Monetair kunst en vliegwerk: baat het niet dan schaadt het…wèl! (en Bitcoin et al. beseffen dat)

0

Op 20 maart 2020 ontkoppelden bitcoin et al. zich overduidelijk van de aandelenmarkten. Crypto’s omhoog en aandelen omlaag. Dat is een big deal want eindelijk toont de digitale munt zich op zijn best. We zullen zien of dit een trend wordt. Het is hoog tijd ook. Waar tevoren cryptomunten reageerden, net als de aandelenmarkten, alsof het dak van de hemel ging instorten. De wereld zou vergaan. Doen ze alvast die dag eindelijk (sinds de uitbraak van het Coronavirus) waarvoor ze in het leven geroepen werden. Bitcoin, en de hele nageboorte aan altcoins. (Niet pejoratief bedoeld want daar zitten absolute pareltjes tussen met de potentie om tientallen keer de komende stijging van bitcoin te overtreffen!) Waarop reageren cryptomunten dan plots wel? Op de versnelde en verhevigde hoeveelheid fiatmunten die er in de markten gepompt wordt. Dollars in het bijzonder. U weet: hoe meer fiatgeld gecreëerd zonder economische waarde daar tegenover? Hoe minder zo’n munt dan waard wordt op de langere termijn. Niet zo met bitcoin en de meeste altcoins: daar komen er nooit meer van bij dan initieel voorzien. Geen inflatie meer op termijn met cryptomunten!

What’s in a name

Weet u al is het maar bij vage benadering, een gok, hoevéél dollars er dezer dagen zoal in de markt gepompt zijn. Worden ook nog, in de nabije toekomst? Want je hoort en leest zo links en rechts reeds fenomenale bedragen. Een biljoentje hier, een biljoentje daar, straks gaan we ’t nog over écht veel geld hebben (?!) Twee en een half biljoen dollar, is dat wat ook u vernam? Zo ongeveer? Of was het drie en een half biljoen? Aan repo’s en bailouts en…tja, aan wat allemaal. Als het kind maar een naam heeft. QE, QEII, wie kan het nog bijhouden. Wel, de onovertroffen American guy als het op cijfers aankomt, is wel George Gammon. We zijn reeds enige tijd op zijn YouTube kanaal geabonneerd (kost niks, like hem wel als u wilt, zo wordt hij verdiend nog populairder ja?) Lezer R. zij hiervoor bedankt! Om dit als tip te geven.

De cijfers

Nou, Gammon heeft het voor ons allemaal opgeteld. En hij komt tot de mind blowing, hallucinante, onvoorstelbare, surrealistische som van, slik…13,65 trillion dollars!! Dat is 13,65 biljoen oftewel dertienduizend zeshonderdvijftig miljard. Alstublieft. Deels reeds gedistribueerd, deels nog in de pijplijn. Makkelijk zat toch, als je een drukpers bezit, nietwaar? Zo simpel is het natuurlijk niet. De Federal Reserve heeft nog heel wat andere middelen tot haar beschikking. Toch, da’s nog eens een statement, niet? Van ‘toewijding’ en ‘vastberadenheid’ gesproken? Zoals Mario Draghi voorheen van de ECB ook al zei: ‘whatever it takes’. En wat de huidige ECB Voorzitter Christine Lagarde eveneens bedoelt. Wat Het Ook Vergt! Klinkt allemaal heel mooi en vooral dapper. Alleen: beleggers houden behalve van vers geld ook nog van zoiets als vertrouwen. En laat dàt nu net dezer dagen een béétje zoek zijn… Als u het érgens moest tegen komen, dat vertrouwen, geef iedereen dan een seintje, ja? Dank bij voorbaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.