Let op: Uw pensioengeld is in gevaar

12

pensioenenCyprus is inmiddels de boeken in gegaan als zijnde de breuk tussen “spaargeld” en “veilig”, maar na deze week is naast uw spaargeld, ook uw pensioengeld een open doel geworden voor de graaiers van de overheid en nu zelfs ook bedrijven. Want wat is het geval? Ook hier is weer het zaadje in uw hoofd geplant als het gaat om de woorden “pensioen” en “veilig”. Het sociaal akkoord gaat de open deur zijn voor de politiek om de pensioenfondsen te verplichten om een helpende hand te bieden en samen weer uit de crisis te komen.

Snoepen uit de pensioenpot

Het kabinet heeft volgens de Telegraaf toegezegd om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland heeft op zijn blote knieën gesmeekt of “het niet mogelijk is een klein beetje geld te mogen van die o zo grote pensioenpot? Aaah… alsjeblieft? Toe nou?”. Het MKB staat er immers zeer beroerd voor vandaag de dag en de banken geven niets meer uit, simpelweg omdat ze niets meer hebben…

Waar is het geld van de bailouts gebleven?

Enkele jaren geleden ontvingen verschillende banken enorme sommen geld, deze bailouts waren nodig om de banken te redden van een faillissement en zelfs om te voorkomen dat het systeem in elkaar zou storten. Jarenlang geld in die banken pompen heeft dus alleen de banken zelf gered, niet de burger. Het geld dat banken uitkeren als bonussen is door ons zelf opgehoest in de vorm van belasting. Dit geld zou toch juist weer indirect in de economie gepompt moeten worden, bedrijven te laten investeren, dus economische groei te creëren.  Maar nee, het heeft niet mogen baten. De kredietkranen zijn strak dichtgedraaid.

Na de banken, nu de bedrijven

Nu de banken de hand op de knip houden, maar ondertussen wel wel weer winst maken als nooit tevoren (de Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2013 even een nettowinst van $2,26 miljard geboekt), zijn de grote corporaties aan de beurt om ook een graai te doen. Die pensioenpot bedraagt immers een dikke 800 miljard, dus daar kan best iets vanaf. Het is het woordje “iets” waar ik kriebels van krijg, want hoeveel heeft het MKB eigenlijk nodig dan meneer Biesheuvel? Kunt u daar wat specifieker over zijn? Of gaat het dit keer inderdaad alleen maar om het planten van het zaadje, zodat wij dit straks weer zonder slag of stoot zullen accepteren?

Blijf van ons pensioen af

Het pensioen is ons pensioen. Laat het kapitalistische systeem zijn werk nu maar gewoon doen. Bedrijven welke het op de één of andere manier niet redden, zouden lekker failliet moeten gaan. Zo hoort het te werken. Ze hebben het immers niet goed gedaan toch? Nee, dit soort lieden in de top van de financiële en politieke wereld hebben maar een doel: pakken wat we pakken kunnen! Met of zonder uw steun, wel of niet mooi verpakt en gebracht alsof het anders echt helemaal verkeerd gaat. De mainstream media is het belangrijkste middel om dit te bereiken.

Het idee komt tot uitvoering

Let maar op, dit idee wordt gebracht als een optie waar we ons geen zorgen over hoeven te maken. Het gaat maar om een klein (nog niet gedefinieerd) bedrag, wat het MKB uiteraard en natuurlijk volledig terug gaat betalen, met rente als kersje op de taart! Want net zoals dat bij Griekenland het geval was, zal ook het bedrijfsleven straks het (niet gedefinieerde) bedrag gewoon weer terugstortten. Wie gelooft wie nu nog? Het zaadje van uw onveilige pensioengeld is overigens al geplant door de kortingen van de pensioenfondsen zelf een tijdje geleden, nu het laatste zetje nog.