Lange termijn verdienen aan je crypto? Kies voor staking

Als belegger in cryptocurrency’s zul je ongetwijfeld vaak de term “staking” tegenkomen. Veel crypto munten gebruiken staking om transacties te kunnen valideren en hiermee gebruikers te belonen voor hun crypto inzet. Maar wat houdt staking crypto in en hoe kan jij er een passief inkomen mee verdienen?

Wat is Crypto Staking?

Om het blockchainnetwerk te ondersteunen door transacties te bevestigen, kun je bij staking crypto munten vast zetten en hier een rendement op behalen. Dit wordt het proof-of-stake model genoemd en het wordt door cryptocurrency’s gebruikt om betalingen af te handelen. In plaats van te vertrouwen op het oorspronkelijke proof-of-work systeem, is dit een energie-efficiëntere versie. Proof of work vereist namelijk de inzet van zware energie verbruikende systemen die complexe wiskundige vergelijkingen oplossen.

Een passief inkomen met crypto

Staking kan een uitstekende manier zijn om passief geld te verdienen met je cryptocurrency, vooral als de rente die je ontvangt met staking hoog genoeg is. Dit kan soms oplopen tot 10 %. Het is bijna even winstgevend en zonder risico als het verhandelen van cryptocurrency’s. Om aan de miningpool te worden toegevoegd, hoef je alleen maar wat crypto vast te zetten (dit noemen ze buy & hold). Wat de dividenden betreft, de werkelijke winst die je met staking verdiend, hangt af van hoeveel en hoe lang je deze vastlegt.

Hoe start je met crypto staking?

Als eerste stap moeten leden hun gekozen coin vast zetten, en niet alle crypto coins kunnen worden gebruikt voor staking.

Voor elk nieuw blok dat aan het netwerk wordt toegevoegd, worden munten geproduceerd en betaald als rendement aan de validator van het blok. Het belonen van deelnemers met hun ingezette cryptocurrency’s komt vaak voor. Hoewel sommige blockchains een andere munt gebruiken voor staking, en niet elke exchange dezelfde staking coins aanbiedt. Bij de crypto exchange Coinmerce bijvoorbeeld kun je op het moment van schrijven uit 12 coins kiezen.

Je moet een cryptocurrency bezitten die het proof-of-stake model gebruikt als je crypto wilt staken. Vervolgens kun je beslissen hoeveel geld je wilt inzetten. Veel bekende crypto exchanges bieden deze service, en een van de betere hiervoor is Coinmerce.

Bij het staken van crypto blijf je altijd de eigenaar van de coins. Je leent de munten uit aan de blockchain, in ruil voor rente, je raakt deze niet kwijt. De vereisten voor staking kunnen verschillend zijn per coin, zo zul je bij sommige coins deze vast moeten zetten voor een bepaalde tijd (15/ 30/ 45/ 60 dagen). Dit noemen ze de lock periode.

Staking rente bij Coinmerce

Hoe langer je besluit een coin vast te zetten, hoe hoger het rendement kan zijn. Als we hierboven naar het voorbeeld kijken bij Coinmerce kun je een jaarlijks rendement behalen van 10% wanneer je de coin MINA zou besluiten te staken. Hoe hoog de daadwerkelijke rente is, hangt af van de crypto koers. Vooral wanneer je het vertrouwen in een langer termijn verwachting hebt van een crypto coin, kan het verstandig zijn om deze vast te zetten. Zo kun je verdienen aan de koers, en de daarboven behaalde rendement van het staken.

 

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: