De zogenaamde Franse veiligheidswet wordt duidelijk niet gepruimd door de Fransman en de Frans…vrouw? Met tienduizenden – they take it to the streets, hun ongenoegen. Camera´s met gezichtsherkenning, drones die de straten, pleinen maar vooral burgers in ´t oog gaan houden? Non, zeggen elle et lui. Dat article 24 zou worden herschreven, waarbij het filmen of fotograferen van politiemensen en hun acties niet meer toegelaten wordt, viel al in slechte aarde. Maar het wetsvoorstel gaat nog veel verder, is al deels goedgekeurd, en nu vrezen velen dat Big Brother wel eens Grand-Frère zou kunnen worden. Het gaat er dus chaud aan toe in de straten van Parijs alvast, kijk maar:

 

20 reacties

  1. Ook in Lyon forse protesten/demonstraties. Ik heb nu verschillende filmpjes gezien maar het is mega druk in beide steden met demonsteren met een enorme politie-inzet. Van dit alles zie je hier te lande natuurlijk niets in de media. Tot nu toe nog redelijk vreedzaam, moet ik zeggen.

    1. Het is opvallend hoeveel onrust er opduikt in diverse landen. Ook in Rusland verwacht men in 100 steden grote demonstraties tegen het bewind van Putin, zo meldde zojuist Nieuwsuur van NOS. Er liggen wel verschillende redenen aan ten grondslag maar de bereidheid om te demonstreren wordt overal groter. Sociale media dragen daar zeker toe bij.

  2. wat een koddig plakseltje weer, vol met olijke kwinkslagen.

    nu.nl=biflatie?
    dpg/mediahuis=jEUst von BrEussel?

    zeker wel!

    alternatief blog, bwahahaha

    prettige eu troll-loze zondag!

  3. Landbouwsubsidies, benzineprijs, pensioen, ontslagrecht, dierenwelzijn, de kwaliteit van het stokbrood, werkrooster vrachtwagenchauffeurs, de werkgelegenheid, enz., enz. In een land met een protestcultuur als Frankrijk heeft ‘la populace’ altijd wel een reden om de straat op te gaan, kruispunten en snelwegen uit protest te bezetten.
    Het is daar eigenlijk pas nieuws als er twee weken geen demonstraties (of rellen) zijn.
    Willen ze werkelijk serieus een (politieke) omwenteling? Bij verkiezingen gaat hun stem toch weer in meerderheid naar de ‘Kliek van Parijs’, et voilá, de protestcultuur loop tenminste geen gevaar.

  4. Mensen die zich verbaal niet zo goed kunnen uiten zoeken uit onmacht vaak hun toevlucht tot geweld. Een paar agitatoren maakt daar gebruik van en hitst op de sociale media wat kanonnenvlees op dat voor wat “spektakel” moet zorgen. Die volksmenners blijven zelf op een veilige afstand en kijken met voldoening naar de vernielingen en diefstallen. Wat hebben we dit weer goed gedaan. Als je werkelijk wat wilt veranderen laat dan jouw stem gelden bij de verkiezingen. Zo hoort dat. In tegenstelling tot veel andere landen is er democratische controle op de coronawet https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/coronawet-vervangt-noodverordeningen Als echte democraat hoor je je neer te leggen bij het resultaat. Zo werkt het nu eenmaal. Maar waarom al dat wantrouwen (Ook tegenover de verkozenen van het volk)? https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/25/het-fundamentele-wantrouwen-is-het-grootste-risico-a4029140 En moeten we gedogen dat er onder het mom van vrije meningsuiting misdrijven worden begaan? https://www.youtube.com/watch?v=-a5wxJ39HyQ Nee toch. En wat met het oogluikend toestaan van burgerwachten die moeten zorgen voor de ordehandhaving? Nog een stap verder en je hebt burgeroorlog. Dan kies ik voor betere ordehandhaving door de overheid. We mogen een politiestaat zijn als het gaat om het bestrijden van misdaden. Dat heeft niets te maken met racisme, fascisme, links, rechts,… En de relschoppers weten dat maar al te goed.

    1. Beste @Ivo, het is misschien wat veel gevraagd, maar zou u zich kunnen voorstellen dat mensen niet per se de straat op gaan omdat ze verbaal (of geestelijk?) gestoord zijn, maar omdat ze – via de officiële, ‘democratische’ weg – niet gehoord worden?

      Bij verkiezingen gaat uw stem –hoe dan ook- naar het politiek establishment, waar geen enkele rechtstreekse inspraak of medezeggenschap van de burger wordt geduld. De belangenclubs, coalitie of oppositie, eten allemaal uit dezelfde belastingruif. Binnen de partijdiscipline doen ze elkaar niet al te veel pijn (zie Pieter Omzigt) en samen zogen ze er voor dat de arrogantie van de macht regeert, ‘bij u, over u, zonder u’.

      Het is pas nog uitgebreid aan de orde geweest: het parlement, als volksvertegenwoordiging, is nep, de rechtsstaat functioneert niet, de democratie is een verbale illusie.
      Wat zal uw stem betekenen in een ‘bananenmonarchie’

      Kiezen voor een politiestaat (weet u eigenlijk wel wat dat is?) om de criminaliteit eronder te houden is complete onzin, omdat een dergelijke ‘rechtsstaat’ daarmee expliciet erkent beleidsmatig volledig te hebben gefaald.

      1. Ik wou bewust even het vuur aan de lont steken. Maar je moet toch toegeven dat het politieke landschap wel degelijk verandert. Grote politieke partijen kalven af en je krijgt een volledige herverkaveling van allerlei partijen. Terwijl veel mensen denken dat er niets beweegt is er toch wel wat veranderd. Macht corrumpeert helaas en daarom is het goed dat er geregeld een nieuwe wind waait. Vroeger draaide alles rond de CDA en PvdA. https://www.parlement.com/id/vh8lnhrp1x03/kabinetten_1945_heden Dan is het nu toch wel wat kleurrijker Wat schuif je naar voren als alternatief voor de democratie? Winston Churchill zei wel: “Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.” En wat die politiestaat betreft moet je mijn zin volledig lezen. “We mogen een politiestaat zijn als het gaat om het bestrijden van misdaden.” Of mogen we ook niet meer optreden tegen misdadigers?

  5. Onze democratie is momenteel een technocratie. Een bestuursvorm waarbij de beleidsmakers beslissen aan de hand van adviezen van deskundigen op deelterreinen, veelal wetenschappers. Momenteel vooral uit de medische wetenschap. Met deze eenzijdige inbreng wordt onze economie naar de knoppen geholpen. Logisch dat er protestbewegingen op gang komen. Als de democratie niet snel terugkeert zal de onvrede logischerwijze alleen toenemen.

    1. Dit klopt, maar door het alsmaar complexer worden van de samenleving moeten we meer en meer een beroep doen op deskundigen. Of zijn we beter af als we luisteren naar onbekwamen? Je komt dan al snel uit bij de “goede dictator” die omringd is door deskundigen. https://www.hpdetijd.nl/2019-09-02/technocratie-belgie/ Maar hoe komt die aan de macht? Dan toch maar een democratie (ZIe citaat van Churchill hierboven).

      1. Ik zie toch liever het Zwitsers model, waarbij regelmatig over zaken waarover geen of onvoldoende consensus is zaken een referendum volgt.

        1. Referenda worden niet als zaligmakend gezien. https://www.meerdemocratie.nl/argumenten-voor-en-tegen-het-referendum Eén van de grootste problemen is dat je voor bepaalde onderwerpen heel goed moet zijn geïnformeerd en er veel studiewerk nodig is. Dat ligt niet in het bereik van alle burgers. Ook is het onmogelijk om over alles een referendum te organiseren. Daarom net laten we ons vertegenwoordigen door mensen waarvan we denken dat ze dat beter kunnen. Maar anderzijds zien we inderdaad dat Zwitserland bewijst dat referenda kunnen werken. Mits de nodige voorbereiding en beperking van het aantal. https://nl.wikipedia.org/wiki/Referendum_in_Zwitserland De keuze van het gewone volk is nog zo gek niet.

  6. Zelfs IC artsen pleiten nu voor minder maatregelen op Nu.nl. Als ze dat signaal negeren (stel dat), nou dan vraag ik me af op welke weg dat je zit… Hopelijk gaan ze nu serieus afbouwen.

  7. ik twit, ik twatter en ik twoet

    ik twit voor hem en ik twat voor haar

    ik twitter heel wat bij elkaar

    en als je een buttcoin voor me hebt

    ben ik genept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: