel waar het goed investeren is.

  je moet niet investeren in gebieden waar het goed is, je moet juist investeren waar ze op dit ogenblik op de bodem zitten, voor alle veiligheid kan je in verband met nationalisaties olie en grondstoffen bedrijven in zuid amerika overslaan en je richten op de toeleveringsbedrijven. Wat eigenlijk extra verdacht is, is het feit dat mensen als jim rogers, dr doom, peter schiff zuid amerika juist niet noemen, je moet niet kijken waar continu over gesproken en wat geadviseerd wordt, je moet kijken naar wat ze niet zeggen, het niet uitgesprokene is veel interessanter

  1. om nog even terug te komen op mijn reactie, ik lees net op beurs.com http://www.beurs.com/2014/01/24/manipulatie-op-zowel-de-valutamarkten-als-de-goudmarkt/38844 waarin wordt aangegeven dat de valutakoers van Australie niet zo geloofwaardig meer is.

   “de afgelopen maanden hadden verschillende marktpartijen al opgemerkt dat er vreemde bewegingen plaatsvonden op de valutamarkten. Zo zijn er sterke vermoedens dat onder andere de koers van de Australische dollar op een kunstmatige manier naar beneden werd geduwd”

   Indien je de valuta van een land omlaag weet te brengen, geeft een mooie mogelijkheid om voor een lage prijs het vastgoed en de aandelen op te kopen, voor minder geld op termijn nog rijker worden,

   als je geld hebt koop een leuk vakantiehuis in Mar del Plata (voor de argentijnse zomer) of villa la angostura (voor de argentijnse wintersport)

   luister goed wat de internetgoeroes adviseren en doe vervolgens iets met de onderwerpen die ze onbelicht laten.

  2. aanvulling waarom ik denk dat op de iets langere termijn landen als argentinie en chili gunstig zijn, dit fragment kwam ik tegen in een interview met middelkoop

   ” Barrick Gold heeft net besloten een heel grote nieuwe goud-en zilvermijn niet verder in ontwikkeling te nemen omdat er allemaal problemen zijn en doordat de edelmetaalprijzen te laag zijn. Dat project in het hooggebergte tussen Argentinië en Chili zou 25% bijna van de totale nieuwe zilverproductie tot 2020 voor zijn rekening nemen maar dat gaat nu niet door.”

   Zuid Amerika wordt nu kapot gespeculeerd waardoor je nu voor een dubbeltje de boel kunt opkopen, zullen de grote partijen ook doen.
   grondstoffen blijven op termijn waardevast en nodig. alles wat ze nu niet ontwikkelen vanwege de omlaag gemanipuleerde grondstofprijzen zullen in de recente toekomst omhoog gaan.

   http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/willem-middelkoop-lifetime-voor-goud-en-zilvermijnaandelen/

   Geloof de onzinberichten niet in de media over goed investeren in de vs, china of europa, het enkel reclame voor de sukkels, wat ze niet noemen of wat ze negatief bestempelen, dat is pas interessant.

  1. Madman en anderen ,
   Dan is deze versie toch wel de beste… Live en de tekst op de gitaar van Tom is grandioos. Kijk eens hoe die baas staat te trekken aan die snaren..

   http://www.youtube.com/watch?v=mzRbeHyIomk

   Toch jammer dat er niet meer artiesten politiek gevoelige platen maken met keiharde teksten die mensen aansporen om na te denken..
   Nog zo’n tijdloos nummer van jaren geleden maar ozo up to date;

   http://www.youtube.com/watch?v=goroyZbVdlo

   Verder kan ik ook wel weer linkjes plaatsen met informatie met wat we allang weten ondertussen. Ik kan jullie ook nog tips geven over investeren in een huis in een land wat compleet aan de grond ligt maar ik hou het liever dichtbij.
   De problemen om mij heen worden groter en ik verzuip mezelf bijna in het onrecht wat er gobal gaande is tegen mijn medemensen.
   Maar goed , vooralsnog geen actie.. van een gigantisch tegengeluid en/of ludieke acties. Nee, erger nog mensen stappen uit het leven als het te zwaar word. Met alle respect voor iedereen hier maar wij zitten nog lekker achter een computer met een internet aansluiting dus met ons gaat het nog prima. We kijken en we schrijven juist over die groep die het niet meer trekt en al teveel heeft ingeleverd. We weten dat dat ook onze kant opkomt en we staan er rustig naar te kijken.. Waarom ??

   Omdat we geen idee hebben hoe zwaar dat is.
   Onze boeren laten het maar voor wat het is en stappen uit het leven !!!
   Word wakker mensen en kom nu eens op voor je medemens !
   http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1393575

   Probeer je eens in te leven…

   1. Bas je snijdt nu een ander onderwerp aan, maatschappij critische artiesten worden niet meer op de radio en televisie gedraaid, de artiesten die op de radio komen zijn een Buma/Stemra vrindenclubje die maximaal hun zakken vullen met de gelden uit de copyrightsheffingen, zelf luister ik al jaren nauwelijks naar de Nederlandse radio maar naar internetradio en satellietradio, Er wordt nog steeds net zulke goede muziek als vroeger gemaakt, je krijgt het alleen niet te horen op de radio. (‘vroeger’ toen de NRC en Volkskrant nog redelijke kranten waren, dit is wel heel lang geleden)

   2. Ja en ook mijn sarcasme begrijpen met die bananen (echte praktische problemen) en mijn opmerkingen over analfabeten doorgronden en mijn opmerkingen over wapens respecteren (ken uw geschiedenis)…
    Bas, volgens mij ben je de plaat aan het poetsen.
    Tijd voor actie!

    1. Tjonge , wat blijf je daar mee bezig zeg.. Geniet nu eens daar in de jungle zolang het nog kan.
     Erg inhoudelijk is je reaktie niet , weer je bananen problemen aanhalen als echte praktische problemen. Is net zo’n probleem als mn wasbak stroomt over en mijn keuken komt blank te staan… probleem toch ?,
     voor mensen die er niet aan denken om de kraan dicht te draaien.
     Ik poets de plaat al helemaal niet , jammer genoeg heb ik dusdanige verplichtingen dat ik niet zomaar meer mijn biezen kan pakken anders had ik dat allang gedaan . Een rustige plek op aarde waar je eerlijk en hard moet werken voor je bestaan en niet op grote schaal belazerd word. Gelukkig zijn er nog van die plekken.., Kan me dan echt niet voorstellen dat ik me dan nog dagelijks op biflatie zal bevinden in ieder geval, belangrijkere zaken zullen we maar zeggen..
     Bananen plukken en dergelijke..
     Tijd voor actie ben ik helemaal mee eens !!
     Geloof me zodra er beweging komt sta ik vooraan..
     Lets make history !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: