‘Liever geen euro of dollar’

Bob Chapman heeft liever geen dollars of euro’s. Chapman ziet meer in de Zwitserse frank, de Noorse kroon en de Australische dollar. Dit zijn volgens Chapman momenteel de echte sterke valuta in de wereld.2 reacties

 1. Zodra je, zoals Bob Chapman doet, de ‘hocus-pocus’ van centrale bankiers, ministers van financiën, de AEX/Dow-Jones-Whisperers en al die andere knollen voor citroenen verkopers eruit filtert, tja, dan wordt het als vanzelf een stuk lichter en overzichtelijker om die keuzes (met je zuurverdiende geld) te maken, die ertoe doen om ook op de langere termijn de vrucht(en) van een met zweet en bloed bij elkaar ‘gespaard’ vermogen(tje) veilig te stellen.

  ECB’s 0,25% renteverhoging van vorige week moet de massa’s ‘kleine-luiden’ ervan overtuigen dat ‘ZE’ er alles aan doen om de volgens ‘HEN’ tot 2,6% opgelopen Europese Inflatie te remmen en terug te brengen naar een aanvaardbaar, en al even leugenachtig niveau van 2%.

  De ‘echte-inflatie’, volgens een ‘door mij-zelf bijgehouden ‘ALLE-INKOMSTEN/ALLE-UITGAVEN-BOEKJE’ ( sinds 06-04-2010) zet (bij mij) de ‘inflatie-(=Geldontwaarding!)teller op bijna 7%. M’n inkomen over die periode steeg met 1%, en aldus ben ik er nu een kleine 6% in koopkracht op achteruit gegaan.

  Daar staat dan weer tegenover dat ik ruim een jaar geleden, alles wat ik te-gelde kon maken, ‘afkoop kleine pensioentjes, afkoop levensverzekering, en…. spaargeld’, in ‘tastbaar edelmetaal’ heb gestoken, en derhalve, ruim ‘boven Jan’ ben gebleven.

  Gezien de de valuta (Dollar en Euro!) ontwikkelingen, de Europese en Amerikaanse schulden-posities (zowel staats als privé-schulden) en vooral ook de ontwikkelingen op de grondstoffen, incl. voedsel markten, is het financiëel/economische spagaat, ofwel paradox, waarin de Europese ECB en de Amerikaanse FED zich nu bevinden, een evenwichts-oefening op zeer grote hoogte (zonder vangnet, behalve voor de Elites), een ge-manipuleerde illusie die slechts kan (blijven) bestaan door de illusie nog groter en on-navolgbaarder te maken.

  En terwijl de Biljoenen-Triljarden-Quadriljoenen via de door Centrale-Banken uit het niets dan schuldpapier ge-creëerde ‘steeds waarde(n)lozer fiat-valuta’s’ u om de oren vliegen, blijkt plots dat de intrinsieke waarde van uw huisje boompje beestje, uw pensioentje, uw spaar-rekeningetje of aandeeltje, zomaar, poef, in ‘no-time’, van ’n sappig ‘appeltje voor de dorst’ in een uitgedroogde zure pruim is getoverd.

  320.000 IJslanders, waarvan er afgelopen Zaterdag 230.000 mochten stemmen in een referendum over de al dan niet aflossing door de IJslandse Bevolking van de ” IJslandse FRAUDULUEZE-BANKEN-SCHULDEN ” aan Nederland en Groot-Brittannië, zeggen klip en klaar; Rot op met jullie hypokriete claims, ga de ‘ECHTE VERANTWOORDELIJKEN’ maar vangen, pluk die maar!

  Sinds Sept./Okt. 2008 en de val van Lehman-Brothers is er zo’n 400-Biljoen papieren-dollar waarde aan ‘ONGEREGULEERDE DERIVATIEVEN’ ge-creëerd (credit default swaps, ect.) bovenop de 600-Biljoen, die mede, en m.i. in hoofzaak, ten grondslag liggen aan de Financiëel/Economische Wereld-Crisis, een neo ‘Big-Bang Theory’ in de maak??!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.