Madelon Praat over de huizenmarkt en het klinkt niet fraai!

Een bubbel noemt ze de vastgoedmarkt zelfs!, onze Nederlandse Madelon Vos. Ze ziet de huizenmarkt dan ook op instorten staan. Zelf kwamen we niet tot die conclusie over dit onderwerp. Zijn we eerder gematigd somber. Of gematigd optimistisch. (Lang geleden eigenlijk dat we ‘gematigd’ waren…) Maar net daarom kan het interessant zijn om deze experte in macro economie, beurs, goud en cryptomunten aan het woord te horen en zien. Want niemand heeft de waarheid in pacht, en de werkelijkheid heeft er nogal eens een handje van weg om te verrassen! Juffrouw Vos kreeg er in no time duizenden kijkers bij op haar YouTube kanaal. Waarmee we haar een verdiende proficiat wensen. Van een specialiste in Bitcoin en crypto (the artist formerly known as ‘Misss Bitcoin’) is zij ook in no time een all round experte geworden. Is zij iemand die werkt om te leven of leeft om te werken? Dat laatste hopelijk niet dan! Aan de andere kant: wanneer je écht gebeten bent door werk, een bezigheid of een hobby… Of een talent meegekregen hebt van nature en dat wilt ontwikkelen,…, eender wat. Dan beschouw je ‘werken’ niet zozeer als ‘wérken’. Je werkt; veel en vaak en hard en tot laat op de dag vaak. Je werkt dan meestal ook méér dan iemand die om den brode, van nine to five, willens nillens de dag door moet. Iets heel goed doen, kunnen, én tegelijk ook heel grààg doen. Dat is o.i. de weg naar succes.

Enthousiasme

De titel van het boek noch de auteur herinneren we ons nog, jammer genoeg (dat komt zeker met de oude dag?) Maar ooit lazen we daarin vooraan een motto. De essentie en dié zijn we gelukkig niet vergeten. En dit luidde zoiets als, vertaald uit het Engels: ‘Alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn is iets om enthousiast over te zijn’. We zijn er wel redelijk zeker van dat dit ook op Madelon Vos van toepassing is. In ieder geval spat haar enthousiasme van het scherm. Maar genoeg gemijmer van onszelf, u wilt vast horen wat zij te melden heeft over de (Nederlandse) huizenmarkt? Ondertussen merken we dat juffrouw Vos ook een knappe website heeft ontwikkeld. Mooi zo! Madelon: ‘In deze video spreken we over de huizenmarkt. Op de huizenmarkt is namelijk een bubbel ontstaan. Hoe is deze bubbel ontstaan is én of we lessen kunnen leren uit de bubbel van 2008, bespreken we in deze video. Ook kijken we naar de beurs, want beleggen op de beurs is onder retailers weer helemaal hot, maar dat is niet zonder risico…’

2 reacties

  1. Ik betwijfel of er een bubbel is op de huizenmarkt. Er is een verstoring tussen vraag en aanbod. Misschien stel ik het een beetje simpel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.