Leugens van de NOS over stijgende huizenprijzen

Via Huizenmarkt-zeepbel & Spacemakers | Het Staatsjournaal opende afgelopen week het achtuurjournaal met de kreet: ‘huizenprijzen schieten omhoog’. De mensen van Spacemakers controleerde dit en constateerde dat het helemaal niet waar is. De NOS & NVM blijven de boel mooier voorspiegelen dan dat het in werkelijkheid is. Niets nieuws, dit doen ze al jaren.

[youtube id=”OgT_Bf2TDcQ” align=”center”]

Bij de publicatie door de NVM van haar kwartaalcijfers over de huizenmarkt moet je altijd op je tellen passen, want de NVM zelf vergeet dat nog al eens. Bij de publicatie die vandaag plaatsvond maakt de vereniging – niet voor het eerst – een fout. Die fout geeft een wat positiever beeld dan op basis van haar eigen cijfers gerechtvaardigd is.Op haar website schrijft de NVM:

In het 4de kwartaal 2014 is de prijs van de gemiddeld verkochte woning uitgekomen op 215.000 euro. In vergelijking met het 3de kwartaal 2014 zijn de transactieprijzen met 1,3% gestegen. “Vorig kwartaal leek de positieve prijsontwikkeling met 0,1% vrijwel tot stilstand te komen, maar dit kwartaal is er dus weer sprake van een plus”, zegt Hukker.

De eigen cijfers laten iets anders zien, ontdekte Spacemakers. Hieronder de cijfers van de afgelopen kwartalen zoals de NVM ze zelf heeft gepubliceerd:

huizenmarkt 2015
Lees meer op Spacemakers

3 reacties

  1. De afgelopen jaren is er bij ons op het bedrijf in gebruik:
    “Dat zal wel een Hukkertje zijn”

    Oftewel een leugentje waar de leugenaar beter van wordt…

  2. Ik zie in de grote steden zeker een stijging in de huizen tarieven; zowel in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In de dorpen en gebieden in Brabant, Limburg, Friesland en Drenthe zakken de prijzen van de huizen. Dit zal nog verder doorzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.