LIVE: Fed Voorzitter Powell spreekt

De markten wachten meestal in spanning af wat de man te zeggen heeft. Over de staat van de Amerikaanse economie, over de impact en evolutie van Corona,… Maar ditmaal spitsen ze absoluut de oren als en indien hij het over inflatie zal of zou hebben. Vast wel! Al zijn er ook partijen die zijn bijdrage en invloed minder en minder hoog inschatten. Op heel korte termijn zal wat zo´n centraal bankier meldt nog wel van invloed zijn op de aandelenmarkten, en misschien zelfs op cryptocurrencies daardoor ook. Maar morgen of overmorgen zal het vast weer business as usual zijn…

Eén reactie

  1. Wat was de samenvatting ook al weer? Powell ziet slechts korte termijn inflatie voor dit jaar en dat zou volgend jaar weer afnemen als de kunstmatig lage vraag als gevolg Corona weer ingelopen is.
    En als de rente op staatsobligaties onverhoopt toch oploopt, dan kopen ze ze toch gewoon zelf op zodat de rente weer laag blijft (is dat de yield curve control?).
    Verder heb ik ergens gelezen dat er een Basell richtlijn, de SLR ratio, is voor minimale kapitaaleisen waaraan banken ook niet meer hoeven te voldoen, zodat er ook geen bijzondere doorverkoopgolven meer komen van leningen op zoek naar ‘equity’ voor het vermogen.
    Als de beurs daalt, dan hebben we nog aan het einde van de dag omstreeks 15:30 het plunge protection team (PPT), dus waar maken we ons druk om? Als er iets misgaat, passen we gewoon de spelregels aan toch??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.