Moet je goud kopen? Warren Buffett versus Ray Dalio/Madelon Praat

2

De goudprijs spint garen (gouddraad?) uit de economische chaos, ontstaan sedert het Coronavirus. Januari 2020 tot…einddatum onbekend. Het spreekwoordelijke laatste zetje dan wel dat een wereldeconomie reeds op lemen voeten doet wankelen. Ook de Amerikaanse maatschappij die sociaal maar ook economisch steeds meer verdeeld raakt intern, doet daar een schepje bovenop. Want tenslotte is de goudkoers nog meest in USD genoteerd. Wat zal voortduren tot die munt haar status als wereldreservemunt verliest.

10 jaar geschiedenis van de goudprijs in Europese euro per Ounce:

10 jaar geschiedenis van de goudprijs in Europese euro per Ounce
10 jaar geschiedenis van de goudprijs in Europese euro per Ounce: Goldprice.org

Idem in Amerikaanse dollar:

Goldprice.org

Bokswedstrijd

Motivation 2 Invest op YouTube laat twee zeer prominenten aan het woord. De vraagstelling daarbij luidt: moet je vandaag, in de aanloop naar zomer 2020, het gele edelmetaal goud kopen? Warren Buffett dus als tegenstander, geen verdere aankondiging nodig zeker? En Ray Dalio als voorstander. Hij is de in beleggerskringen beroemde Amerikaanse miljardair, hedgefondsmanager en filantroop, sinds 1985 co-chief investment officer van Bridgewater Associates. Hij richtte Bridgewater zelf op in 1975 in New York, een succesverhaal. Elk heeft zo zijn redenen voor het eigen standpunt. Welke lijken valabel en welke niet? We laten dit oordeel aan onze geachte lezers. Goud brengt niks op zegt Buffett, zelfs niet na 100 jaar. Het rendeert niet, in tegenstelling tot een stuk land of aandelen van de Dow Jones. Dalio ziet goud echter als geld, het échte geld, dat dus niet kan bijgeprint worden. Ook anderen zoals Bill Gates doen een, al dan niet gouden, duit in het zakje:

https://www.youtube.com/watch?v=54ygg5eX9JQ

Ook Madelon Praat over goud

Meer specifiek nog over de goudvoorraad van Italië. Zou die dan niet kunnen dienen om ’s lands schulden af te betalen? Madelon Vos: ‘De oplopende werkloosheid is echt wel een ding. Ook het CBS kwam deze week met behoorlijk schrikbarende cijfers. De mensen aan het hoofd van de ECB hebben ondertussen een behoorlijk vreemde kijk op de schuldenberg én het beleid van de Europese Centrale bank. Terwijl er in de Eurozone wordt gesteggeld over hoe Italië opgevangen moet worden. Maar, wacht even.. Italië staat er eigenlijk helemaal niet zo slecht voor, ze hebben namelijk net zo veel goud als Duitsland, wat meer is dan Nederland. In deze video leg ik je uit waarom Italië haar goud niet wil verkopen.’ Natuurlijk doet ze ook haar zegje over wat in de VS gebeurt. Ze plaatst dit dan in zijn bredere context…

https://www.youtube.com/watch?v=5ZlR_PJn-v8

Madelon heeft verder nog belangrijk nieuws over een aantal nieuwe projecten waaraan ze hard gewerkt heeft. Deze Nederlandse bezige bij heeft beslist niet stilgezeten en mag terecht trots zijn op wat ze nu weer gerealiseerd heeft…

https://www.youtube.com/watch?v=u4IDeY4YkwA

2 REACTIES

  1. Koop geen goud of BC maar koop zilver veel veiliger dan goud. Zilver staat ten opzichten van goud histories laag. zilver steeg in mei meer dan 17% goud daalde in mei 0,7% tel uit je winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.