Malta is inmiddels dé nieuwe hub voor de cryptohandel

0

’s Werelds grootste cryptobeurs verhuist van Hong Kong naar het kleinste land van de EU: Malta.  Binance haalt een dagomzet van maar liefst 1,4 miljard dollar. China legt de handel echter meer en meer aan banden. Malta verwelkomt de cryptohandels dan ook met gretigheid. Andere beurzen en protagonisten hebben al toegezegd dit voorbeeld van relocatie te zullen volgen.

Meest vriendelijke crypto wetgeving

De kleine eilandstaat heeft de meest crypto vriendelijke wetgeving ter wereld. Het is nog volop aan het werk met regels en wetten om een uniek handelskader te construeren om alle betrokkenen rechtszekerheid te bieden. Voeg hier aan toe dat de lokale belastingen slechts 5 procent bedragen voor internationale bedrijven en je wordt dé nieuwe draaischijf voor de wereldwijde cryptohandel. Wanneer Malta’s premier dan nog officieel verklaart dat cryptomunten  “the inevitable future of money” inhouden, dan zit je gebeiteld op dit zonnige eilandje. Of: waarin een klein land groot kan zijn…!

Gemiste kans op werelddominantie

China, nochtans op zovele gebieden aan wereldwijde expansie bezig, ziet in cryptohandel eerder een bedreiging voor haar economie. De reusachtige belangstelling en effectieve handel in digitale valuta dreigt een schaduweconomie te worden, uit de hand te lopen aldus. Iets wat China als notoire controlefreak niet kan of wil behappen. De cryptohandel is echter ook een manier om geld het land uit te sluizen. Tevens bestaat – vanuit China’s oogpunt – de kans op schade aan de ‘reële’ economie, wat het land absoluut wil vermijden. Ons inziens mist China hier een unieke kans op werelddominantie maar ja – de een zijn dood is de ander zijn brood zullen we maar zeggen…?

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.