Een “legende” uit de goudwereld vertelt

goldPierre Lassonde is de gewezen president van goudgigant Newmont Mining, gewezen president van de World Gold Council en de huidige voorzitter van goudmijner Franco Nevada.  Het zal u niet verwonderen waarschijnlijk – de man houdt van goud.  Maar hij vertelt vandaag ook waarom precies.

Miserie in Europa

Schatrijk, gerespecteerd alom, vraagt Lassonde steeds aan winkeliers en taxichauffeurs : “How is business?” Op een rondreis door Europa vertelden de Fransen hem dat de zaken tussen 7 en 40 procent slechter gaan dan vorig jaar.  En dat dit al 4 jaar het geval is.  In Spanje is van de twee winkels er één gesloten.  Spanjaarden verlaten hun land trouwens voor Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië,… omdat er geen werk is.  Idem dito in Portugal.

No to change

Concentreren we ons op Frankrijk.  De helft van het pensioenprobleem, dat van de ambtenaren, daar durven ze niet aan te raken.  De andere helft…die losten ze op voor 25 procent.  “When you look at the resistance that these countries and their politicians are putting up to change, it’s absolutely unbelievable”.

Wie redt Frankrijk, en Italië, en Portugal?

Landen als Frankrijk devalueerden hun munt al 6 keer in de 20ste eeuw.  Dat kan nu niet meer, de Duitsers controleren het geld.  Dus wat gaan ze doen? Wat gaan de Italianen doen? “You cannot bailout France, you cannot bailout Italy, they are too big”.

Geld drukken dus

“At some point in the next 2 years you are going to have major, major issues”.  Dus hoe meer ik (P.L.) naar Europa kijk, hoe meer ik hou van goud.  Aan het einde van de dag, als je kijkt naar al dat geld bij drukken over de hele wereld, 15 procent per jaar tegenover 1,5 procent groei in de fysieke goudmarkt…  Daarom hou ik van goud.  Klik hier voor het volledige interview.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.