Maatschappelijke ongelijkheid en medische apartheid: de samenleving ontspoort

Het is beangstigend om te zien hoe de wereld momenteel verzinkt in een angstpsychose. Er heerst een gelaten spanning vanwege de aanhoudende (subjectieve) berichtgeving over virusbesmettingen en vaccinatieprogramma’s. Er lijkt een ontwrichting te ontstaan in een reeds verdeelde samenleving. Was het eerder de extreem toenemende scheefgroei en inkomensongelijkheid, nu komt daar een vorm van medische apartheid bij. Verdeeldheid en verwarring zorgen voor onrust onder een geagiteerde bevolking en dat verspreidt zich wereldwijd.

Ondemocratische supramachten

Het begon met protesten tegen inkomensongelijkheid door de gele hesjes in Frankrijk. Meestal zijn het de Fransen die als eerste de straat op gaan om hun onvrede te uiten tegen de voorgenomen plannen van de regering Macron die een andere agenda lijkt uit te voeren dan de voorgelegde afspraken tijdens de verkiezingen. Europese regeringsleiders houden er een dubbele agenda op na sinds de Europese Commissie hun invloed uitbreidt richting de Europese Ministerraad die wordt gevormd door de regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten. Ik wil het woord ‘agenda’ niet meer  noemen omdat het associaties oproept met de verguisde Agenda 2030 van het WEF/VN die nog altijd wordt gezien als een soort van geheime agenda terwijl die openbaar wordt gepubliceerd. Een groot deel van de samenleving heeft geen idee hoeveel invloed deze ondemocratische supramachten hebben op de Europese Commissie en hun ambtelijke instituten.

Een beetje meer CO2

Kijk naar de EU-Greendeal van klimaatpaus lange Frans, o nee, het is dikke Frans. Een totaal ander heerschap dan lange Frans, een heer met grootse plannen. Als je voor het ambitieuze klimaatplan “FIT for 55” zelfs 12.000 pagina’s tekst nodig hebt dan ben je een politicus van formaat. Vraag mij af hoeveel ambtenaren daarop hebben zitten ‘zweten,’ ze zullen het knap warm hebben gekregen. Intussen lopen de kouwe rillingen bij velen over het lijf die proberen de plannen door te rekenen naar de eigen portemonnee. Er ontstaat wantrouwen in de samenleving. Mensen gaan op zoek naar de achtergronden van de alarmerende klimaatplannen van dikke Frans. Zou het wel kloppen dat de zeespiegel zoveel gaat stijgen en dat we straks worden geroosterd in de hete zon als we niets doen en niet minder vlees gaan eten? Mensen googelen zich suf op zoek naar het tegengeluid van klimaatontkenners. Het schijnt dat ooit de Sahara groen was en ons land bedekt met een ijslaag in ijstijden. Het schijnt dat in groene tijden de hoeveelheid CO2 op aarde ruimschoots hoger was dan in deze 21ste eeuw. Het schijnt dat de (glas)tuinbouw extra CO2 nodig heeft. Het schijnt dat klimaatveranderingen bewegen in korte en lange cyclussen. Ga googelen en zelf analyseren. Er bestaat zoveel informatie dat ik denk dat weldra onderbouwde wetenschappelijke rapporten worden gepubliceerd die de plannen van dikke Frans onderuit halen.

Gezond en ongezond

We moeten maar accepteren dat we nog niet in staat zijn om met hulp van Big Tech en Big Brother ergens op Moeder Aarde een thermostaatknop te plaatsen die door klimaatpaus dikke Frans naar believen kan worden bediend. Ik zie het al voor me. De Spaanse EU-parlementsleden: “Hee Frans, graag een graadje lager als het kan,” of de kouwelijke Finse EU-Parlementsleden: “Hee Frans, graag twee graadjes hoger.” Alle gekheid op een stokje, als een bureaucratisch plan met 12.000 pagina’s tekst de wereld, o nee, eerst alleen Europa, moet behoeden voor temperatuurschommelingen, dan vrees ik dat er andere plannen een rol spelen. Zal aan mij liggen misschien, ben nogal wantrouwend geworden de laatste anderhalf jaar sinds een virus angst en paniek zaait. Het doet de wenkbrauwen fronsen bij nuchter denkende burgers. Het wil er bij mij niet in dat gezonde mensen die altijd hebben vertrouwd op hun eigen afweersysteem ineens vaccins krijgen opgedrongen om te voorkomen dat andere mensen met een zwak immuunsysteem besmet worden met een virus en mogelijk in een ziekenhuis belanden. Mij was geleerd om thuis te blijven bij griep, mede om geen anderen te besmetten. Dat er mensen sterven door een virus is helaas niet te vermijden net zoals er altijd nog mensen overlijden aan ongeneeslijke ziekten en een ongezonde levensstijl.

Onderdrukking

De mensheid is opgeschrikt door het alarm van de machtige WHO dat we door een virus worden aangevallen. De enige remedie schijnt te bestaan uit verschillende soorten vaccins; de keuze is reuze. Gemaakt door reusachtige farmaceuten die door de wereldwijde globalisering de status hebben verworven van Big Farma. Samen met Big Tech en Big Brother mogen ze meedenken in de besturen van de machtige supranationale organisaties, WHO, WEF, VN en al die andere clubjes met ongekozen bestuurders. Het nieuwe credo van deze tijd is thuiswerken en beperk contact met anderen. Luister naar de media en gehoorzaam. Begeef u niet op ‘foute’ websites en youtubekanalen waar kritische commentaren circuleren van onderzoeksjournalisten. Dat is confronterend, escalerend en zet mensen tegen elkaar op. Dat is exact wat momenteel gebeurt. Vreemde gewaarwording dat zoveel mensen zich inhouden terwijl de maatschappelijke onderdrukking duidelijk voelbaar wordt.

Digitale sleutel

Woonhuizen zijn onbetaalbaar voor jongeren. Evenementen en concerten worden afgelast omdat een kleine groep eigenwijze gezonde mensen niet bereid zijn om zich te laten vaccineren voor het verwerven van vrijheden en rechten. Nooit gedacht dat mijn lichaam ooit als entreebewijs zou kunnen dienen voor het bezoeken van een wedstrijd van mijn geliefde voetbalclub. Nooit gedacht dat ik ooit zou leven in een wereld waarin medische apartheid de plaats inneemt van rassenscheiding. Ach natuurlijk, daar zit ‘m nou net de kneep. Ergens moeten we het verschil maken. Doen we niet meer in kleur en ras, prima hoor, een kleurrijke samenleving is niks mis mee. Tegenwoordig moeten we testen op gezondheid en vaccineren voor een ander. Als beloning een QR-code waarmee ik toegang krijg. Niet meedoen? Jammer dan. Je wordt verafschuwd, je bent een paria, een balling, een verstoteling. Vroeger werd je opgesloten in kampen. Gaat nu heel simpel. Big Tech en Big Farma hebben de digitale sleutel. Big Brother plaatst de camera’s in de straat. Lieve hemel, waar is ons gezond verstand…..

GW

6 reacties

  1. ohjeee
   onze exbelasting medeweker (bad cop)
   en onze eu-troll (good cop) gaan t uitleggen.
   schulden en buttcoins.

   praten, klagen en propaganda.
   glas….plas…was..
   egotripperij van de toetsenbord masters.

   het lucht op of levert op, zeker?

   bullshit&vanity

 1. Het Spaanse Grondwettelijk Hof schorst de Galicische wet tot verplichte vaccinatie. Daarenboven hebben Spaanse juristen hun bedenkingen bij het gebruik van het Europees digitaal coronacertificaat voor andere doeleinden dan om het reizen binnen de EU-landen te regelen. https://www.canarias7.es/sociedad/salud/sanidad-rechaza-usar-20210728193630-ntrc.html https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_nl We mogen verwachten dat ook in andere landen nog een aantal grondwettelijke bezwaren zullen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.