De levenskosten in Australië stijgen in 2010 met zo’n 76 dollar (€47,50) per week.  Dit blijkt uit een analyse van The Daily Telegraph. De gemiddelde kosten voor Australiërs liggen over het hele jaar zo’n 4000 dollar hoger in vergelijking met 2009. De grootste stijger van alle kostenposten is de hypotheekrente. Deze stijgt in 2010 gemiddeld met 44 dollar per week. 

De Reserve Bank of Australia (RBA), heeft sinds het begin van de kredietcrisis de rente al drie keer met 25 basispunten verhoogd. De verwachting is dat de centrale van Australië binnen enkele maanden de rente verder verhoogd tot de ‘neutrale’ 4,5% tot 5%. Momenteel is de vastgestelde rente door de Reserve Bank of Australia 3,75%.

Ook de rekening voor private schools in Australië zal flink stijgen. In 2010 moet er gemiddeld per week  zo’n 20 dollar meer voor worden betaald voor onderwijs. De kosten voor gas, water en licht zullen dit jaar in Australië met zo’n 12% stijgen (zo’n $5,50 per week) en de kosten voor de gezondheidszorg stijgen met 7% ($4 per week) in vergelijking met vorig jaar. Ook de prijzen van openbaar vervoer en voedsel stijgen naar verwachting verder in 2010. Of de centrale bank van Australië ook daadwerkelijk de rentestand verder verhoogd ligt aan verschillende macro-economische data, waaronder de inflatiecijfers, die 27 januari worden gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: