Meer dan 26 miljoen Europeanen zijn werkloos

15

Ondertussen in Europa… Stijgt het aantal werklozen naar ruim 26 miljoen, waarvan 18,8 miljoen in de eurozone. Er kwamen in één jaar tijd zo’n 2 miljoen werkloze Europeanen bij. Het werkloosheidspercentage in de Eurozone steeg in november 2012 naar 11,8%. Uit de laatste cijfers van Eurostat blijkt tevens dat de jeugdwerkloosheid in Griekenland en Spanje is gestegen naar respectievelijk 57.6% en 56.5%.

werkloosheid europa grafiek

15 REACTIES

 1. Qua werkloosheid haast wel dezelfde toestanden als tijdens de Grote Depressie van de jaren ’30. En we weten allemaal waar dat op uitdraaide. Massawerkloosheid kan er voor zorgen dat een populist aan de macht komt en de macht grijpt met alle nare gevolgen van dien.

 2. Ja vooral die jeugdwerkloosheid percentages zijn schrikbarend.
  Dit kan niet lang goed blijven gaan.Als er niet snel wat verandert gaat het toch echt grimmig worden!
  Maar goed europa en US hebben alle belang bij om elke protest keihard de kop in te drukken.En dat lukt ze nog ook tot nu toe.
  Het moet ech massaler en groter worden.Dan maken we een kans tegen dit euro porject dat niet wil wijken en gewone mensen en gezinnen kapot maakt.

 3. @6:

  Eigenlijk zou het hoog tijd worden voor een revolutie binnen de E.U. Een revolutie zoals de Arabische Lente van twee jaar geleden. Ik denk dat de burger het nog veel te goed heeft om een revolutie te ontketenenen. Ik denk dat mensen eerst massaal honger moeten gaan lijden voordat de revolutie losbarst en het gehele systeem daardoor compleet weggevaagd wordt.

 4. @9, Moin, ik ben wat hoopvoller gestemd dan jij. Het is duidelijk dat de sociale ellende in Spanje en Griekenland zich steeds verder zal verdiepen, steeds weer zullen de afspraken met die landen versoepeld worden, steeds meer schulden zullen afgeschreven moeten worden, en er zal ook steeds meer nieuw geld bij moeten. Het maakt niet uit hoe hard ze het ook ontkennen, hoeveel licht ze aan het eind van de tunnel zien, dat de euro gered is, en dat die zoveel welvaart brengt. Maar wie gelooft er nog in??
  En het ergste is nog wel die jeugdwerkloosheid. Die is astronomisch, gaat het bevattingsvermogen van een Nederlander ver te boven. De werkende jongeren zijn dik in de MINDERHEID!!!! Wat zal dat betekenen voor de toekomstperspectieven voor, in de eerste plaats de jongeren zelf, maar ook voor de economie van het hele land. Het kan gewoon niet anders zijn dan dat de productiviteit van die landen de komende twintig jaar niet in de buurt kan komen van Nederland en Duitsland. De concurrentieslag met noord-west Europa zullen ze op alle terreinen verliezen, en buiten de EU hebben Spanje en Griekenland gewoon geen enkele betekenis meer, ze doen er gewoon niet toe.
  En dat betekent gewoon dat deze landen een blok aan het been zijn voor de rijkere ( gaat ook snel minder worden ) landen in de EU.
  Dus om de euro te redden gaat er een gigantische geldstroom georganiseerd worden richting het zuiden ( immers als die landen failliet gaan, of als de welvaatsverschillen de pan uit rijzen is de euro verloren, dat beaamt elke econoom ).
  Maar aangezien wij kwa welvaart ook een paar stappen teruggaan ( behalve de elite, maar dat is bekend ) gaan de anti-europa sentimenten in Nederland en andere landen de overhand krijgen en dat gaat de euro gewoon niet overleven.
  Los daarvan acht ik de kans groot dat het volk in Spanje en Griekenland, als het straks nog een stuk slechter gaat dan nu ( kun je je het voorstellen?? ), zonder serieuze hoop dat het beter wordt, het gewoon niet meer trekt, en massaal in opstand zal komen. Vergis je niet in psychologische effecten, als de revolutie-bereidheid boven een kritisch punt gaat zulle steeds meer mensen hun bedenkingen tegen een algehele opstand laten varen. Wat je je nu nog niet kunt voorstellen kan dan heel snel realiteit worden.
  Die revolutie komt, ik denk eind van dit jaar.

 5. Als ik het grafiekje bekijk:

  [u]Euro[/u] landen hebben vanaf 2004 [u]structureel[/u] meer werklozen dan [u]niet Euro[/u] landen.

  Vergeleken met 2007 is er [i]bijna[/i] een [u]verdubbeling[/u] in 2012 van het aantal werklozen.

  In 2007 3,2 pct en Juli 2012 6,5 pct in [u]Nederland[/u], dat is [i]meer[/i] dan het dubbele. (via google)

 6. @R : Voor dàt doel werd de euro ook in het leven geroepen en door bankeninstituten via politici aan het ‘Noorden’ op-ge-legd : om er geld / welvaart weg te drainen en banken zo nog een paar jaartjes extra tijd voor hun (onvermijdelijke) implosie te geven.

  Sorry.

  -edit- Reactie aangepast / Denk om je taalgebruik, anders ben ik genoodzaakt de gehele reactie te verwijderen.

 7. @10:

  Wat ik zie gebeuren, is dat de E.U. uit elkaar valt en dat er daarvoor in de plaats de Mediterrane Unie (M.U.) komt. Deze bestaat uit de Zuid-Europese landen, gezamenlijk met de Arabische en de Noord-Afrikaanse landen, een soort voortzetting van het oude Romeinse Rijk. Best mogelijk dat schatrijke oliestaten in het Midden-Oosten met een soort hulpplan komen om o.a. Spanje en Griekenland van de ondergang te redden.

  Meer info over de Mediterrane Unie is te lezen op http://janvanbarneveld.nl/actueel/israel/249-actualiteiten-december-2012-4-de-mediterrane-unie-en-het-beest. Daar lees ik o.a. het volgende:

  [quote]Exit EU?
  Een interessant gegeven is dat de ‘grenzen’ van de MU vrijwel overeenkomen met de grenzen van het oude Romeinse rijk. De laatste tijd, onder het voorzitterschap van Jordanië, komt er inderdaad weer wat meer beweging in de MU. Dit is ook een gevolg van het feit dat de EU nogal wankel staat op zijn voeten van ijzer en leem, zoals de profeet Daniël het beeld van de wereldrijken in de eindtijd zag in hoofdstuk 2 van zijn Bijbelboek.

  De recessie binnen de EU houdt niet op, wordt zelfs erger. De kloof tussen de landen in het Noorden en het Zuiden van de EU wordt groter. Wat ook heel vervelend is voor het leiderschap in Brussel is dat het grondvlak, de steun van de burgers, steeds meer aan het afkalven is. Men is “Brussel” zat. Misschien loopt het wel uit op een exit EU en leve de MU? Het zou in elk geval niet buiten het profetische scenario vallen, vooral omdat ook Turkije een belangrijk lid is van de MU.[/quote]

 8. @ktm
  Ik snap je redenering niet. Een Euro introduceren om tijd te rekken ? De ellende versnelt toch alleen maar met die Euro ? Uit mijn persoonlijke ervaring weet ik gewoon dat mijn financiële situatie het beste was in de periode van vlak voor de Euro !

 9. Luistert nou toch eens. Het gezag in Europa centraliseren, is HET middel om de naties, het gevoel van identiteit te vernietigen. Doordat mensen zich niet meer verbonden voelen raken ze alle betrokkenheid met elkaar, en solidariteit voor elkaar kwijt. Democratie kan ook niet functioneren omdat de mensen niets met zo’n van bovenaf ( niet God ) geinstalleerde overheid hebben.
  Deze ontwortelde, gedesillusioneerde, mensen zijn zeer gemakkelijk manipuleerbaar en uiteindelijk te onderwerpen.
  De euro is er om dit proces te versnellen. Want om de euro te redden, en zodoende niet in een onpeilbare diepte te vallen moet de EU zeer snel verder politiek integreren, en omgevormd worden tot een Europese superstaat.
  Dus voor absolute heerschappij is een Europese superstaat vereist, en dat vereist de euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.