Wat u niet mag vergeten te doen voor 12 oktober

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, inmiddels ook wel bekend als de ‘sleepwet‘, geeft de overheid (lees: AIVD en MIVD) de mogelijkheid om massaal online communicatie af te luisteren, ook van burgers die helemaal niet verdacht zijn van iets. Een grove schending van de persoonlijke privacy.

De sleepwet

Door de nieuwe wet kan de overheid alle internetdata van alle burgers opvangen, opslaan in databases en doorzoekbaar maken. De sleepwet geeft de overheid enorm veel nieuwe bevoegdheden naast de online massasurveillance. Wat er door de nieuwe wet ook mag worden uitgevoerd door de overheid is onder andere:

  • Slimme en geautomatiseerde apparaten hacken (zoals uw telefoon, computer of smart-tv)
  • Een DNA-databank aanleggen waar iedereen in terecht kan komen
  • Verzamelde data met buitenlandse inlichtingendiensten delen, zonder deze eerst geanalyseerd te hebbensleepwet

Orwelliaanse praktijken

Enfin, Orwelliaanse praktijken dus. Heeft u het boek 1984 nog niet gelezen? Doe dat dan snel, want dan krijgt u een idee hoe erg onze samenleving de afgelopen tijd is gaan lijken op de roman die door Orwell geschreven is in het jaar 1949. Onze samenleving begint erg veel gelijkenissen te vertonen op een combinatie van de boeken 1984 van Orwell, Brave New World van Huxly en The Circle van Dave Eggers.

300.000 handtekeningen nodig

Vijf Amsterdamse studenten kwamen in verzet tegen de nieuwe AIVD-wet en begonnen een handtekeningenactie. Voor 16 oktober moeten er 300.000 handtekeningen worden verzameld om een referendum mogelijk te maken waarin de burger kan gaan stemmen of de sleepwet er wel of niet moet gaan komen. Zoekt u meer verdieping? Het hele wetsvoorstel is hier te vinden. Meehelpen? Bekijk dan deze pagina eens.

sleepwet logo referendum

Teken voor uw privacy

Natuurlijk kunt u zelf al veel doen om uw digitaal te beschermen. Als uw privacy u iets waard is, kunnen de nodige maatregelen worden genomen tegen het meegluren van onze staat. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een VPN dienst. Ook kunt uw anoniem browsen via TOR. Maar dit is allemaal op microniveau. Deze zaken die te maken hebben met de sleepwet (WIV) zijn landelijke grote aanpassingen van de wet en daarom is deze referendumaanvraag dan ook van groot belang.  Dus teken NU! (of als u nu geen tijd heeft in ieder geval voor 12 oktober).

 

6 reacties

  1. Getekend! Dat zou iedereen inderdaad moeten doen, de overheid wil alles van je weten, stimuleert digitaal betalen, want dan weten ze hoeveel geld je hebt en waar je dat uitgeeft, en nu willen ze ook je surfgedrag en je DNA. Bizar. Hou dit tegen!

    Goed initiatief!

  2. Je hoeft nog niet eens over de weg te slingeren voor een aanhouding met speekseltest… Moet je eens raden waar dat DNA naar toe gaat….Je komt gewoon in een data bank met je DNA .Telefoons met vingerafdruk of gezicht scanner is ook niets nieuws meer. Ik weet niet of dat tekenen nog iets betekent.

  3. Het helpt niet om te tekenen. Het gaat er toch van komen en bovendien weten ze door de handtekeningen wel wie ze in de gaten moeten houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: