Max Keiser over de olieprijs en een wereldvaluta

2

Max Keiser praat in een interview met RT over de dollar, de nieuwe wereldvaluta (SDRs=Special Drawing Rights), de valuta-oorlog en peakoil. Volgens Keiser proberen Amerika en Europa hun valuta zo laag mogelijk te houden om zo goedkoop te kunnen exporteren. Door de geldcreatie stijgt de prijs van olie en grondstoffen. De prijsstijging van olie komt volgens Keiser ook door documenten die gelekt zijn door Wikileaks. Uit deze cables blijkt dat de ramingen van de olieproductie in Saoedi-Arabië 40% te hoog liggen. De tijd van goedkope olie is volgens Keiser echt voorbij en in de toekomst zal de olie niet meer in dollars worden afgerekend, maar in de SDR’s. (Meer informatie over de Special Drawing Rights van het IMF).

Verder gaat Keiser in op de sociale onrust in de Amerikaanse staat Wisconsin. Daar zijn protesten en stakingen aan de gang tegen de aangekondigd bezuinigingen van de nieuwe Republikeinse gouverneur, Scott Walker. Dit weekend protesteerden 70.000 Amerikanen in Madison, de hoofdstad van Wisconsin. Sinds de Vietnamoorlog zijn protesten van deze omvang niet meer voorgekomen in de Amerikaanse staat. 

IJsland is de grote winnaar van de globale economische wereld, aldus Keiser. Het is het enige land, die de banken failliet liet gaan en de bankiers fikse straffen heeft opgelegd voor hun onverantwoordelijke gedrag. ‘Alle centrale banken zijn failliet. De ECB, de Federal Reserve, de Wereldbank, ze hebben allemaal geen geld meer’. De westerse overheden hebben allemaal een immense schuld en moeten bezuinigen, dit raakt de bevolking en die kan in opstand komen. Hoe meer geld er wordt gecreëerd, hoe hoger de voedselprijzen zullen stijgen. En door die hogere voedselprijzen zullen er weer nieuwe protesten ontstaan.2 REACTIES

  1. Ook binnen de E.U. zullen enorme protesten komen, zo erg zelfs dat hier de noodtoestand wordt afgekondigd en dat de macht aan een sterke leider wordt overgedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.