Leven van en voor bitcoin aan 3000 euro per maand – de Bitcoin Familie als ultieme ambassadeur

3000 Euro is het bedrag dat de Nederlandse Bitcoin Familie spendeert maandelijks, alleen doet zij dat in bitcoin. In 2017 namen de 5 leden de beslissing om van en voor bitcoin te leven, en dat lukte wonderwel. Met de digitale munt op een all time high deze week, is het cashen geblazen. De ultieme gok om alle bezittingen te verkopen vier jaar geleden, is bijzonder goed uitgedraaid. Gezinshoofd Didi Taihuttu: ´´We zijn gelukkiger dan ooit´´. Biflatie feliciteert hen hiermee want het is dik verdiend, omwille van de kundigheid, de moed en het volhoudingsvermogen die hij en zijn echtgenote plus drie jonge dochters toonden. Biflatie was dan ook verheugd toen het de Bitcoin Familie mocht interviewen vorig jaar.

Werken om te leven/Leven om te werken

Niet dat er geen tijden zijn geweest dat het financieel spannend was; waarschijnlijk nog recent in maart 2020, toen de bitcoinkoers zakte tot een veeljarig dieptepunt. Om daarna van $4.000 te excelleren tot bijna $20.000 in december 2020. Niet alleen geeft The Bitcoin Family, zoals ze internationaal gekend is, bitcoin uit om te leven. Vooral te reizen dan, want ze bezocht de afgelopen jaren maar liefst 36 landen. Wie doet het hen na? Toen Didi´s moeder op 48-jarige leeftijd overleed, en zijn vader kort daarna stierf, zette dit hem aan het denken. Zou hij met zijn gezin ook doen zoals zij, zoals de meerderheid van de mensheid eigenlijk? Leven om te werken? Of een heel ander, alternatief (?) pad bewandelen de rest van zijn, hun leven. Het werd dit laatste, zijnde werken om te leven. Want er gaan niet alleen bitcoins buiten; er komen er ook binnen.

Bitcoin ambassadeurs

We zien als volgers van hun YouTube kanaal de familie vaak op exotische stranden. Zo hielden ze lange tijd een stek aan in Thailand. Maar Didi werkt wel degelijk. Door te schrijven, te vloggen, lezingen te geven, de website onderhouden als contact met de fans en vooral ook te traden, handelen in digitale munten. Blijkbaar ook met groot succes want er zijn geen plannen om te stoppen met de wereld rondreizen. Didi en familie vormen daarmee de ultieme ambassadeurs voor bitcoin. Bijna 13.000 (gratis) abonnees kunnen dagelijks hun avonturen groot en klein volgen. Vernemen over al het belangrijke dat in de digitale wereld gebeurt. En tevens mee een stukje van de echte wereld zien. Gisteren, op 2 december 2020, was dat Lagos, Portugal, waar de familie een huis huurt. En u, wat doet u? Leven om te werken of zoals deze dappere, slimme familie werken om te leven?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.