Meesterschap in politiek bedrijven: Trump & Kim

Trump blijft het wereldnieuws halen. Week na week sinds zijn verkiezing tot president, de laatste tijd dag na dag haast. Ditmaal gaan we het echter hebben over hoe de Noord-Koreanen de historische ontmoeting tussen hun Opperste Leider en Staatsvijand Nummer 1 beleven. Let wel: er is maar één enkel iemand die bepaalt wat die (staats)media uitzendt, bericht, aan de 25 miljoen gegijzelden/burgers van Noord-Korea. Kim Jong-un uiteraard…

Rodon Sinmun – Dé krant van wakker Noord-Korea

De spreekbuis van het regime als hoofd van de grootste nationale krant, Rodong Sinmunschrijft over ‘de ontmoeting van de eeuw’. Verder bericht de staatsmedia over een diplomatieke overwinning van de Grote Leider (Kim die over zichzelf spreekt en schrijft). Niks dan lof en lauwerkransen dus. Zo zou de Opperste Leider zonet gezorgd hebben voor ‘vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland’. Maar hé, wonder boven wonder: de westerse pers zegt ongeveer hetzelfde?! Inderdaad, en misschien, heel misschien, heeft de heer Trump zich voor één keer wel laten overklassen!

Kim de winnaar

De dictatuur zit vandaag steviger dan ooit in het zadel, schrijft hoogleraar Remco Breuker, Nederlands Korea-deskundige. “Kim is grote overwinnaar” zegt bijvoorbeeld ook David Criekemans, professor Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen, België. De meeste andere commentatoren en media zijn het met hen eens. Het ziet er niet naar uit dat de Noord-Koreanen snel van hun Great Dictator verlost zullen worden. Twee gekke mannetjes (maar sluwer dan vossen!), moet je ze zien, die au fond beslissen over vrede of oorlog op aarde. Tjongejonge, Heremejee, we hebben er twéé…

Zeg het eens met…een video

Hier kunt u de video zien (géén grap!) die Trump aan Kim toonde tijdens de persoonlijke ontmoeting te Singapore. Een scenario in pure Hollywood-beelden over een ‘goede’ afloop van de gesprekken, en een ‘slechte’ afloop. Dit is surrealisme van de bovenste plank en m.i. nu al de gedoodverfde overwinnaar van het Filmfestival van Cannes!. Du jamais- vu, ongehoord, ongezien… Mensen, we zijn met z’n allen de afgelopen weken en maanden getuige geweest van subliem meesterschap in internationale politiek & diplomatie bedrijven! Dreigingen van beide kanten, opbieden tegen mekaar. Dan gaan ze mekaar ontmoeten, dan weer niet. Van vijand naar vriend naar vijand naar vriend. In Trump zijn ogen zien we dollartekens blinken als steeds. In die van Kim dan weer ‘ik heb ’t ‘m wéér gelapt, kan tot aan m’n dood op mijn gulden troon blijven zitten’. Net een film eigenlijk! Nog straffer of even straf als de video gemaakt voor T. Alleen het genre nog bepalen, dat is andere kost. Was/is/wordt het een thriller, een romantische film, science-fiction, een komedie misschien? C’est vous qui voyez…!

 

 

3 reacties

  1. Beste A. Nussie (de nààm…?!), of Bromtol of onder welke schuilnaampjes u hier ook post. Deze eenmalige (dienst)mededeling geldt trouwens voor alle zogenaamde grappenmakers en potsenmakers hier op Biflatie. Ik stel voor bij de les te blijven, niet de man maar de bal te spelen? Op te houden met dit kinderachtig gedoe en het ofwel bij het onderwerp te houden in uw reacties, ofwel op te krassen. Wat u en de uwen hier spugen is blad/ruimtevervuiling en wij hebben wel wat nuttigers te doen dan bijvoorbeeld deze re-reactie te geven. Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: