LIVE Debat Pence – Harris: duel voor het Vice-presidentschap

Het debat tussen de kandidaten voor het Vice-presidentschap van de Verenigde Staten kunt u hier LIVE volgen. Het vindt plaats in de nacht van 7 oktober op 8 oktober 2020. ´The debate starts at 6 p.m. Pacific time on Wednesday and will last 90 minutes, with no commercial breaks. It will be held at the University of Utah in Salt Lake City´. Dat is om 3:00 ´s nachts onze Nederlandse tijd:

´Michael Richard (Mike) Pence (Columbus (Indiana), 7 juni 1959) is een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij. Hij werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump. Pence is een overtuigd evangelisch christen en een sociaal conservatief.´ Aldus Wikipedia.org. Van 2001 tot 2013 zetelde hij als Republikeins Afgevaardigde voor zijn thuisstaat Indiana. Voordien was hij een populaire radioshow gastheer. In 2013 werd hij gouverneur voor Indiana, tot hij het vice-presidentschap verkreeg in januari 2017 onder president Trump. Sinds februari 2020 is Pence de federaal coördinator van de maatregelen tegen het coronavirus. Pence weigert net als zijn baas een mondkapje te dragen. Voor het debat vannacht heeft opponent Kamala Harris een plastic tussenfront gevraagd, maar dat zou de Pence entourage niet zien zitten. 

´Kamala Devi Harris (Oakland, 20 oktober 1964) is een Amerikaans politica van de Democratische Partij. Ze is de junior senator voor Californië sinds 2017. Harris was een van de Democratische presidentskandidaten in 2020. Ze is door Joe Biden aangewezen als zijn running mate bij de presidentsverkiezingen van 2020 en daarmee is zij de derde vrouwelijke kandidaat-vicepresident van Amerika.´ Aldus Wikipedia.org. Mevrouw Harris heeft een kleurrijke achtergrond. Met een moeder van Tamil afkomst (India) en een vader uit Jamaica. Daarmee identificeert Kamala zichzelf als Afro- en Indiaas-Amerikaans. De toekomstige ouders emigreerden respectievelijk in 1960 en 1961 naar de VS. Beiden hebben gestudeerd want haar moeder deed kankeronderzoek en haar vader was universiteitdocent. Van 2011 tot 2017 vervulde Harris de positie van procureur-generaal voor Californië. Om vervolgens als senator te zetelen in de US Senate sinds januari 2017. In de Senaat is ze aangesloten bij de Congressional Black Caucus, de Congressional Asian Pacific American Caucus en de Congressional Caucus for Women’s Issues. Ze zetelt in verschillende commissies zoals de begrotingscommissie, de commissie binnenlandse veiligheid en overheidszaken en de commissie justitie. Kamala Harris is progressief, welbespraakt en vurig in haar betoog.

Vragen

Een debat tussen haar en de rustiger van aard tegenkandidaat Pence kan wel eens interessant worden. Meestal krijgen dergelijke televisiedebatten voor het Vice-presidentschap veel minder aandacht dan de zogenaamde ´hoofddebatten´. Dat is dan tussen de presidentskandidaten. Dat kan vannacht ook wel eens anders zijn. We kunnen ons voorstellen dat na het verbale debacle tussen Trump en Biden Amerikaanse kiezers snakken naar meer duidelijkheid. Echte antwoorden op de vele vragen waarmee zij vast nog steeds zitten. Ondergetekende toch, ook als niet-Amerikaan. Wat u, komt u straks ook kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: