Miljardenwinsten voor zorgverzekeraars

12

mevrouw schippersGoed nieuws uit het land der zorgverzekeraars. Ze hebben namelijk in 2012 zo’n 4 miljard euro winst gemaakt. In 2011 was de gezamenlijke winst nog €600 miljoen. Mevrouw Edith Schippers Minister van Volksgezondheid [VVD] liet weten dat ze verwacht dat deze winst in de vorm van een lagere premie weer bij de burger terug zal komen. Maar volgens Schippers hoeft de politiek hieromtrent geen actie te ondernemen. Volgens haar zouden zorgverzekeraars worden beperkt in hun concurrentiepositie als ze hun winsten zouden moeten delen met de Nederlanders. De kans is dus gering dat de burgers iets zullen gaan merken van de miljardenwinsten van de zorgverzekeraars.

Winstreseves

Het wordt te bizar voor woorden als ze haar standpunt verder onderbouwt met te zeggen dat de zorgverzekeraars grotere winstreserves op last van De Nederlandsche Bank (DNB) moeten aanleggen. En als de reserves te hoog worden, dan grijpt DNB in. De buffers dienen bovendien als bescherming van de premiebetalers als het fout gaat. Ho, ho, ho eens even,…. De Nederlandsche Bank bepaalt dat zorgverzekeraars de winst als reserve moeten gaan opsparen? Hallo mevrouw Schippers, ik kan u even niet meer volgen. Ten eerste, Mevrouw Schippers, hoe zijn de zorgverzekeraars aan de winsten gekomen? O, u zegt dat de verzekeraars scherper op de prijzen hebben gelet dan de overheid had verwacht. Niks over alle bezuinigingen in de zorgsector Mevrouw Schippers? Goedkopere medicatie?

Ziektekostenverzekering & Eigen bijdrage

Of het uithollen van het basispakket van de ziektekostenverzekering. Hogere premies, een forse stijging ten opzichte van 2012. Hogere bijdrage van het eigen risico? Het lijkt erop dat de burgers een flink bedrag bij elkaar hebben ge-/be-spaard voor de zorgverzekeraars, maar dat geeft burgers geen enkel recht op een aandeel in de winst? En waarom mag DNB bepalen dat het als reserve bij de verzekeraars moet worden ondergebracht? Wie denk DNB niet wie ze is?

Over De Nederlandsche Bank

O die Bank die in 1999 onderdeel werd van het Europees Stelsel van Centrale Banken. Die Bank die door de wijziging van de Bankwet in 1998 formeel bestuurlijk geheel onafhankelijk is geworden van de Staat. De Staat is de enige aandeelhouder. Die wijziging was noodzakelijk opdat DNB toe kon treden tot het Europees Stelsel van Centrale Banken. Feitelijk betekende het de volledige overdracht aan de Europese Centrale Bank, waardoor Nederland niet zelf meer de gelduitgifte kan regelen.

Mevrouw Schippers

Mevrouw Schippers, wilt u nog een keer vertellen waarom de winsten niet bij de burgers als premieverlaging zullen terugkomen? Mevrouw Schippers, kunt u uitleggen wat het verband is tussen ons zorgstelsel en bankieren?  Mevrouw Schippers, wilt u de burgers nogmaals geruststellend toespreken met betrekking tot uw verwachting van de premieverlagingen, misschien… in de toekomst… verre toekomst…  Mevrouw Schippers? Mevrouw Schippers? Tuut…….tuut……..tuut……….tuut……….uhm, ik  geloof dat ze heeft opgehangen! Werkt Mevrouw Schippers misschien ook bij De Nederlandse bank en is ze haar bonus aan het veilig stellen?

12 REACTIES

 1. Die verdienmodellen van banken, verzekeraars en zorgverzekeraars blijven verbazen. Mijn oog viel vandaag op deze link:
  http://moneycrisis.wordpress.com/

  Deze persoon beschrijft hoe vreemd het eigenlijks is dat een bank die bijna failliet is, kan lenen voor 0,75 % bij de ecb terwijl landen die bijna failliet, mogen lenen vanaf 5 %.

 2. Beter is het om een verslavingskliniek op te richten en dan te gaan declareren bij de zorgverzekeraar. Krijg je in ieder geval nog je zuurverdiende geld terug.

 3. Tja… naarstig op zoek naar een strohalm… “het kwaad straft zichzelf”. Natuurlijk denkt (..) de DNB “wij doen goed :->>” (“maar voor onszelf”). “Wie heeft die zal nog meer ontvangen” (aan hebzucht). “Het geld wordt meer waard als je het oppot” (denkfout) “de mensen werken beter (gelukkiger) als wij gul zijn” (“maar wij durven niets uit te geven behalve aan winstmakende oorlogsindustrie”). Lieve help! (Vluchtneigingen)

 4. Echt weer dat typische VVD-beleid! Dat er zoveel op die partij gestemd bij de laatste verkiezingen, vind ik verbazingwekkend. De gewone Nederlander weet toch dat de VVD enkel en alleen maar de belangen van de financiële elite dient? Of stemmen velen op de VVD vanwege de hypotheekrenteaftrek?

 5. Het probleem is bij alle opeenvolgende regeringen eigenlijk het zelfde. Of men het nu zelf doet of privatiseert. Qua kostenkant kent men maar één weg namelijk omhoog. Steeds weer hogere belastingen of kosten.
  Natuurlijk zijn er steeds weer prachtige verklaringen, waar we echter niets voor kunnen kopen. Altijd zijn er wel redenen om ons burgers verder te pakken. Het maakt daarbij niets uit of het om de landelijke of lokale zaken gaat. Regeren op basis van lastenverlaging en kostenmindering is kennelijk een onmogelijk iets voor de huidige machtshebbers en bedrijven die taken vervullen die vroeger bij de overheid in de portefeuille zaten als zorgkostenverzekering, energie- en woonvoorzieningen, onderwijs, trein en bus en meer van dat soort zaken.

 6. De privatisatie van de gezondheidszorg heeft gouden eieren voor de zorgverzekeraars gelegd en de bezuinigingen hebben maar een doel – de winstmarge van deze verzekeraars te doen vergroten op kosten van de burgers en zieke mensen.

 7. Dat overgrote deel van de burgers op VVD hebben gestemd is gewoon omdat ze dollartekens in hun ogen hadden.
  En ik zal nog een voorspelling doen.; Als er nieuwe verkiezingen komen zal overgrote deel op PVV stemmen in de hoop dat Geert Wilders uit Europa stapt. En dan zal Minister President Wilders u mededelen dat hij helaas niet uit Europa kan stappen. Hij is immers gebonden aan allerlei regels en wetten.
  Politiek is veel beloven en weinig nakomen.
  Beter is het om helemaal niet meer te stemmen.

  • Het is beter om op een hele kleine partij te stemmen. Dan hebben de grote partijen minder overwicht en er word een extra stem gehoord.

   Partij van de Dieren laat aardig van zich horen in de 2e kamer.
   ZO waren er afgelopen verkiezingen ook de Piraten Partij en nog een paar andere kleine partijen.

  • Egoïstisch stemmen ten top dus. Dat soort mensen willen dan eigenlijk wel op de PVV stemmen, maar omdat de PVV toch wel extreem is, stemt men dan maar op de VVD in de hoop dat de PVV-standpunten toch gehonoreerd zullen worden.

 8. En dat alles middels verplichte zorg”verzekering” wat simpelweg een belasting is.

  Orwelliaans tuig bestiert dit landje. Maar ja, democratisch gekozen hé, dus dan moet het goed zijn …

 9. Je moet je uiteindelijk afvragen waarom je nog belasting, zorgpremie , en allerlei andere heffingen betaald…

  Je moet steeds meer betalen en krijgt steeds minder terug aan voorzieningen.

  Wanneer slaat de balans om? Of wanneer gaan de ogen open…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.