Live video’s geliefd in de entertainmentindustrie

Steeds meer bedrijven in de entertainmentindustrie zoeken hun heil in livestreams. En dat is niet gek: er schuilen hier mooie kansen. We praten je bij over dit fenomeen.

Videcontent overtuigt kijkers

Videocontent heeft in de afgelopen jaar een prominente rol gekregen in de contentstrategie van menig marketeer. Frankwatching noemt de volgende voordelen van videocontent: “Het helpt bedrijven bij het vergroten van de naamsbekendheid, verhoogt effectiviteit van marketingstrategieën en laat het aantal verkopen stijgen”. Dat laatste wordt onderstreept door cijfers: 90% van de kijkers van een productvideo geeft aan dit helpt bij de aankoopbeslissing.

Livestreams winnen terrein

Livestreams zijn in een sneltreinvaart de meest geliefde vorm van video’s geworden. Dit komt volgens Marketingfacts omdat ze een gevoel van urgentie creëren, doordat de content exclusief is. Ook wordt de hoge mate van betrokkenheid genoemd. Facebook heeft een steentje bijgedragen aan de rap groeiende populariteit door hun algoritme hierop aan te passen. Just Video geeft aan dat de techgigant live video’s hoger in het nieuwsoverzicht zet.

Bron: Pixabay.com

Online spelletjes lenen zich goed voor livestreams

Vooral de entertainmentindustrie maakt gretig gebruik van live video’s. Zo lijken online casino’s en gamingbedrijven al een groot liefhebber van livestreams te zijn. De livestreamtechniek wordt in deze sector vaak ingezet om een optimale spelervaring te creëren. Bij Bingocams, een van de laatste innovaties op het gebied van verschillende games, kunnen de spelers elkaar tijdens het spelen zien door het gebruik van webcams. Deze functie is niet alleen leuk omdat je met anderen kunt communiceren, je ziet andere spelers ook live hun overwinningen vieren, wat een extra feestelijke sfeer oplevert. Livestreams zijn bij het spelen van games overigens niets nieuws. Twitch, een platform waarop games live worden gestreamd, had in 2012 volgens XGN al een flinke doelgroep.

Veel live events op de agenda

Ook zien we steeds vaker live events terug. Soms vinden events volledig digitaal plaats, soms wordt een livestream bovenop het traditionele evenement ingezet om een groter publiek te bereiken. Business Insider legt uit dat bedrijven events inzetten om online reuring te creëren. Door social media gaat een evenement viraal en blijft het niet tussen de muren van de locatie.

Live concerten bieden voordelen

Live concerten zijn weer een vak apart. Kijkers zien in dat dit geen minderwaardig alternatief voor het fysieke concert is. Het brengt namelijk zo z’n eigen voordelen met zich mee. Allereerst is het prijskaartje een groot pluspunt. De tickets voor live concerten zijn een stuk liever voor de portemonnee. Sommige live concerten zijn zelfs helemaal gratis. Er wordt dan om donaties gevraagd, wat voor de artiest soms zelfs lucratiever uit kan pakken dan tickets. En waar het lastig kan zijn om een goed plekje te bemachtigen voor een concert in een muziekhal, zit je — zoals Entertainment Business benoemt — bij de live variant altijd op de voorste rij. Bij sommige live concerten kun je zelfs verzoeknummers indienen, waardoor een artiest ineens heel dichtbij komt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: