Miljardair gelooft heilig in toekomst zilver

zilveren maple leafEric Sprott was vroeger bankier bij Merryl Lynch. Nadat hij met Sprott Aset Management een aantal hedge funds en aandelenfondsen had opgezet, heeft hij zich geheel op de edelmetalenmarkt gestort. Deze Canadese miljardair is een echter ‘silver bug’. Dat hij helemaal gelooft in het kleine zusje van goud, blijkt wel uit het feit dat hij een paar eigen zilverfondsen heeft opgericht, zoals het Sprott Silver Bullion Fund en The Sprott Physical Silver Trust. Volgens Sprott wordt dit het decennium van zilver. Eerder dit jaar liet hij weten dat hij verwacht dat zilver op termijn weer een valuta zal gaan worden.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

65 reacties

 1. Ik ben geen econoom maar weet ook dat economen eigenlijk niets weten. Het is al zo vaak ( dit is geen grap ) gebleken dat een aap ( misschien een nijlpaard ook, maar dat weet ik niet zeker ) net zo goed kan beleggen als al die economen en andere glazen bol kijkers.
  Het slaat gewoon helemaal nergens op. Soms heeft er een het toevallig goed gegokt en er is een nieuwe goeroe geboren.
  Deze miljardair is natuurlijk gewoon aan het speculeren en het manipuleren. Gaat helemaal nergens over.
  Beste mensen deze man hoopt alleen maar dat de dommen onder ons zilver gaan kopen ( heeft hij uiteraard allang gedaan ) zodat zijn bezit verdubbelt en de dommen natuurlijk te laat reageren en hun bezit zien halveren.
  Ik heb het stukje overigens niet gelezen want dat lijkt me niet nodig.

  [b]-Edit- Deel reactie verwijderd: Gelieve niet bij iedere reactie ‘stemadvies’ te geven, hou het liever bij de economie hier.[/b]

 2. Als zilver het nieuwe goud zou worden zal ik een voorspelling doen: binnen een paar jaar blijkt de zilverproductie zo maar verdriedubbeld te kunnen worden. Er zijn waarschijnlijk nog zoveel vindplaatsen. Realiseer je dat niemand er belang bij heeft de hoeveelheid zilver groter te laten zijn dan slim is. Ze zoeken dus niet harder dan nodig, sterker nog wellicht worden bronnen onder de pet gehouden. Straks gaan ze heel eenvoudig harder zoeken en dan zijn de snelle jongens al lang vertrokken. De massa zal gewoon weer het nakijken hebben.
  Ik wil alleen maar duidelijk maken dat het gewoon de zoveelste gok zal zijn. Niet meer en niet minder. Je hebt gewoon onvoldoende informatie en het is niet rationeel je oren te laten hangen naar een miljardair. Hij wil helemaal niet dat de gewone man een graantje mee pikt. Integendeel hij wil dat de gewone man hem nog rijker maakt.

 3. Het zilver van vandaag, is het goud van morgen. Papier daalt in waarde, of wordt vernietigd, echte waarde blijft over. Grond, vastgoed, goud, zilver. Zodra goud te duur wordt voor de gewone man, is zilver aan de beurt. Wat we nu al zien. Vroeger was de goud/zilver ratio 1:16. Nu is dat ongeveer 1:50. Gezien het feit dat centrale banken massaal goud opkopen en dat de fiat valuta in rap tempo ontwaarden, heeft zilver iets in te halen.

  Vergeet papier, vergeet fiat valuta.

 4. Het klopt, dat er nog voldoende zilver in de aarde is te vinden. Het probleem is echter dat dit vooral in Zuid Amerika het geval is. Laat nu net in Zuid Amerika het nationaliseren zijn gestart (linkse regeringen) in landen als Argentinië, Bolivia, Peru en ook Brazilië roert zich nu! Als Mexico valt zijn de gevolgen enorm! (80% van de zilvermarkt).

  Weet U nog wat nationaliseren inhoud. Ik zal U geheugen even opfrissen. Zimbabwe moest zo nodig de blanken boeren hun grond onteigenen en die overdragen aan de arme bevolking. Binnen 3 jaar werd het ooit rijke landbouw land totaal vernietigd en kwam er geen graankorrel meer van de akkers.
  Kijk ,dat staat te gebeuren als de Zuid Amerikaanse staten doorgaan met het Nationaliseren van de mijnbouw bedrijven. ER ZAL GEEN KILO ZILVER/GOUD MEER UIT DE GROND KOMEN. Onderlinge jaloezie en corruptie zullen dit bewerkstelligen (Het Zimbabwe effect). Ik hoef toch niet te vertellen dat dit enorme invloed op de prijs zal hebben.

  Neem daarbij de list en bedrog van onze eigen overheden of gelooft U ook nog dat het allemaal goed komt met Griekenland?
  Ik geloof dat de heer Sprott een zeer deskundig man is, die met grote realiteitszin de toekomst voorspelt.
  Dat betekend niet dat U ooit een stuiver aan zilver kan verdienen, daar heeft de belasting iets op gevonden of het wordt gewoon verboden!

 5. Probleem is dat alles zo complex is. Als we nu zouden weten wat in waarde gaat stijgen ben je al te laat want je moet het weten voordat 99 procent van de mensen het weet. Voorkennis is macht en voorkennis hebben jij en ik niet. Als je direct reageert doe je dat zonder voorkennis en zelfs zonder kennis. We hebben geen idee wat voor informatie lieden hebben die jij niet hebt. En dan komt het: de miljardairs, economen en alle andere belanghebbenden ( met voorkennis ) gaan de mensen dan zogenaamd laten delen in hun kennis. Dat zal wel moeten want dan gaan de prijzen omhoog. Dat is het spel. Zo is het gegaan met al die beurscrashes. De grote jongens hebben de koers tot onrealistische hoogtes laten oplopen. De banken wisten ook wel beter maar ja … ze verdiende goud met al die beleggingshypotheken etc. Natuurlijk wisten ze dat het voor de massa verkeerd ging aflopen. Maar de bestuurders en de managers hoefden voor privegewin alleen maar naar de korte termijn te kijken. Wat kon hun de lange termijneffecten voor de banken en de maatschappij nou schelen. Hun geld staat veilig op een tropische belastingparadijsrekening.
  Elke verstandige burger concentreert zich op belangrijkere zaken in het leven dan hopen snel rijk te worden. Gezondheid, liefde, beetje gezelligheid zo nu en dan.
  Er moet een maatschappij te bedenken zijn waarin de financiele markten niet meer de gang van zaken bepalen. Ik heb er onvoldoende verstand van maar ik hoop dat er knappe koppen genoeg zijn die daar zonder taboes over na gaan denken. Flitskapitaal zal in ieder geval afgeremd moeten worden. De samenleving moet de economie leiden en niet de economie ( financiele markten ) de samenleving.

 6. @VanZaken, natuurlijk zou dhr Sprott dat WEL doen. Om te beginnen kan hij zonder risico op armoede een paar honderdmiljoen verliezen. Ten tweede rekent hij er simpelweg op dat hij serieus genomen wordt. En dat is voldoende om de vraag te laten stijgen en daarmee de prijzen en zijn reeds geinvesteerde kapitaal. Hij is je gewoon te vlug af. Balletje balletje, je dacht het goed gevolgd te hebben maar je zit er toch naast. Natuurlijk werkt hij niet alleen. Er werken journalisten, banken, institutionele beleggers en de hele keten aan mee. Niet altijd bewust maar zoals ik al zei ook zij denken het te weten. Hoe denk je dat het komt dat de financiele markten op lange termjn ALLEMAAL verliezen ? Weet je hoe hoog de beurzen 15 jaar geleden stonden? Precies, wees wijs en accepteer dat we niets weten, en de economen ook niet. Er zijn er altijd die GELUK hebben. Wees blij voor hen maar niet jaloers.

 7. @Verontruste burger : Je onwetendheid over het onderwerp ‘zilver’ verontrust mij 😮

  Begin dus desnoods maar weer over de SP , SOPN or whatever 😆

 8. @KTM, wees niet te ongerust. Het gaat me goed en ik hoop jou ook. En dat komt omdat ik wetend ben van mijn eigen onwetendheid. 😉
  Beter dan onwetend te zijn van je eigen onwetendheid nietwaar? 😆

 9. Ik zat er op te wachten ; het socialisme is bezig door te slaan naar communisme, VanZaken !

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=662657&r=1&tbl_archief=&

  Wat zijn de Khazaartjes toch voorspelbaar als je de goede geschiedenisboekjes kent …

  Het Grote Uitkleden van de middenklasse kan binnenkort wel eens in een stroomversnelling raken-gn-gnnn…

  De verbogen agenda van de (K-)haute finance is namelijk altijd een wereldwijde dictatuur onder het mom van communisme geweest, hè ?

  Och, weet u, het was toch best leuk om de aflopen vijftig jaar toch nog eventjes met volle teugen van de vrijheid en de welvaart te hebben genoten, niet ?

 10. @KTM, zeg je nu dat het communisme dreigt of heb je het over een dictatuur van de haute finance. Denk dat vele lezers ( niet alleen degenen die reageren ) het spoor kwijt zijn. Is het probleem nu het communisme of dat e.e.a. gebeurt onder het mom van het communisme. Dat zijn toch verschillende zaken beste ktm. Ik ben geinteresseert in wat JIJ ( en niet die Xander ) vindt maar dat moeten je betogen wel HELDER en logisch zijn. Want ondanks al je kennis ( je kunt nooit teveel weten knowtoomuch ) van de financiele wereld schiet je hierin een beetje tekort.

 11. @Knowtoomuch

  Van de gekke en ja ook voorspelbaar. “Europese eenheid boven alles” — whoehahaha! Het volk bestaat grotendeels uit makke schapen die weten dat ze machteloos staan. Protesten zullen er amper zijn als het ook in Nederland gebeurt. Men betaalt en gaat over tot de dagelijkse bezigheden.

 12. @Verontruste burger : ik heb niet ‘gemind’. Dat is namelijk te min voor mij.

  Tijdens het Russisch-en Chinese communistische model, leefden de Komissarissen en Hoofdkommissarissen in een [u]ongekende luxe [/u] en hadden [u]onbeperkte macht [/u] over het (onderworpen) individu. Je stropdas zat scheef of je was violist en de snaar van je viool sprong bij een privé-avond-voorstelling voor de Kommissarissen en hoppàà .. je ging naar de Goelag – no return – de ECHTE massavernietigingskampen, duizenden als je de Chinese en Cambodjaanse meetelt !!! WAKE UP ! ! !

  Hier in het Westen hebben wij een totààl misvormd, véél te idealistisch, beeld van het communisme, bewust zo gecreëeerd door de MSM die het privé-bezit zijn van dezèlfde Khazaren die al die tijd al een wereldwijde communistische dictatuur wilden vestigen, met het ‘democratische’ Westen als ‘omweggetje’.

  Accepteer nou maar gewoon dat je als Nederlander een bijna volmaakt geïndoctrineerd en dus misleid individu bent, dat heb ik ook moeten doen voordat ik uit dat intellectuele ‘zwarte gat’ heb kunnen klimmen mbv de goede geschiedenisboeken en -info.

  Ik zal een ijdele poging doen je ‘ogen’ vroegtijdig te ‘openen’ :
  De Duitsers worden, ondanks een méér dan voorbeeldige ‘bekering’ , nog bijna wekelijks met hun nazi-verleden geconfronteerd, dmv het eeuwig oprakelen van WO2 , jodenvervolging, gaskamers (???) , hollywoodfilms en ander Zio-‘onderwijs’, en dit alles inmiddels nog maar voor een héél klein gedeelte ’terecht’ na 60 jaar. Anders gezegd, Duitsers zijn ivm hun nazi-verleden door het stof gegaan op [u]ongekende schaal[/u].
  Maar hé, is het communisme oa in Rusland (1917-1990) en China (1948-1990) niet verantwoordelijk voor het afslachten van de MINSTENS 120-150 miljoen mensen van de ‘[u]eigen[/u]’ bevolking ? Is daar ooit een Zwartboek van gemaakt ? Zijn dààr Neurenbergjes voor ingesteld ? Worden wij in het Westen dààr wekelijks of minstens maandelijks op gewezen ? Op de grootste massaslachtingen ooit ? Tegen de EIGEN bevolking nog wel ? Zijn dààr de ex-chefs/Kommissarissen levenslang voor opgesloten geweest misschien ? Hebben de leiders van de Westerse communistische Maoïsten, Stalinisten, Leninisten en Trotskisten zich [u]dààr[/u] [u]openlijk[/u] [u]voor[/u] [u]geëxcuseerd[/u] of anderszins [u]publiekelijk hun afstand genomen van deze grootste criminele ideologie allertijden ?[/u] Dàcht je dat ? Dat ze dat hebben moeten doen, zoals niet meer dan logisch zou zijn geweest, bijv. onder druk van politici (?) of media (?) . NIKS daarvan. Dat hoefde helemaal niet. En wel omdat het communisme mèt zijn gruweldaden [u]bewùst[/u] in de luwte is gelaten en is vergoeilijkt, zelfs door ‘rèchtse’ politici en media.
  En daar is een goede reden voor, dat communisme altijd ‘hip’ en ‘cool’ is gebleven, en binnenkort krijgen wij hélemaal vanzelf te zien waarom dat BEWUST is gebeurd ; het ging / gaat hier namelijk om de ideologie waarmee/op basis waarvan de haute finance wereldwijd een revolutie wenst te ontketenen en een permanente wereldwijde dictatuur gaat vestigen.

  Wat jij van het communisme [u]denkt [/u] te weten is een farce ; is pure [u]eigen[/u] communistische Khazaren-propaganda.

  En verwacht NIKS van de ‘AIV(?)D’ want dat is zèlf een zwaar geïnfiltreerde (pre-communistische) Khazaren-bende, die als het er op aan komt met de ene vinger in de neus en de ander in z’n kontgat zit te pulken-gnn-gnnn …
  ” Hoe smaakt eigen poep eigenlijk ?”

  Hier een doccie over het ware gezicht van het (Khazaren-geleide) communisme in Rusland ; een volledig door New Yorkse Khazaren-bankiers gefinancierde ideologie, van Mordechai Kiessler .. ehh … Kareltje Marx af aan :

  http://www.downloadweb.org/checking.php?a=tz&ref=d&qb=SnVyaSBMaW5hIC0gSW4gdGhlIFNoYWRvdyBvZiBIZXJtZXM

  (ook interessant : http://www.revisionisthistory.org/communist.html )

  O ja, wist JIJ dat het Voorlopige Revolutionaire Comité dat de macht overnam (en de Tsarenfamilie en de -getrouwen, de ‘Witten’ geheel uitmoordde) in 1917 uit 545 Kommissarissen bestond, waarvan 447 Khazaren-‘Joden’ en 1 Sefardische Jood ???
  En Lenin dus slechts één van de 545 leden was ?
  Demografisch-statistisch gezien hadden dat er 1 of 2 moeten wezen, en niet 447.!.?.!
  ‘Vreemd’ hè ?

  Voor ongesgoolden wèl ja … sorry …

  Dus wees vooral ongerust om je eigen indoctrinatie, typische Nederlander dagge d’r bent … en zet je roze commi-brilletje eens af … want we zijn bezig af te denderen naar een communistische werelddictatuur … ook NL ja … dat marginale maar door mij geliefde kikkerlandje …

 13. Ik level het wel even Verontruste burger 😉

  Even een citaat:
  “Als zilver het nieuwe goud zou worden zal ik een voorspelling doen: binnen een paar jaar blijkt de zilverproductie zo maar verdriedubbeld te kunnen worden.”

  Nou…toevallig las ik van de week een artikel hoe zilver gewonnen wordt en ja dat stuk ging over 1 van de grootste zilvermijnen van Zuid Amerika. Zilvermijn is eigen niet de juiste benaming, want zilver is namelijk ‘maar’ een bijproduct. De betreffende mijn is inmiddels zo enorm diep dat het steeds langer duurt voordat een vrachtwagen met ‘ore’ uit de mijnput weet te rijden met zijn vrachtje. We weten inmiddels allemaal dat de prijs van benzine flink omhoog is gegaan de afgelopen jaren, hoofdzakelijk door Quantitative Easing. En zolang de FED blijft bijdrukken, de spanningen elders in de wereld stijgen (Midden-Oosten) en de bijna zekerheid op QE3 eind dit jaar, anders begin volgend jaar, zal de prijs voor grondstoffen eerder verder omhoog gaan dan omlaag…
  …wat tot gevolg heeft dat het uit de grond halen van grondstoffen ook duurder wordt.
  Is er een keer een tegenslag met de kwaliteit van de vrachtwagens vol met ‘ore’ dan is het net als met de oogsten van tarwe en mais in de US een drama.

  Naast de nationalisaties zoals hierboven genoemd, is het enorm lastig om zomaar even een nieuwe mijn te openen. Hoe corrupt ze misschien ook zijn in Chili, Peru, Colombia, zomaar even ‘een mijn begginen’, ik denk dat dat verdraait lastig zal zijn.

  Zomaar even een vraagje: heb je wel eens een paar silver ounces in je handen gehad? Ik heb een paar buisjes onlangs aangeschaft. Je mag denken wat je wil, maar man…wat voelt dat als ECHT geld aan! Ik kan mij dus heel goed voorstellen dat men hier vroeger mee betaald heeft en dat dit 100% vertrouwen geeft over de waarde ervan.

 14. @ktm, lekker stukje op Xandernieuws. Als ze dat doorvoeren, 10%, dan gaat de economie helemaal naar de knoppen.

  Om al deze ellende te voorkomen is rigoureuzer anders stemmen door ons allen hoogstnoodzakelijk. Het zou wel eens onze laatste strohalm kunnen zijn. We moeten eruit, en snel ook!

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=662642&r=1&tbl_archief=&
  Ah kijk, daar gaat ons geld aan op. Zou wel attent van die grieken zijn als we gratis toegangskaartjes zouden krijgen…

 15. @Gaengphed : (ik geloof het) Geographical Institute voorspelde op basis van degelijk onderzoek dat zilver het éérste metaal is wat met ‘uitsterving’ wordt bedreigd. Zelfs het [u]éérste element[/u], als ik me het goed herinner …

  Nog iets, Gaengphed ; waarom heb jij die naam gekozen ? Wat zit daar achter ?Wat betekent ie ? Een tikfoutje wellicht hi-hi ? Nee, je naam is een waar enigma voor mij … heb er slapeloze nachten van gehad 😉

 16. @knowtoomuch

  En toch willen veel burgers van oude communistische landen terug naar het communisme.

  Hier een stukje uit wikipedia:

  Hedendaagse nostalgie naar het communisme

  DDR-T-shirts, te koop in Berlijn in 2004
  In veel voormalige Oostbloklanden heerst onder de lokale bevolking een sterke heimwee naar het communisme.
  Zo bijvoorbeeld in de voormalige DDR, waar deze heimwee wordt geduid als ‘ostalgie’. Misschien wel de belangrijkste motivatie voor de ‘ostalgie’ was de afwezigheid van werkloosheid en armoede in de DDR. Ostalgie zou inderdaad geïnspireerd kunnen zijn door een verlangen bij de voormalige ossi’s naar de bestaanszekerheid en gemeenschapszin in de DDR. Vóór 1990 konden ze niet getroffen worden door werkloosheid of armoede. Op een bevraging door het gerenommeerde (West-Duitse) blad Der Spiegel of de DDR ‘de betere staat’ was (vergeleken met de BRD), antwoordde 57% van de ossi’s in 2009 ja. Op de stelling dat er in de DDR geen reisvrijheid bestond, werd geantwoord dat ‘inwoners van de BRD die leven van een minimumloon die vrijheid ook niet hebben’.[7] 64 procent van de Hongaren vond het leven beter onder het communisme[8], 48 procent van de Roemenen vond het leven beter onder het communisme[9], in Rusland is de Communistische Partij de tweede politieke partij van het land en 66 procent van de Slowaken vond het leven beter onder het communisme.[9]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Communisme

  En dit is ook mijn ervaring. Heb de vraag al tig keer gesteld aan Oost Duitsers. Ik verwachtte altijd enthousiaste pro westerse antwoorden maar de meesten waren gewoon onverschillig en helemaal niet zo positief. Dat gaat de komende jaren alleen maar erger worden lijkt mij.

  Ik ben ook van mening dat echte communisme nooit echt bestaan heeft, net als democratie nooit bestaan heeft. Het zijn allemaal schijn systemen waarin je bij de ene net iets meer vrijheid lijkt te hebben dan bij de ander. Maar beide systemen doen eigenlijk precies hetzelfde. En dat is het volk misbruiken om hun eigen macht te vergroten. Het Westen was daarbij iets slimmer door in te zien dat ze veel meer macht konden krijgen door het volk te laten denken dat ze vrij zijn.

 17. Kijk, Het Circus gaat door :

  http://www.zerohedge.com/news/ecb-saves-greece-certain-bankruptcy-again

  Griekse banken (NIET burgers natuurlijk) kunnen weer even vooruit … Nederland lapt wel X en staat voor 10X garant …

  Afijn, ‘we’ moeten kapot, hè ?

  ‘Faisons table rase du passé’ … (uit ‘de Internationale’ …)

  Eén groot fokking commi-complot, ik zwéér het … kàn niet anders ; er is namelijk NIKS kapitalistisch aan een dergelijke ‘beslissing’ …

  @de communisten in Brussel : Nogmaals (’t heeft geen zin, ik weet het, maar ik zeg het om therapeutische redenen) : Landen en bedrijven moeten [u]kapot kunnen gaan[/u] om de gezonde onderdelen te laten [u]doorstarten[/u] en er zo eventueel weer iets nieuws, rendabels, van te kunnen maken, en [u]NIET ‘kapot financieren[/u]’, zo (relatief) gezonde elementen de afgrond mee in trekkend … verdomme !!!

 18. @KTM bedankt voor je uitvoerige reactie. En ik ben het voor een deel met je eens. Maar ik ben geen communist. Niet op een Marxistische manier, niet op een Leninistische manier en nog minder op een stalinistische manier. Hoewel ik niet een geschiedkundige ben, ben ik voldoende ( al heel lang ) op de hoogte van de verschrikkingen die IN NAAM van het communisme begaan zijn. Zoals er ook op los is gemoord IN NAAM van Jezus Christus.
  Echt communisme ( macht aan het volk ) heeft nooit bestaan volgens mij en al zou dat wel zo zijn dan was ik er nog geen voorstander van. Ik ben namelijk een sociaal-democraat in hart en nieren. Ik kan best leven met een bepaalde mate van ongelijkheid, geen probleem als mensen goed geld verdienen. Maar, het is misschien ouderwets, ik vind dat de ongelijkheid aan het doorslaan is en dat het gevaar bestaat dat de rem eraf is. Ook het tweede deel van dat mooie woord is in gevaar. Ik vind het ZEER belangrijk dat de democratie levend wordt gehouden en daar probeer ik met discussie een steentje aan bij te dragen.
  Zet het wellicht soms op scherp maar alleen maar met goede intenties dat mag een ieder aannemen. Ik ben een oprecht verontrust burger.

 19. Zilver heeft fundamenteel misschien wel meer recht op een prachtige toekomst dan goud. Toch zal het altijd ‘het kleine zusje’ blijven van en altijd blijven meeliften op de koersontwikkeling van goud. De zilvermarkt is te klein om een eigen losstaande koers te ontwikkelen, daar zorgen de heren speculanten op aandringen van de financiële wereld van wel voor. Toch heeft Eric Sprott wel gelijk (!): Het wordt zonder meer het decennium van Goud en Zilver.

 20. @Fred : dat is de mening van de [u]overlevenden[/u] van Het Rode ‘Systeem’ ; immers, doden hebben geen stem, hè ?

  En als je tussen de regels door leest, willen ze (ex-DDR’ers) alléén maar hun eigenwaarde terug die iedere mens nastreeft : [u]werk hebben [/u] en [u]bijdragen aan de samenleving[/u], iets nuttigs doen, en met goede (politieke) leiding heb je daar vanzelfsprekend het communisme niet voor nodig, integendeel. Stelletje geïndoctrineerden…

  Vraag ze ander eens of ze terug willen naar de (paranoïa-)tijd waarin 1 op de 3 burgers informanten/spionnen waren ; waar je ALTIJD moest opletten wat je zei en wat voor grappen je maakte ; waar er zèlfs werd over gegaan op het plaatsen van afluisterapparatuur in de slaapkamers (tienduizenden gevallen) ? En naar (NOG meer) onderdrukte pers ?
  Kijk naar mijn inzendingen/mening : zouden die in de DDR (een ‘soft-versie’, vergeet dat niet !!) of Rusland toen (of China NU) mogelijk zijn geweest ??? Ik bedoel, zonder een ‘enkeltje’ Goelag’ of ‘Laogaï’ ???
  En trouwens, ZELFS om uit die softe propaganda-DDR te ontsnappen, waagden honderden (weldenkende !) mensen [u]bewùst[/u] hun eigen leven, en dit van hun kinderen, àlles wat ze hadden ; soms vluchttten héle gezinnen tegelijk onder het f*cking toeziend ‘oog’ van een f*cking mitrailleur die aangesturd werd door een f*cking bewegingsdetector – een gematerialiseerde Khazarendroom – maar dat is allemaal ‘vergeven en vergeten’ door de (rode !) NL-media & onderwijs, niet ?

  Kijk, [u]dààrom[/u] naai ik me telkens weer op, snappie ?

  Afijn, ik weet het, met een ‘o zo goed’ geïnformeerde Nederlander over het communisme praten is hetzelfde als een schop tegen een lijk geven ; het beweegt nog even na, en dan wordt het weer stil / keert de ‘rust’ weer terug …

  Sorry voor de vergelijking – maar niet heus – .

 21. @Fred

  “Misschien wel de belangrijkste motivatie voor de ‘ostalgie’ was de afwezigheid van werkloosheid en armoede in de DDR.”

  Ja, echt een rijkdom: alleen Trabanten, rijen voor de lege winkels en totaal gebrek aan vrijheid. Maar waarom dan toch een muur om de vele vluchtelingen [u][i][b]naar het Westen[/b][/i][/u] tegen te houden? En hoeveel vluchtten er indertijd naar het Oosten? Ach, laat ook maar.

 22. @verontruste burger

  Misschien heb je gelijk. Misschien vinden ze binnenkort wel enorme hoeveelheden zilver en goud in het heelal. Ik heb al begrepen dat ze daar al een tijdje naar op zoek zijn.

  De kans dat het misgaat met zilver is er natuurlijk altijd. Maar de kans dat het misgaat met onze fiatsysteem staat vast.
  Je indekken met een kleine hoeveelheid goud en zilver kan nooit kwaad. Het blijven metalen die nooit waardeloos zullen worden.
  Zilver is ook nog eens een grondstof voor de industrie en alle grondstoffen zullen peperduur worden in de toekomst. Dat staat ook vast.
  Nu een paar duizend euro in zilver investeren kan over 5 tot 10 jaar een pak geld opleveren. Het zal in ieder geval altijd meer opleveren dan al die premies die we in die waardeloze pensioenfondsen proppen. Van iedere euro die je daar instopt krijg je nog geen 0,20 cent terug.
  Vreemd genoeg hebben de meeste mensen meer vertrouwen in pensioenfondsen dan in grondstoffeN.

  Dat alle regeringen en banken massaal goud aan het kopen zijn zou je ook aan het denken moeten zetten. Zij zijn het die deze metalen zwart maken maar het zijn zelf de grootste kopers ervan.

 23. @26 @27

  Tja, ik heb het met mijn eigen oren gehoord. En zoals ik al zei: niet van 1 persoon, van tientallen.

  -Je kan ze ook vragen: zou je terug willen naar die tijd dat je je fiets gewoon op straat kon laten liggen zonder dat die gepikt werd?
  -En die spionnen waar jij het over hebt, denk jij dat die meer van hun burgers wisten dan onze democratische regeringen? Ik denk dat ze nog jaloers zouden worden.
  -Hier mag je je mond wel opentrekken maar wat heb je eraan? Je hebt er net zoveel aan als een communist die zijn mond niet opentrekt. Resultaat is exact hetzelfde.

  @Vanzaken

  “Ja, echt een rijkdom: alleen Trabanten, rijen voor de lege winkels en totaal gebrek aan vrijheid. Maar waarom dan toch een muur om de vele vluchtelingen naar het Westen tegen te houden? En hoeveel vluchtten er indertijd naar het Oosten? Ach, laat ook maar”

  En doet de “democratie” het dan veel beter?

  http://www.bnr.nl/meernieuws/925964-1204/voedsel-voor-veel-amerikanen-op-de-bon

  En hoeveel Westerse mensen hebben werkelijk echt het geld gehad om een duurdere auto dan een traband te kopen?

  Over welke vrijheid heb je het precies? Zeg jij nu dat wij in vrijheid leven?

  Mijn conclusie over communisme en democratie staat vast. Ze hebben beiden nooit bestaan. En in de de vorm waarin ze bestaan hebben waren ze beiden verrot.
  De één is geen haar beter dan de ander. Of misschien toch wel, want als ik de effecten van beide systemen op de burgers zie denk ik toch echt dat mensen uit het communisme er tien keer beter aan toe zijn dan ons.
  Ik loop in Cuba rond en zie de hele dag lachende dansende mensen. Die mensen hebben daar totaal NIKS. En hier hebben mensen ALLES en moet je zien hoe de meesten zich voelen en zich gedragen.

 24. @VAn Zaken

  Ik wil toch nog even iets kwijt over:

  “totaal gebrek aan vrijheid”

  Westerse mensen denken dat ze in vrijheid leven omdat banken hen duizenden euro’s ter beschikking hebben gesteld en omdat ze in een “overwaarde sprookje” geloofden. Nu komt het besef dat dit toch niet helemaal klopte. Het is zelfs het tegenovergestelde. Europeanen plegen massaal zelfmoord omdat ze hun schulden niet meer terug kunnen betalen.
  Dikke villa’s en dikke auto’s staan garant voor slavernij. Hoe meer schulden hoe meer slaaf! Wat dat betreft zou het dus heel goed mogelijk zijn dat iemand uit het communisme zich duizend maal vrijer voelt dan iemand met zware schulden.
  Kennelijk dringt het bij de meeste nog steeds niet door dat ze 100% slaaf zijn. Dat ze ruim 10 maanden per jaar bankiers en politici financieel aan het verzorgen zijn ipv hun eigen leven en gezin.

  Hier word wakker:

  Mexicaanse visser en de zakenman:

  Een Amerikaanse zakenman is in het zuiden van Mexico op vakantie. Hij staat op de pier van een schilderachtig vissersdorpje van de warme middagzon te genieten en ziet een bootje binnenlopen. De jonge Mexicaan die aan het roer staat, stuurt het scheepje behendig naar de aanlegsteiger. In de laadruimte liggen een paar grote blauwvintonijnen en de vakantieganger complimenteert de visser met zijn vangst.
  “Hoe lang heb je erover gedaan om die te vangen?”, vraagt de Amerikaan geïnteresseerd.
  “Oh, een paar uur of zo,” antwoordt de visserman.
  “Waarom ben je dan nog niet wat langer gebleven om nog meer van die mooie vissen te vangen?”, merkt de zakenman op.
  De Mexicaan schuift zijn hoed wat op zijn achterhoofd en zegt: “Met deze vangst heb ik weer genoeg om mijn gezin voorlopig te kunnen onderhouden.”
  De Amerikaan wordt plotseling serieus, “Maar wat doe je dan met al je vrije tijd?”
  Glimlachend antwoordt de zeeman, “Ik slaap uit, speel wat met de kinderen, kijk een beetje voetbal op de tv en tussendoor neem ik siësta’s samen met mijn vrouw. Soms ga ik ’s avonds even naar het dorp om met mijn vrienden gitaar te spelen en te zingen en een biertje te drinken…”
  De Amerikaanse zakenman onderbreekt het relaas van de Mexicaan en zegt:
  “Moet je horen, ik ben afgestudeerd in economie en ik kan je wel helpen met het maken van nog meer winst. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met wat langer door te vissen per dag. Je kan de extra gevangen vis ook nog verkopen en met dat extra geld kan je weer een grotere boot aanschaffen, waardoor je nog meer vis gaat vangen.
  En voor je het weet heb je zoveel geld dat je er makkelijk nog een tweede schip bij kunt nemen, en een derde, een vierde, net zolang tot je de trotse eigenaar van een hele vissersvloot bent.”
  Bezeten van zijn eigen briljante ideeën vertelt de zakenman aan één stuk door over het maken van steeds grotere winsten.
  “En dan hoef je straks je vis niet meer aan de gewone man te verkopen, maar direct aan de visverwerkende industrie; misschien kan je dan zelf wel een conservenfabriek beginnen. En dan ben je helemaal eigen baas over het vissen, het verwerken en de verkoop, man. Dan kan je eindelijk dit gat verlaten en een huis kopen in Mexico-stad, of in Los Angeles, of New York als je wilt, en van daaruit kan je het bedrijf nog veel verder uitbreiden.”
  Omdat hij het zo nog nooit had bekeken,vraagt de visser: “Maar, eh, hoelang gaat dat dan wel niet duren?”
  Na wat hoofdrekenwerk geeft de Harvardstudent antwoord: “Ongeveer vijftien, misschien twintig jaar, misschien wat korter als je hard je best doet.”
  “En dan, señor?” vraagt de Mexicaan.
  “Nou, dat is het betere werk!” roept de Amerikaan enthousiast, “want als de tijd er rijp voor is, verkoop je het hele zaakje en dan strijk jij miljoenen op, dan ben je schatrijk.”
  “Miljoenen? Zó, werkelijk? Wat zou ik daar dan allemaal wel mee kunnen doen?” vraagt de jongeman ongelovig.
  De zakenman kijkt hem een beetje meewarig aan en spreekt hem pocherig toe: “Met zoveel geld, kerel, kun je binnen de kortste keren lekker met pensioen gaan, koop je een leuk optrekje in een schilderachtig vissersplaatsje, kan je lekker uitslapen, de hele dag tv kijken, met je kleinkinderen en je vrouw samen leuke dingen doen, lekker naar de stad gaan en een biertje drinken met vrienden, beetje gitaar spelen en zingen en dansen. Geweldig toch?”
  Moraal van dit verhaal:
  Weet wat er in het leven werkelijk toe doet, en ontdek dan dat het allemaal al onder handbereik ligt.

 25. @Fred

  Natuurlijk zijn schulden een vorm van (zelf aangegane) slavernij. Wegblijven dus, die keuze heb je hier tenminste! Dat is onvergelijkbaar met het leven in een dictatuur, inclusief verklikkers, “werk”kampen, indoctrinatie, uitbuiting, verborgen werkloosheid en andere schijnvertoningen. Op Cuba en in N-Korea of ex-DDR zou Biflatie.nl niet eens kunnen bestaan, laat staan onze vrije en kritische commentaren. Wel vrees ik dat de vrijheid van geweten allang verdwenen is onder het progressivisme, nu weigerambtenaren dat niet meer mogen zijn. Volgens mij is het huwelijk eigenlijk een vruchtbaarheidsband en dat is op homo´s niet van toepassing. Een homohuwelijk is een parodie en ik begrijp (en steun in gedachten) daarom weigerambtenaren.

 26. |@know tooomuch
  U ervaart slapeloze nachten om de naam “Gaengphed “te ontcijferen?

  Ik citeer u =

  ” Nog iets, Gaengphed ; waarom heb jij die naam gekozen ? Wat zit daar achter ?Wat betekent ie ? Een tikfoutje wellicht hi-hi ? Nee, je naam is een waar enigma voor mij … heb er slapeloze nachten van gehad. ‘ (einde citaat.

  Maar know too litlle : 1 seconde googlen had uw nachtrust grandioos bevorderd; ” “Gaengphed” is gewoon een thaise rode curry…

  Gans de uwe.

 27. @Fred : super-mooi betoog, geef ik (graag) toe !

  Maar informeer jezelf over hoe het er in (volmaakt staatsaangestuurde) dictaturen er wèrkelijk aan toe gaat ; als je er dààr namelijk de verkeerde politieke of ideologische mening op na houdt, mag je niet eens uitvaren om zèlfs maar een spierinkje te vangen omdat de ‘ambtenaar’ je vergunning niet heeft afgestempeld ; je vissercollega een (staats-)informant met dubbele tong (het lichaamsdeel, niet de vissoort) is, je ‘eigen’ boot ligt te zinken aan de kade omdat die door de Stasi ’s nachts is lekgeslagen, de stookolie op de (staats-)bon is, en je, [u]als[/u] je ondanks alles toch lukt om uit te varen omdat je het lek weet te dichten, het water uit je (staats-)boot weet te pompen, je links of rechts (heh-heh) toch nog wat stookolie hebt kunnen regelen op de (onvermijdelijke) zwarte markt, je bij terugkomst in ‘je’ haven, je eigen vrouw je blijkt te hebben ‘aangemeld’ als ‘afvallige van het regime’ , je eigen kinderen je van ‘klasse-vijandig’ gedrag beschuldigen omdat ze op een (staats-)school zijn ‘onderwezen’, zodat
  je in een station-versie van een afgetrapt (staats-)Trabandje wordt afgevoerd naar het dichtsbijzijnde (staats-) ‘zieken’huis om er ‘geheel vrijwillig’ een lobotomie te ondergaan … immers, je vrouw heeft haar handtekening onder de ‘benodigde’ toestemming voor die ‘noodzakelijke ingreep’ gezet, zodat je uiteindelijk, totaal gedeformeerd, je alsnog ‘vrijwillig’ onderwerpt aan de ‘vrijheden’ die de desbetreffende dictatuur voor ‘insubordinerende individuen’ als jij in petto heeft.

  Zonder ooit een blauwvintonijntje te hebben mogen vangen, omdat jouw mening niet die van ‘hen’ was, hè ?

  Maar je vergelijking / verhaal was / is zéker mooi, maar het ‘Goede ‘erin bestaat [u]bij de gratie van de èchte vrijheid van het individu[/u], en [u]bij de inperking van de macht van de staat[/u], maar dàt vertelt je verhaal NIET..!

  Wij zijn gewoon te lang TE verwend geweest met allerlei ‘vanzelfsprekende’ vrijheden, en zijn misschien wel weer eens toe aan een ’trim’-beurtje, zodat we ‘alles’ weer kunnen en gààn waarderen.

  (O ja, alleen het mooie weer tijdens het vissen en tijdens de bijeenkomsten op het dorpsplein waren totaal ‘gegeven’, omdat dit (gelukkig) niet door de staat kon worden bepaald, maar daarmee is dan ook alles gezegd)

 28. VanZaken

  Way of Topic (maar ik kan het niet laten):
  Vruchtbaarheid kun je prachtig orchestreren in een huwelijk, ik vraag me af wie dat uitgevonden heeft. En als mensen er behoefte aan hebben dit circus mee te maken hebben ze daar geen recht op omdat ze niet kunnen produceren?

  Weigerambtenaren blijken dan weer niet aangepakt te kunnen worden vanwege die vermaledijde demissionaire status. Wat haar collega’s niet belet de Nederlandse burgers tot in de verre toekomst op te schepen met een ESM verdrag dat de huidige belastingaanslagen zal doen verbleken.

 29. @21 KTM

  Ik gok dat Gaengphed foenetisch geschreven Thais is, vertaald is het pittige curry of curry met eend!
  Maar ik kan er naast zitten. Heb me al diverse keren afgevraagd of het inderdaad zo is ndus Gaengphed…..laat ons niet langer in spanning.

 30. Als allereeerste heeft Erik Sprott uiteraard goed ingezien dat Zilver een gouden toekomst tegemoet zal gaan en niet enkel hij.
  Als je wilt weten hoe hoog de zilverprijs kan gaan dan moet je eens wat onderzoek doen naar zeldzame aardmaterialen en ons fiat geldsysteem zal elke grondstof laten exploderen in prijs.

  Waar het omdraait is dat elke overheid van nature een parasiet is want het produceert niets en leeft op zijn gastheer(de burger die belasting betaald). Daarom honger het beest uit stem niet en betaal (geen) zo min mogelijk belasting. Alles wat een overheid onderneemt of doet is of veel te duur of een totale mislukking. Onze politici zijn allemaal landverraders en staan op de loonlijst van onze fijne K-banken.

  @ Verontruste burger: het meest frappante is nu wel dat in veel ex communistische landen de burgers vrijer zijn dan in ons vrije westen.

  Belangrijkste les door de geschiedenis: laat nooit een of andere overheid toe dat ze de monopolie over geld hebben, daarom waren en zijn goud en zilver echt Gif voor de Banksters.

 31. @KTM: wat Gaengphed precies met z’n nick name bedoelt laten we voor het gemak maar even in het midden. Economie is geen wetenschap maar een psychologisch spel om de knikkers oftewel bezittingen en macht. Niets meer en niets minder. Mensen zijn en blijven roofdieren dus blijven her en der de stoppen doorslaan als de honger naar “meer” niet kan worden gestild, vandaar het Keynes dogma dat de economie altijd maar moet groeien. In een neo-liberale economie ontstaat er de bekende graaicultuur en tijdens een wat linkere ehhh linksere sociale periode krijg je met de bekende regelneven te maken die op hun beurt hun zakken weer vullen. Links en rechts zijn beide even slecht. Dus wat betreft een oplossing voor de wereldwijde schuldencrisis ben ik zelf weinig hoopvol temeer de mens slechts in kortere termijnen denkt en er in feite niet toe in staat is om duurzaam te leven. De Aarde biedt slechts ruimte aan ongeveer 1 miljard mensen als we van het welvaartsniveau van de gemiddelde Westerling uitgaan. Het gaat hoe dan ook gigantisch spaak lopen als mede door de verdere toenemende wereldbevolking de schaarste van grondstoffen, energie en niet in de laatste plaats voedsel progressief progressief gaat oplopen.

 32. Zilver wordt veelvuldig gebruikt in wapens, medische instrumenten, audio, ruimtevaart etc.

  Goud–Zilver.
  Goud kan nog worden gevonden in Australië op de bodem of in een rivier of laag grond tot 50 meter diep.

  Zilver moet uit diepere lagen in de aarde komen dus veel en veel kostbaarder dan Goud.
  Dat de prijs zo laag blijft is kwestie van tijd.
  Hoewel de hoeveelheid zilver t.o.v. Goud op en in de aarde niet gekend is kan de hoeveelheid zilver wel eens minder zijn dan de hoeveelheid Goud.
  Kan zijn dat dit gegeven verborgen wordt gehouden. En de manipulatie van de zilverprijs mede mogelijk maakt.
  Manipulatie van de zilverprijs kan alleen als de rijkste der aarde ermee bezig zijn.
  Het kan enorme Fraude verbergen.

  JP Morgan mag en kan niet failliet. Zij lijken de spil in het manipuleren van de zilverprijs.
  Ook zeggen vele dat JP Morgan en Joodse Banken zilver zien als een speeltje.
  Als je wilt leren te manipuleren neem je zilver en doe ervaring op.
  Hoe word ik miljonair m.b.v. een grondstof.

  Doch de prijs is mijn voordeel. Iedere Nederlander zou een vracht zilver in de kelder of in zijn betonnen vloer moeten inmetselen. Of interlinks van zilver voor en de klank en de investering.
  Zilver staat lijnrecht tegenover fiat geld, papier geld. Daarom mogen ned pensioen dit niet in bezit hebben.Zo kunnen ze moeilijker kaal geplukt worden.

  Zilveren munten zijn er altijd al geweest en die tijd kan terugkomen. Met zilvermunten kan je nu in de mid-west VS in winkels al brood groente e.a. kopen.
  Ze is gif voor Banken ECB ESM en die Eu. Stem op zilver (anti eu en euro)

  Doch door ESM kan er vervreemd worden.Vermogen bedrijf bezittingen Goud. Zie statuten..
  Vermogen bezit van iedere nederlander. Ongeregistreerd Heer en Meester..

 33. @18′ KTM, ik was gisteren een beetje moe, en heb begrip voor je tirades over de misdaden in naam van het communisme. MAAR als je nou een vent bent geef je even aan wat je bedoelt met ” GASKAMERS ??? ” in je betoog. WAt BEDOEL JE MET DIE VRAAGTEKENS. ???? Ik hoop toch niet dat je zo grof bent dat je …….
  Dit gaat best ver. Valt me ook op dat tot nog toe niemand daar iets over opmerkt. Ik ga ervan uit dat dat nog gaat gebeuren.
  Je bent serieus aan het RADICALISEREN . Ik vind overigens wel dat je dat MAG zeggen, ik ben immers een strijder voor het vrije woord maar ik hoop oprecht wel dat mensen het opnemen tegen dit soort uitlatingen. Ben ook een beetje teleurgesteld in het niveau van de discussie. Weet dat je niet gaat stemmen. Je wacht waarschijnlijk tot er rechtsradicale partij wordt opgericht.
  Ik ben bezorgd maar blijf beheerst, jij bent aan het verdwalen in al je feitenkennis ( daar moet je wel met wijsheid mee omgaan ) verhalen, extreme sites .
  Nogmaals je doet je zelf tekort en probeer wat samenhang en logica in je betogen in te bouwen. Er is aan al dat geraaskal geen touw vast te knopen. Al je verwijzingen naar anderen en z.g. feiten verraden je zwakte. Ga ZELF nadenken.
  PS ik verwacht wel een inhoudelijke reactie.

 34. @Van Zaken @KTM

  Het is niet mijn bedoeling om communisme goed te praten. Ik wil alleen maar aanhalen dat als je alle plus punten en minpunten van democratie en communisme gaat vergelijken , je tot de conclusie zal komen dat ze beiden verrot zijn.
  Twee jaar geleden zou iedereen mij nog voor gek verklaren bij het horen van wat ik hier zeg, over een jaar zal iedereen het met me eens zijn.
  De moorden die uit naam van democratie en mensenrechten gepleegd worden staan ook op het punt om alle records te breken. De miljoenen slachtoffers van hongersnood die door het inflatoire beleid(en teelt voor biobrandstof) van het westen veroorzaakt worden ook niet vergeten.
  Onze democratie maakt meer kapot dan alle communistische landen bij elkaar. Alleen de propaganda zit zo goed in elkaar dat men zich daar niet bewust van is.
  En het aller belangrijkste, het maakt de mens kapot! Het verandert de natuur van de vrouw! Het dwingt verschillende culturen samen te leven die niets met elkaar te maken willen hebben! En dit alles staat in het teken van groei. Dus niet zoals men ons wilt laten geloven: vrouwelijke emancipatie en multiculturisme.

  Als ik met mensen uit het oude communisme praat valt mij altijd één ding op: Ze zijn zichzelf! Hier zijn wij allen een product van TV en media geworden. Persoonlijk hecht ik veel meer waarde aan mensen die zichzelf zijn dan aan mensen die hun hele leven bezig zijn om via kredieten rijk over te komen. Ik schreef hier al eerder dat mensen die op deze manier rijk proberen over te komen zichzelf juist gigantisch verarmen, ze doen precies het tegenovergestelde van wat ze willen aantonen. En niet alleen op financieel vlak maar veel belangrijker is op geestelijk vlak. Ik ben ervan overtuigd dat mensen uit communistische landen geestelijk duizend maal rijker zijn dan ons. Ze waarderen kleine dingen en hun gezinnen staan vaak voorop. Hier zijn wij zo geindoctineed geworden dat onze gezin op de laatste plaats komt en onze carriere en baas op de eerste plaats. En dat is in mijn ogen pure armoede.
  Het is de staat zelfs gelukt om de volledige opvoeding van onze kinderen af te pakken. En dit zonder dat de vrouw ook maar iets geprotesteerd heeft! Dus de term “het vrije westen” is voor mij gewoon bedrog….

 35. Ik heb niet gereageerd op de gaskamers want ik weet dat volgens KTM de enige gaskamers in de oorlog.., dat waren de wc’s na een portie Gaengphed genuttigd te hebben.
  Verder ga ik daar niet op in want ik vind dat niet zo boeiend allemaal..
  Ik verbaas me over het mexicaanse visser verhaal en dat iedereen het geweldig vind.. Wat een toevoeging en achterliggende boodschap. Zitten hier allemaal sbs-sers ofzo dat het verhaal keer op keer maar in een nieuw jasje weer uitgelegd moet worden ? Meningen genoeg maar er gebeurt verder niets. Het is allemaal zo duidelijk maar er word meer en meer geschiedenis en shit bijgehaald om je toch al sterke mening nog sterker te maken. Waarom in vredensnaam , als het duidelijk is dan is het toch goed ! dan ga je vooruit kijken en niet alsmaar achterom. Als ik weet dat een wiel rond is dan hoeven we elkaar niet dagelijks tal van links te sturen met de bevestiging dat het wielletje rond is..
  Het politiek bestuur is ook een duidelijk verhaal en nog hele discussies waar we op moeten gaan stemmen. Alsmaar het zelfde liedje… De prijs van zilver is fake , gemanipuleerd tot niets van de realiteit en nog hele discussies en nieuwe verhalen dat DE PRIJS wel gaat stijgen.. Welke prijs ? we weten het toch hoe het zit ? Er word geklaagd en “gewacht “dat het in elkaar klapt maar dat is toch het script ? Er gaat niets mis , deze crisis is een fase 1 die wel doordacht in werking is gezet. Er gaat pas echt iets mis als het stopt , als mensen er niet meer in willen geloven en er mee stoppen om de slaaf te zijn maar dat is hier ook allang bekend.. De massa moet geinformeerd worden en dat is van groot belang om verdere financiele dictatuur af te wenden. Organiseren en opstaan met zijn allen daar kom je verder mee volgens mij.. Wie is er bereid om in een pot wat van dat veelal besproken fiatgeld te stoppen om bijv een maand lang een reclame doek van 6×8 met een fantastische onliner en link naar een goede site ergens langs de A15 te knallen.. Of proberen een folder of flyer huis aan huis te krijgen met de info die iedereen behoort te weten.. Facebook en twitter er aan vast en dat kan weldoordacht met de juiste ingredienten een knaller worden.. Het KAN echt wel werken maar er is wel een groep nodig die opstaat en iets wil doen..
  Ik doe graag mee met zulke initiatieven.. en vind het jammer dat er niet meer beweging te zien is hier.. Met alle respect..

 36. @ Fred, er zit veel waarheid in wat je zegt. Ik vind beide systemen overigens niet goed. Zeker ook het westerse model niet. Ik vrees echter dat je boodschap het effect heeft van het trekken aan een dood paard.
  Er zijn lieden die in alles wat fout gaat in de wereld een communistisch complot zien en daarbij lijkt het erop ( ik wacht nog op een oprechte reactie ) dat deze lieden liever het bestaan van GASKAMERS tijdens de tweede wereldorlog betwijfelen, danwel ONTKENNEN ( reactie 18 ). Want ook dat blijft weer onduidelijk. Er zijn hier veel mensen zonder EIGEN mening, in ieder geval lukt het niet die voor het voetlicht te krijgen. 😥

 37. @Money as Debt, je hebt we gelijk, toch vind ik zeker gezien het feit dat bijna niemand reageert op het “gaskamer???” verhaal een beetje vreemd. En je hebt gelijk dat het gevaar van een financiele dictatuur ( gaat m.i. hand in hand met een politieke unie ) afgewend moet worden en dat er iets GEDAAN moet worden. Ik ben geen initiator, organisator maar hoop een heel klein steentje bij te dragen aan de discussie. Juist hier waar bepaalde feiten door een aantal lieden noch aan de juiste conclusies gekoppeld moeten worden. Wellicht worden er op korte termijn nog initiatieven ontplooid.

 38. @ #45 Verontruste burger , het lijk er steeds meer op dat je gewoon een papegaai bent die maar de zgn heersende versie blijft herhalen, lees eens deze link die overigens ook via KTM hier stond en dan denk eens goed na zonder enig voorbehoud

  http://fathersmanifesto.net/zyklonb.htm

  ineens komt dat verhaal van die gaskamers in een heel ander daglicht te staan nietwaar, nou hopelijk ga je zelf ook nog eens zelf nadenken en conclusies trekken.

  overigens ik ben twee keer in Auswitz geweest de ene keer stond daar het bordje 4 miljoen joden vermoord , nu staat er op het borde 1 miljoen joden vermoord, dus dan vraag ik jou waar zijn die andere 3 miljoen dan gebleven????

 39. @47 pietertoupa, je bent betreurenswaardig. Helaas moet ik vaststellen dat veel lieden hier niet met een normale discussie bezig zijn.
  Zoals jullie papegaaien over het vermeende wereldwijde communistische complot blijf ik graag papegaaien over de verschrikkingen van de gaskamers die in de wereldgeschiedenis zijn gelijke niet kent. J

 40. #48 Verontruste burger: ik weet niet wie je bent maar jou toon staat me niet aan, je lijkt meer een echte zio slaaf maar dat geeft niet hoor, die moeten er ook zijn. Krijg je trouwens behoorlijk betaald voor je niet aflatende propaganda. Man hou toch op met die holocaust er zijn er meerdere geweest laatste honderd jaar maar ja daar wil jij als zio slaaf natuurlijk niet van weten. Blijf jij maar lekker jou zio propaganda spuien maar helpen zal het je niet. Want je weet het als is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. Zie je wel bij de klaagmuur .

 41. @49, nu laat je je weer van je paranoia kant zien. Heerlijk. Jij verzint gewoon dat ik het iedere keer over de holocaust heb maar dat is feitelijk onjuist beste man. Ik ben helemaal niet begonnen over de holocaust dat was zoals je weet een ander. Ik heb er aleen maar een vraag over gesteld en heb nog niet een reactie gezien. Er wordt juist steeds een hetze gevoerd tegen alles wat links is en dat wordt gewoon communistisch genoemd. Dat mag toch ook, en ik mag toch ook opkomen voor wat ik in ieder geval de waarheid vind. Dat vindt u toch ook? Ik vermaak me uitstekend. Ik heb DIRECT gezegd dat de misdaden van lenin en stalin tot de ergste in de geschiedenis behoren. Nee, ik ga niet met je in discussie over wie erger was. Je draait de feiten om maar daarom is u ook paranoia.
  PS “paranoia” bedoel ik niet letterlijk want ik ken je niet, maar je neemt ook geen aanstoot aan andere uitlatingen. Gun wel een ieder vrijheid van meningsuiting en niet alleen als je je in een mening kunt vinden. Ik moet toegeven dat ik het ontkennen danwel ter discussie stellen van bepaalde verschrikkingen die hebben plaatgevonden pijnlijk vind. Zeer veel mensen lijden daar nu nog dagelijks onder. Ja, ook van de misdaden begaan door Stalin. Dat is boven iedere twijfel verheven net zoals andere……

 42. Dit bedoel ik nu,
  Ik probeer enig initiatief of beweging te laten ontstaan om zo snel mogelijk de leugens die deze crisis in stand houden en volgens script laten gaan de grond in te kunnen boren door een massaal bewust zijn en bijbehorende acties . Maar de discussie gaat verder over het wel of niet bestaan van gaskamers en hoeveel joden er nu PRECIES gestopt zijn met roken..
  Totaal niet relevant volgens mij en waarom maar terug kijken in een tijd waar je twee stappen verder moet denken..
  Waar maak je je druk om , het gaat om nu en morgen. als je terug kijkt zie je de ingredienten en als je om je heen kijkt het prudukt… Er zijn dus andere ingredienten nodig voor een ander produkt en dat is interessant . Niet de complete analyse van de rotzooi die nu het produkt bepalen

 43. @29
  Ik sluit me hier helemaal bij aan.
  In het binnenland van Brazilië hebben ze geen f*ck, materieel dan… en toch altijd lachen en gezond van geest en lichaam!
  Ze hebben echte kwaliteiten in het leven waar jullie je in een soort gestold stilleven bevinden. CV, diploma’s en cheques op zak… hoe ging dat liedje ook alweer. Straatje netjes aangeveegd, schilderijtjes netjes afgestoft en recht gehangen. Dan kan je achter de geraniums plaatsnemen of in de file gaan staan op weg naar je BAAS. Je kist staat al klaar daar driehoog-achter. Verdomd nog an toe, ik heb hier ooit een stuk proza over geschreven. Over een man die elke dag zwoegt voor bank en baas, de vrijheid heeft om de hond uit te laten en als hij in de file staat wordt zijn vrouw gewipt door de glazenwasser. Alleen de kist ontbrak nog in zijn troosteloze bestaan.

  @KTM
  Hulde dat iemand zo heerlijk ongezouten op de zombie mag spelen hehehe. Maar zombies voelen er toch niks van dus laat ons maar in ons leedvermaeck gn-gn-gn.
  Shit, ik begin dezelfde trekjes te krijgen…

 44. @30
  Die van de Mexicaanse visser en yankee zakenman vertel ik ook altijd.
  Heeft geen zin.
  Gooi je pc in de plomp en trek je terug.
  Die wereld draait toch wel door.
  Misschien dat er verandering komt als er eerst in korte tijd op dramatische wijze miljarden mensen dood gaan. Misschien gaan de overlevenden dan na denken… Maar ook dat betwijfel ik. Maar goed, ik ben gek volgens de zombies dus ik heb me best gedaan… Lekker voor je zelf leven is blijkbaar het enige wat nog rest. Jammer maar na een halve eeuw illusies mag ik die conclusie van mijzelf trekken…

 45. Wat betreft ‘de miljoenen omgebrachte Joden’…ja dat is mij in elk geval wel uitgelegd op school. Ruim 6 miljoen. Ik heb tot voor kort deze kennis nog nooit eerder in twijfel getrokken…

  …totdat ik onlangs een moslima op tv zag in Egypte die om uitleg werd gevraagd waarom ze feest aan het vieren was vlak nadat die torens in NY naar beneden kwamen (tezamen met building 7 wat nog steeds een groot vraagteken blijft overigens). Maar het was deze vrouw die ik dus destijds ook op het journaal op de NOS voorbij zag komen ten tijde van 9-11. Zij en een aantal anderen waren duidelijk aan het juichen. Feest jaja, feest!
  Deze vrouw vertelde dus in het filmpje dat ik dus 2 maanden geleden heb gezien dat haar zoontje jarig was en dat zij en een aantal anderen daarom feest aan het vieren waren.
  Toen werd dat NOS-filmpje nog een keer afgespeeld, en toen werden wat ‘elementen’ met rood omkaderd…dat waren voorbijgangers, gewoon voorbijgangers, ze juichten niet, ze klapten niet, ze liepen gewoon voorbij.

  Mijn collega zag mij lijkbleek wegtrekken en vroeg of het wel goed met me ging.

  Ik bedoel maar. Als je even niet op let wordt je iets zomaar even met de paplepel naar binnen gegoten zonder dat je je ook maar even objectief af kan/zal vragen of het wel klopt.
  En dan nog het feit dat je het NIET mag ontkennen, want daar staat celstraf op. Dat vind ik nogal wat. Het vrije woord geldt hier kennelijk niet.
  En ja…ik geloof wel dat er een hele hoop zijn vermoord. Ontkennen doe ik het dus niet. Maar of het aantal klopt., durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken.

 46. @42
  Gevalletje op de man.
  Voor jou deze:
  Great minds discuss ideas,
  average minds discuss events,
  simple minds discuss people.

  en deze:
  Alleen idioten hebben de antwoorden, intelligente mensen de vragen.

  Dat is niet op de man maar een poging de discussie weer recht te trekken.

  Let wel, ik heb mij NOOIT verdiept in de holocaust (of zoals KTM gekscherend schrijft holokolder) omdat het een taboe is om de holocaust (of onderdelen daarvan zoals de exacte cijfers) ter discussie te stellen. Zo nodig een groter taboe dan dierenseks.
  Zelfs op BNN laten ze zien hoe je een ezel… Enfin…
  Tot nu toe blijkt de informatie op school vooral gericht op productiviteit (rennen voor bank, baas, belasting en bilderberg) en niet op geestelijke ontplooiing, duurzaamheid, verdraagzaamheid, een leven lang gezond blijven of zelfs maar zaken echt ter discussie te stellen. Als ik iets heb geleerd dan is het wel dat je moet slikken en je mond houden.
  De Nederlandse maatschappij heeft mij decennia lang “dom” gehouden. Laat mij even verder uitweiden… Ik had mij extreem veel nuttiger kunnen maken als ik echt was opgevoed zoals ze dat in bijv. Tibet deden. Hoe een barmhartig mens te zijn en een echt waardevolle bijdrage te leveren. Dit heb ik allemaal zelf met vallen en opstaan moeten ontdekken en eigen maken, onderwijl gefrustreerd door de omgeving die het maar wat lastig vindt of niet kan begrijpen………. Ergens wist ik wel dat ik anders was. Na in het hol van de leeuw te hebben gezeten ging er wat knagen. Ik heb voor een defence contractor gewerkt en voor een Joodse organisatie.

  Kortom, ik heb de laatste jaren geleerd om voortaan ALLES ter discussie te stellen en niet bang te zijn voor afwijzing door de groep. OMDAT veel zogenaamde feiten niet bleken te kloppen of te stroken met wat wordt gepropageerd. “Mijn twee middelvingers voor consensus.” (analoog aan “my two cents”) Klinkt hard maar dan weet je waar ik sta… Tot nu toe word ik er een beter mens van……

  NB In Brazilië werkt dat trouwens na 500 jaar uitbuiting zo met die middelvingers naar die zelf verklaarde voortuin en de rijke elite. En de bevolking hier heeft over het algemeen minder algemene kennis dan jullie, laat staan een hoge opleiding. Blijkbaar zit em daar juist de crux… Het is de afwezigheid van de brainwash en het collectieve bewustzijn van 500 uitbuiting. Snap je gelijk waar de sociale revoluties hier vandaan komen en waarom we het hier beter doen. Er staat hier zelfs een standbeeld van Arafat (geen grap) en Palestina is erkend. Kortom ik voel me hier als en vis in het water. Mensen zeggen wat ze denken en iedereen respecteert de ander. En ook onze keppeltjes worden hier gewoon met rust gelaten en geaccepteerd!!!

  Samenvattend; Door vragen te stellen en te onderzoeken kunnen wij tot waarheid komen. Taboes zijn daarbij NOT done.

  PS
  Als na mijn onderzoek blijkt dat de consensus betreffende de holocaust klopt dan is er niets aan de hand. Dan heb ik dat vastgesteld. Tot die tijd staat alles open…

 47. @Money as debt

  Je vergist je, ik kijk liever naar de geschiedenis dan dat ik naar economen ga zitten luisteren. Heb je duizend keer meer aan als je je goed wilt voorbereiden.
  Jouw plan over flyers en spandoeken klinkt overigens positief maar je onderschat de psychologie van kredieten. Banken hebben het volk bij de kloten te pakken. Als ouder denk je wel 2 keer na voordat je risico’s gaat nemen. Je moet immers een gezin voeden.

 48. @ fred,
  Ik heb ook twee kinderen en daarom juist moet er iets gebeuren !!! Het is mijn plicht en aard om te geloven dat zelfs een individu een verschil kan maken en je moet zeker de kracht van ludieke stille acties niet onderschatten. Fund raising of crowdfunding is daar ook een goed voorbeeld van.
  Verder zijn er meer opties naast “de geschiedenis” dan alleen maar naar economen luisteren.. Ik luister liever naar mensen die kennis verzamelen en zo objectief mogelijk doorspelen. Natuurlijk ben ik ook de geschiedenis ingedoken in mijn proces om de waarheid te ontdekken. Maar na die kennis en bevindingen vind ik het tijd om verder te kijken en hier op te reageren met acties.. Tenenkrommend om te zien dat het nog zo rustig blijft.

 49. 4 dikke plussen op reacties van moerstaal!! Was iedereen maar zo nuchter hahahaha

  @Verontruste burger

  Waarom zou je geen twijfels mogen hebben over die holocaust?
  Wij leven toch in “het vrije westen” waar de “vrijheid van meningsuiting” onder onze normen en waarden valt?

 50. @Money as debt

  Ik weet het niet hoor. Ik snap wel wat je bedoeld en aan de ene kant geef ik je wel gelijk. Maar kijk eens naar de uitermate heftige protesten in Griekenland en Spanje. Op youtube kwam ik filmpjes tegen van een brandende Griekse politie agent. Maar hier werd daar geen woord over gezegd. Pak die occupy beweging, die wordt ook doodgezwegen. Ze weten exact hoe ze dit soort acties te lijf moeten gaan. Infiltranten die gaan rellen om je zo een slechte naam te geven is ook een veelgebruikt tactiek.
  Je wilt tegen iemand vechten die alle middelen heeft om je kapot te maken. De politiemacht,de media….alles staat achter hen. Je zou echt uiterst georganiseerd moeten zijn om hier tegenop te kunnen. En dan nog zie ik het niet slagen.

  Er is maar 1 oplossing. Een totale consumptie stop van een aantal weken. Degene die dat fatsoenlijk georganiseerd krijgt zal iets teweeg kunnen brengen. Maar dat zie ik ook niet gebeuren…..

 51. @61
  Niet alleen consumptie stop maar iedereen zoveel mogelijk zelf in zijn eerste levensbehoefte laten voorzien. Bijv. zoals in Cuba mbv. permacultuur. Ook de ondernemer die we dan links zouden laten liggen is hierbij een van ons. We moeten de verschillen vergeten. Wij zijn allen slachtoffer. De beste manier om de macht van de elites weg te nemen is door ouderwets weer onze gang te gaan. Dat is veel gezonder voor mens en dier. Een kleine ecologische footprint is een van de voordelen. Door weer lokaal te gaan produceren en te distribueren ben je ook weer duurzaam bezig. Het moet kunnen, kijk eens hoeveel moestuinen er zijn. Dan de idioterie van de siertuinen. Ook weer zo’n decadente vertoning van rupsje noot genoeg. Hup, die rododendrons ed. eruit en er mais en aardappelen voor terug.
  Het kan echt, stapje voor stapje weer terug naar de basis.
  Hebben we gelijk meer beweging en frisse lucht, meer echte sociale contacten. Werklozen maar ook gepensioneerden kunnen direct weer aan de slag en een handje meehelpen.
  Als we dit gaan doen na de ineenstorting is het te laat. Vrijwel niemand zal zijn trapkast vol hebben met een noodvoorraad. Beter nu beginnen. Hup, spade en schop kopen en een hark en wat zaden, hup, er zijn genoeg groenten die je nu nog kan zaaien en in de herfst of winter oogsten. Met beetje mazzel komt de K-klap pas volgend jaar en dan hebben we ons allang voorbereid. Voedsel is gewoon prioriteit een en eerlijk gezegd ook bewapening al mag ik dat waarschijnlijk niet hardop schrijven hehehe…

 52. @Moerstaal

  Wat je schrijft is de enige oplossing.Maar we zijn al erg laat denk ik. Zij weten precies wat hen keihard kan treffen en hebben zich daar al lang op voorbereid.
  In sommige plaatsen in Amerika is het bijvoorbeeld verboden om een moestuin in je voortuin te hebben:
  http://youtu.be/LhPAHhwApA4
  Je bevindt je hier ook rechtstreeks op het pad van de machtige Monsanto. Die is al jaren bezig om de monopolie op zaden te verkrijgen wereldwijd. Zelfs de Wereldbank helpt ze daarin door microkredieten te verstrekken in o.a Afrikaanse landen. Hierbij tekenen Afrikaanse boeren contracten waarin ze afspreken uitsluitend zaden van Monsanto te gebruiken.
  Het is dus een gigantisch monster waar we tegen moeten vechten, eentje die zich al tientallen jaren heeft voorbereid, eentje die alle middelen bezit als geld,wapens,legers, politiemacht, media….
  Ik denk persoonlijk dat het niet meer mogelijk is, zij zijn gewoon super goed georganiseerd en spelen het spelletje al tientallen jaren.
  Het beste is maken dat je hier wegkomt denk ik.Een land zoeken waar je rustig een onafhankelijk leven kan opbouwen wat voedsel en energie betreft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: