Meer dan 4 miljoen Spanjaarden werkloos

De werkloosheidsaanvragen in Spanje zijn in de eerste maand van 2010 met 3,1% gestegen op maandbasis. Momenteel zijn er 4.050.000 mensen in Spanje werkloos. Dit is het grootste aantal sinds de start van de metingen in 1996. Spanje kampt met de hoogste werkloosheid in Europa. De werkloosheidsgraad bedroeg in december 19,5%. Nu de overheid geen geld meer heeft voor meer stimuleringsmaatregelen in de bouw stijgt het aantal werklozen weer flink.


De Spaanse overheid heeft in de afgelopen tijd door middel van 8 miljard euro 400.000 banen gecreërd. Het grootste gedeelte werd geinvesteerd in de infrastructuur. De waarde van vastgoed is in de afgelopen 2 jaar met sneltreinvaart afgenomen. Hierdoor kwamen 500.000 bouwvakkers zonder werk te zitten.

Volgens de Spaanse staatssecretaris van Arbeid, Maravillas Rojo, is de overheid er zich bewust van dat er eigenlijk meer stimuleringen nodig zijn om de arbeidsmarkt te helpen. Deze week worden er in de Spaanse regering nieuwe voorstellen gemaakt om de werkloosheid te bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: