64% minder woningen verkocht in januari 2013

In januari 2013 registreerde het Kadaster 6.260 verkochte Nederlandse huizen. Dit is een daling van 63,9% ten opzichte van de voorgaande maand. Het Kadaster registreerde toen 17.364 verkochte woningen. Op jaarbasis daalde het aantal verkopen met 11,6%. Volgens seizoenspatroon worden er in december altijd veel akten bij het Kadaster aangeboden. In januari volgt er meestal een daling, zie ook onderstaande grafiek.

verkochte huizen jan 2013

Woningtypen

Vergeleken met januari 2012 laten alle woningtypen een daling zien van het aantal geregistreerde verkochte woningen. Vrijstaande woningen dalen het meest met 29,1%, hoekwoningen het minst met 1,6%. Ten opzichte van de vorige maand, december 2012, is er ook overal een daling te zien. De daling is ook hier bij vrijstaande woningen het grootst (-72,8%). Bij appartementen is de daling het minst groot (-53,3%).

Provincies

Ten opzichte van januari 2012 daalt het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies, behalve in Flevoland (+9,7%). In Utrecht was de daling het grootst met 29.5%. In Noord-Holland was de daling het minst groot in deze periode (-2,7%). Vergeleken met december 2012 laten alle provincies een daling zien. In Zeeland was de daling het grootst (-72,2%), in Noord-Holland het minst groot (-56,3%).

Hypotheken

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in januari 2013 met 22,4% af ten opzichte van januari 2012, van 13.598 naar 10.550. Vergeleken met december 2012 (29.268) is er een daling van 64,0%. Ook hier geldt dat er in de maand december traditiegetrouw veel akten bij het Kadaster worden aangeboden.

Executieveilingen

In januari 2013 vonden 220 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 47,7% ten opzichte van januari 2012 (149). Dat blijkt uit de cijfers van het Kadaster.

Eén reactie

  1. Er zouden meer huizen verkocht kunnen worden wanneer er meer doorstroming zou zijn. Wanneer men genoodzaakt is om te verhuizen vanwege je omstandigheden kan men geen 2 huizen aanhouden vanwege de dubbele kosten. Iedereen wacht op iedereen. Vanuit de regering zouden ze iets kunnen bedenken dat wanneer je wilt verhuizen, je huis gekocht wordt door een organisatie die daar speciaal voor is opgericht, zodat je doorkunt stromen en elders kan gaan wonen. Er zal ergens iemand moeten beginnen om alles op gang te kunnen brengen. Omdat de een zijn huis niet kwijt kan, kan hij ook niet dat huis waar hij wil wonen kopen. Het welzijn van mensen komt door de slechte verkoop van de huizenmarkt tekort. Mensen worden sneller ziek, mensen worden ontevreden (sommige agressiever). Nu in 2013 gaat het om het welzijn van de mensen en niet om de winst die gemaakt zou worden op de verkoop van een huis zoals jarenlang voorheen wel gebeurde. Er zullen toch wel mensen zijn die weten hoe zij zo’n doorstroming van de huizenmarkt op gang kunnen brengen. Alle hoop is op hen gevestigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: