´Met 1 bitcoin kun je een Lamborghini kopen tegen einde 2021´

De titel moet eigenlijk nog langer want het vervolg is ´…en een Bugatti tegen einde 2022´. We zouden nog niet direct naar de showroom hollen, in uw plaats (?) Hoewel de man die deze opvallende uitspraken, beloftes zelfs doet, niet de eerste de beste is. Aan het woord is Jesse Powell, CEO van cryptocurrency exchange Kraken. Bitcoin en de geschatte toekomstige waarde is al op meerdere wijzen plastisch voorgesteld. Als een driekamer-appartement in een luxueuze buitenwijk van de Nigeriaanse hoofdstad Lagos (1 BTC). Als een Tesla model 3 (1 BTC). En nu dus als de allerduurste sport bolides. 

…niet waard het papier waarop hij niet meer gedrukt wordt

Mister Powell heeft echter een achterliggende gedachte om genoemde voorstellingen te maken. Het is namelijk met een geweldige sneer naar de waarde van de Amerikaanse dollar. “To me and to the crypto community, I think those kinds of assets are easier to measure Bitcoin against because you never know where the dollar is going to be. There could be 10 times as many U.S. dollars out there a year from now, so it’s really hard to measure Bitcoin against the dollar.”  De productie van dollars biedt inderdaad hevige concurrentie met die van toiletpapier (!) Wie zei ook al weer dat, breder genomen, ´currencies aren’t worth the paper they’re not printed on anymore´? (antwoord: de succesvolle trendvoorspeller sinds 40 jaar, de Amerikaan Gerald Celente. Wie hem vraagt wat dan wel nog zijn waarde houdt op langere termijn, krijgt steevast te horen: goud en cryptomunten.)

Zij? Dan wij ook!

Een van de grootste Amerikaanse banken kan dan toch niet achterblijven op de concurrentie, en stapt ook maar in de cryptowereld. Goldman Sachs, wat je een Naam mag noemen in de internationale financiële wereld. Nog een poosje aan dit tempo en we zullen eerder moeten vernoemen wie eigenlijk nog niet in digitale munten en blockchain technologie geëngageerd is! Al is genoemde bank toch behoorlijk elitair (of voorzichtig, omdat ze zich in de plaats van de klant zet?) Want ze gaat wel alle mogelijke cryptodiensten aanbieden, maar slechts voor het rijkste deel van haar cliënteel.

Rijk wordt rijker?

“We’re still in the very nascent stages of this ecosystem; no one knows exactly how it will evolve or what shape it will be” en  ”I think it’s fairly safe to expect it will be part of our future.” Zo luidt het vanwege het ´global head of digital assets to Goldman Sach’s private wealth management division´. De naam van deze dame? We verzinnen het niet en het is zeker geen aprilvis – Mary Rich

Geloven is goed, controleren is beter

Van aprilgrappen gesproken? We twijfelden toch, eerlijk gezegd, één seconde toen we lazen dat Venezuela haar munt gaat vervangen door bitcoin. Ook het lezen over de rechtszaak van de SEC, Securities and Exchange Commission versus Ripple en twee topmensen verraste ons heel even. Die zou in der minne geregeld zijn met een boete van 100 miljoen dollar voor de aangeklaagden. NOT! Maar wat moet je denken van ECB Voorzitter Christine Lagarde die verklaart dat het misschien wel 4 jaar kan duren, vooraleer de digitale euro een feit is? Dit verschijnt ook vandaag, 1 april 2021 maar…ik geloof haar niet en daar heb ik zo mijn redenen voor. Wat u? Het ware gezegde luidt inderdaad: ´kijk niet naar wat ze zeggen, maar naar wat ze doen´. En kijken, luisteren en vooral voor onszelf nadenken, is precies wat we van plan zijn. Wat u?

Houd de koers!

Bitcoin is er nog niet in geslaagd het vorige all time high te evenaren, laat staan overstijgen. Dat was dan 61.553 dollar, met een koers op moment van schrijven aan net geen 59.000 dollar. Maar ach, wat valt er te zeuren op een zonnige dag als vandaag. Die hoogste-koers-ooit is nog geen drie weken oud, dus…

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl)

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

 

3 reacties

 1. “EN kijken, luisteren en vooral voor onszelf nadenken, is precies wat we van plan zijn. Wat u?”

  kijk, dat is weer zo’n subliem voorbeeld van de meester , he! daar herken je m aan!

  het gaat verder nergens over, maar die flow, die vibe, die..die..je ne sais quoi…
  dat doet t m he!

  EN bitcoindeskundige.
  EN taaldeskundige.
  EN lettergeleerde.
  EN nee, dit is geen 1 april grap!

  Wat een bravour, wat een stijl!

  hahahaha jEUstiiieeeee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.