Levering problemen voor goud bij de Britse Royal Mint

´DUE TO COVID19, DELIVERY TIMES MAY VARY. WE ARE WORKING HARD TO ENSURE YOU RECEIVE YOUR ORDER AS SOON AS POSSIBLE. THANK YOU FOR YOUR UNDERSTANDING.´ Je leest het op de meeste websites: door Corona kunnen leveringen vertraagd zijn. Misschien een jaar geleden schreven we al: wacht – ´Wegens Corona´is een veel te grote paraplu. Die vast gebruikt gaat worden om allerlei andere interne problemen, verliezen van heel andere oorsprong, onder te moffelen. Tot daar. De medeling op de site van de Britse Royal Mint (RM) dan, nemen we aan voor wat ze is. Maar er zijn naar verluid aanzienlijke leveringsproblemen met fysiek goud, net bij de RM. 

Thisismoney.uk.co schrijft er net over en wat hier gepubliceerd is niet mis:

´Royal Mint gold rush causes chaos for customers charged thousands for out-of-stock bars and coins as it struggles to cope with ‘unprecedented’ demand´

Gold Rush? Chaos? Aangerekend voor out-of-stock goudbaren? Nooit geziene vraag naar goud? Wat is hier in hemelnaam aan het handje…? Thisismoney solliciteert zelfs naar kopers die ook problemen ondervinden. Dit lijkt dus ernstig te zijn: ´Had a problem with the Mint? Get in touch: [email protected]´

Problems!

Er is een vraag naar fysiek goud zonder weerga, naar verluid, en de Royal Mint kan die niet aan. Dit dateert ook niet van vandaag, 19 maart 2021, maar schijnt al maanden aan de gang te zijn. This Is Money vernoemt (de site noemt het letterlijk ´onthult´!) leveringen die pas maanden later arriveren. En dan nog beschadigd zijn (?!) Er zijn eveneens klachten waarbij klanten een bestelling deden, betaalden ook, fysiek goud aan de dan geldende koers. Na het order afgerekend te hebben, kregen ze het bericht dat het goud in kwestie out-of-stock was. ´Pending´ kwam er dan toch, na veel bellen en mailen, eindelijk als ´antwoord´. Pas maanden later werd dan effectief geleverd. Maar ondertussen was de goudkoers flnk gedaald. Wat bleek? De klanten hebben allemaal veel teveel betaald!

Watskeburt?

Nog andere klachten zijn er over het verkopen van out-of-stock munten en baren. De klant betaalt, wacht, uiteraard is dit geld aangenomen door de RM en aldus geblokkeerd en dan…krijgt de klant bericht dat zijn order niet door kan gaan. “Unfortunately, due to the overwhelming popularity of the product, by the time we received your order for processing, the item was no longer available and is now off-sale”. Andere klachten gaan dan over slechte, niet discreet genoeg verpakt goud of zilver, zodat de kans op diefstal onnodig vergroot werd. Customers are not amused! Logische vraag die kan opdoemen is dan: heeft de Britse Royal Mint wel de hoeveelheid edelmetalen die we officieel verklaart of claimt…?

Eén reactie

  1. Er is duidelijk iets aan de hand ! Er zijn grote problemen in het financieele systeem .Het kan imploderen. Hetgeen al gaande is en ook in 2008 al gebeurde.. Mensen die het zien aankomen vluchten nu in bitcoin, goud en zilver… Bitcoin is al tot de hemel gestegen. Maar goud en zilver proberen ze op Comex nog steeds te manipuleren met papier futures contracten… Nu vraag naar echt fysiek goud en zilver voor levering oploopt en vraag enorm is. Is dit controle systeem niet meer te houden en kan ook exploderen net als bitcoin ! Werkelijke koersen die kunnen zijn en die berekent zijn door experts kunnen liggen op 15.000 voor goud en 1000 voor zilver als controle op Comex verloren gaat. Overigens schijnt zilver steeds sporadischer en schaarste te worden en grote tekorten te hebben.. . Prijs van zilver kan dan tot hemel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: