Michael Pento: ‘de wereldeconomie kan dit niet aan!’

2

De president en stichter van Pento Portfolio Strategies wordt aanzien als een expert in Amerikaanse aandelen en de plaatselijke economie. Terwijl de aandelenindices record na record neerzetten, en niet alleen de Amerikaanse, laat hij een tegenstem horen. Het Coronavirus heeft een lichte strubbeling veroorzaakt in de opgang, maar niets lijkt het enthousiame der aandelenbeleggers echt te storen. Biflatie doet al zo lang haar best te waarschuwen dat zij op een wolk leven, hoog boven de realiteit. Maar nu hoort u het eens van een internationaal erkende expert. No way dat de wereldeconomie de gevolgen van dit virus aankan, waarschuwt Pento. 

Met dank aan dhr. PdK voor de tip! Heeft u ook tips en andere interessante info voor de redactie? Wilt u iets bepaald graag belicht zien van economie, financiën of crypto/blockchain? Mail ons (zie homepage), alvast bedankt!

Is het Coronavirus de Black Swan die roet in het beurseten gaat gooien? ‘Met zwarte zwaan wordt in de economische wetenschap een onverwachte gebeurtenis aangeduid, een gebeurtenis die niemand van tevoren heeft zien aankomen of voorspeld. Een dergelijke gebeurtenis ontwricht alle bestaande economische modellen en kan zeer schadelijk voor de welvaart zijn.’ Wikipedia.org. Stel je voor dat de VS New York, Los Angeles en Chicago zou afsluiten? Terwijl er in China 13 and counting grote steden afgesloten zijn, de fabriek van de wereld en economie nummer twee van de wereld. Zijn de centrale bankiers aan het einde van hun Latijn? Wat wordt er bedoeld met ‘cash is trash’ en ‘the final stages of the bubble of everything’? Welke economic misery staat er te wachten in het komende decennium? U gaat het allemaal vernemen en denk eraan: een gewaarschuwd Nederlander is er twéé waard…