Dat is inderdaad de conclusie van The Total Economic Impact Of Accepting Bitcoin Using BitPay. Een studie vanwege ´s werelds grootste betaalprovider voor bitcoin en altcoins. ´BitPay is een bitcoin-betalingsdienstaanbieder met hoofdkantoor in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten. Het bedrijf is in mei 2011 opgericht´. Studie is een groot woord voor de intensieve ondervraging van vier handelaars die cryptomunten aanvaarden van hun klanten. We kunnen dan maar hopen dat de keuze representatief is voor andere handelaars. In ieder geval zijn de resultaten zeer bemoedigend, want het loont namelijk om digitale munten te aanvaarden. Vier voordelen kwamen zo naar voor. 

BitPay CEO en medestichter Stephen Pair concludeert: “We believe the Forrester study confirms what we’ve known for some time now,” Pair said. “Accepting bitcoin and other cryptocurrencies through BitPay saves merchants considerably on fees and unlocks a whole new customer base.” 

Eerste bitcoin krijgen

We hebben trouwens nog nieuwtjes voor u omtrent bitcoin et al. En daarbij is het Amerikaanse Congress betrokken, en zijdelings ook het Europees Parlement, jawel. Op 5 oktober jl. ging het intiatief Crypto for Congress van start. Bedoeling was elk lid van het Amerikaanse Congress bitcoin aan te bieden. Cadeau! En zo geschiedde.´All members of Congress will be given bitcoin as campaign contributions to help them learn about cryptocurrency. The initiative is supported by Congressional Blockchain Caucus members, including pro-crypto Representatives Darren Soto and Tom Emmer.´ Alle 100 senatoren (US Senate) en alle 435 volksvertegenwoordigers (House of Representatives) ontvingen elk voor 50 dollar tegenwaarde bitcoin, BTC. Het bedragje wordt gegeven als bijdrage aan hun verkiezingscampagne. Zo maakt iedere politicus er kennis mee, het is een ludieke actie die veel aandacht trekt. Dus dat mag blijkbaar ook iets kosten. 

Eerste bitcoin kopen

Drie dagen geleden, op 4 oktober 2020, verwierf ook de oud-Europees parlementariër Godfrey Bloom zijn eerste bitcoin. Die moest hij dan wel uit eigen zak betalen. Bloom diende in het Europees parlement van 2004 tot 2014. Hij is gekend voor zijn straffe uitspraken, die de gevestigde orde meermaals in verlegenheid brachten. ´The British politician is famed for numerous controversial views, such as calling the entire banking system a scam and the state an institution of theft.´ Men noemt Bloom ook wel ´de Britse Ron Paul´. Doelend op de bekende Amerikaanse politicus die al heel zijn politiek leven vecht voor sound money, gezond geld. Hier ziet en hoort u Godfrey Bloom in actie, respectievelijk in 2011 en 2013:

Digitale yuan

De Chinese centrale bank is erin geslaagd een eerste 160 miljoen dollar tegenwaarde in digitale yuan te verhandelen. Dat komt neer op 1,1 miljard digitale yuan. Tenzij de VS en Europa een flinke inhaalbeweging maken op technologisch gebied, zal China de eerste grote natie worden met een officiële CBDC, central bank digital currency. Wat anno oktober 2020 al in China plaatsvindt zijn proefprojecten en testen. Zo werden er reeds 3 miljoen digitale betalingen mee verrricht, waaronder 5000 richting gezondheidswerkers voor hun werk tijdens de Coronacrisis. De werknaam van de digitale yuan is ´the DCEP (Digital Currency, Electronic Payment), its pilot for a central bank digital currency (CBDC).´ De officiële lancering voor heel het grondgebied is nog voor einde 2020 voorzien. 

Desperately looking for Satoshi

Onder die titel zocht Biflatie een jaar of wat geleden nog naar de ware identiteit van de illustere Satoshi Nakamoto. Zelfs of het een hij, een zij of een collectief is, blijft een raadsel. Wat niet wil zeggen dat de zoektocht ooit gestopt is. Zeven mogelijke identiteiten staan in het visier. Met af en toe iemand die graag in de belangstelling komt en uit zichzelf opstaat. Claimend de ware Satoshi te zijn, om vervolgens al vlug ontmaskerd te worden als fake. Op 31 oktober 2020 zal het 12 jaar geleden zijn tot op de dag, dat de bitcoin-uitvinder het beroemde white paper op een technologisch forum online zette. ´Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System´. Luttele 9 pagina´s die de wereld der fintech, financiële technologie op zijn kop zetten. Zowat alle centrale banken ter wereld nopen om ook een digitale munt te creëren. Die niet in het minst geleid hebben tot de ontwikkeling van de blockchain technologie. Een digitaal grootboek waarin zowat alles wat je maar kunt vastpakken of zien of bedenken zal komt.

Internet of Value

Aandelen, obligaties, vastgoed, commodities zoals olie en goud. Alle mogelijke soorten contracten en afspraken, you name it. Stemmen via de blockchain, patenten, noem maar op. Onveranderlijk, slechts aanvullen is mogelijk. Geen fysiek verlies van waarden meer mogelijk, fraude of discussies. Voor iedere betrokkene vrij inzichtelijk. Net zoals informatie in seconden over de wereld verstuurd kan worden dankzij het internet, gaat dit ook met waarden gebeuren. Op moment van schrijven reeds. We noemen het IoV, het Internet of Value. E.e.a. is jarenlang voorbereid en draagt vandaag al rijpe vruchten. Drie jaar geleden schreef newsbtc.com het reeds:

´Forget ‘Internet of Things’, ‘Internet of Value’ is On Its Way´

Soon coming to a place near you! Anno 2020 komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht. Zo heeft de Coronacrisis tot gevolg dat er flink werk gemaakt wordt van ODL, on demand liquidity. Instant payments oftewel in seconden fiatgeld zowel als digitaal geld verzenden naar alle uithoeken van de wereld. Zo kan financiële bijstand zowel naar burgers als landen verstuurd worden, wanneer er noden ontstaan door vooreerst de impact van COVID-19. De ECB is ook ernstig bezig met de ontwikkeling van een digitale euro. Net als de Amerikaanse centrale bank, de Fed, een digitale dollar ambieert. In de VS ligt een wet op tafel bij de politiek verantwoordelijken om elke Amerikaan nog voor einde 2020 een wallet te geven, een digitale portemonnee. Zodat eventuele Coronasteun in seconden bij burgers en bedrijven terecht kan komen. Beide centrale banken mogen wel voortmaken, als ze deze technologische trein niet willen missen. Want nu lijkt het erop dat China de locomotief al heeft bemand…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: