Monetair systeem op punt van imploderen, China legt bom onder kruitvat

Er zijn mega grote ontwikkelingen gaande in de wereld waarbij de ene crisis de andere opvolgt. We wennen er aan, de wereld draait gewoon door. We weten dat de aarde om z’n as draait en tegelijk om de zon. Wat velen niet zien is dat de menselijke beschaving op de wereld ook lijkt door te draaien in figuurlijke betekenis. We slampampen, verkwisten, vertonen overspannen gedrag en draven door tot in het extreme.

Vernietigende globalisering

Na de coronapandemie(cijfermatig slechts een epidemie) vallen we met de neus in de boter door een vernietigende oorlog op Europees grondgebied. Tegelijk openbaart zich een financiële crisis met escalerende inflatie en sociale onrust doordat sancties tegen Rusland als een boemerang reflecteren op de economie. Tegelijk veroorzaken de energietransitie en de Russische gaskraan een energiecrisis. Grootste boosdoener is de globalisering die de wereld in een transitie van kleinschalig naar grootschalig ondernemen heeft gebracht, met het MKB als slachtoffer. Internationaal opererende machten werken toe naar een Nieuwe Wereld Orde met de Agenda 2030 van WEF/VN als leidraad. Gedragsbeïnvloeding van de wereldwijde samenleving is hun doel. Het creëren van crises is een manier om angst te kweken onder de wereldbevolking zodat noodscenario’s braaf worden opgevolgd. In tijden van nood vertrouwen we op de grote leider, een Big Brother die samen met Big Tech en Big Farma de wereld redt van de ondergang. Met technologie en medicijnen. Mijn uiteenzetting zal door de omgekochte Big Media worden weg gezet als denken in complotten.

Aanstaande implosie

Er zijn critici die voorstander zijn van kleinschalig ondernemen waarbij de klant koning is en niet de multinationals die met hun kapitaal politici benaderen. Na een politieke loopbaan wacht hun toegang tot het grote geld en zullen Black Rock en Vanguard hun vermogen opwaarderen door het te beleggen op de financiële markten die ze met biljoenen aan belegd kapitaal besturen. De invloed van vermogensbeheerders is groter dan ooit, eenvoudig verklaarbaar door de magneetwerking van het grootkapitaal. Gevolg, enorme inkomens- en vermogensongelijkheid onder de wereldbevolking. Elitaire grootmachten zien het gevaar en werken samen met de centrale banken om de aanstaande implosie van het fiduciair geldsysteem op te vangen. Door de exponentiële groei van de schuldenberg staan schuldenlanden op omvallen doordat hun schuldratio in verhouding met hun BBP is gestegen tot boven de 100 procent. De gevarengrens is overschreden waardoor rente- en aflossingsverplichtingen in de weg staan om te investeren in het eigen MKB. Het Midden en Kleinbedrijf, waaronder de agrarische sector, biedt nog altijd de meeste werkgelegenheid dicht bij huis. De globalisering eist z’n tol. Door het uitbesteden van de productie aan goedkope lonen landen als China, Taiwan en Zuid Korea is de maakindustrie verspreid over de wereld en zijn we meer dan ooit afhankelijk van de import. Dat is desastreus voor de euro die door krimp in de eurozone in waarde daalt en inflatie importeert.

Chinese bankrun

‘Rijke landen’ als Nederland en Duitsland zijn sterk afhankelijk van ‘arme’ lidstaten in de eurozone. Veel grote landen in de eurozone zijn met hun schuldratio boven de gevarenzone gestegen. De ECB moet de euro sterk houden tegenover buitenlandse valuta en heeft daartoe noodgedwongen de rente verhoogd. Veel te weinig want stel je voor, van nul naar een half procent terwijl de inflatie in de eurozone naar 10 procent beweegt, en hoger als tegen de winter de olie- en gasprijzen verder stijgen. En wat te denken van China waar het aanhoudende zero-covid beleid nieuwe lockdowns oplevert en de bevolking wordt onderworpen aan het sociale creditsysteem. Door het vernietigende binnenlands beleid staan Chinese banken te wankelen en is een bankrun met harde hand neergeslagen. Ook de vastgoedsector, met Evergrande voorop, dreigt te bezwijken onder hun schuldenlast waardoor internationaal de monetaire signalen op rood staan. Dit brengt het mondiale fiduciair geldsysteem in gevaar. Het wereldwijde geldsysteem is zodanig verbonden dat bij een implosie van de schuldenberg in China een vernietigende kettingreactie wordt ontketend.

Biertje voor 2 kwartjes

Gelukkig hebben we de ECB nog die wordt geleid door madame Lagarde. Daar wordt hard gewerkt aan een digitale euro, de CBDC(Central Bank Digital Currency) die moet worden ingevoerd als de (chartale) euro bezwijkt onder de schuldenlast van schuldenstaten met te hoge schuldratio. Gelukkig hebben we bijna allemaal een smartphone waarmee we ons legitimeren met de QR-code die onze veilige status aangeeft. De brave burger die in de pas loopt en de overheidsbevelen opvolgt om toegang te krijgen tot alle middelen die ons leven veraangenamen. Voor de oudjes, digibeten en de QR-weigeraars hebben we sociale opvang in de vorm van bijstand en de voedselbank. Wie mee wil in de vaart der volkeren moet nu eenmaal ook zelf de vaart er in houden. Ik kijk alvast vooruit en zie een (storm)depressie waardoor supertankers worden afgemeerd in veilige havens en we ons ouderwets met de roeiboot voortbewegen. Gelukkig hebben we onze watermolens nog die het waterpeil in poldersloten en kanalen regelen. Gelukkig herinner ik mij de gulden nog uit die goeie ouwe tijd dat ik in mijn belterjol over de Beulakerwijde bij Giethoorn zeilde. Het jaar 1971 waarin ik de tijd nam, afmeerde bij een terrasje en een biertje dronk voor slechts 2 kwartjes.

GW

48 reacties

 1. Welnee, schulden kunnen worden afgeschreven (verlies). Binnen Europa zal dat verlies gedragen worden door Duitsland en Nederland. Wij staan immers garant voor Italie en Griekenland.
  Dat wordt dus doorploeteren tot 70…….iedereen blij, want wij werken graag.

  In China zal dat niet anders gaan. De verliezers zijn de brave Chinese burgers, die hun zuur verdiende centjes in een nieuwe (nog te bouwen) woning staken of op een riskante bankrekening (hoge rente, geen garantie) zetten.
  Dus de Chinezen mogen ook doorploeteren tot het bittere einde.
  Zo komt het weer goed en is iedereen blij.

 2. biflatie 2009 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2010 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2011: Monetair systeem op punt van imploderen

  biflatie 2012 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2013 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2014 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2015 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2016 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2017 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2018 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2019 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2020 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2021 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  biflatie 2022 : Monetair systeem op punt van imploderen!

  enZZZzzzzzovoort

  1. Inderdaad…..vanaf 2001 mijns inzien….je slaat wel een belangrijk ding over…..de komplotten die er achter zitten, waar iedereen hier zich als een boei in de oceaan aan vastklampt……

   Ondanks dat je gelijk hebt, vrrwacht ik toch ook die implosie wel…..ergens de komende 10 jaar…..

   Dus op het grote komplot na wel een aardig stuk van de heer Welbergen…..alles duurt alleen veeeel langer dan iedereen denkt…..en kan nu ook nog wat jaren worden uitgesteld…..

   1. Bij mij zit al jaren in mijn achterhoofd de uitspraak van Marc Faber……in zijn onnavolgbare zwitsers engels accent……”They preent and preent and preent…..and then it will be war….”

    En zo zal het helaas gaan…..

    1. Faber, zoals bekend een overtuigd aanbidder van de mammon, schijnt zich ook te hebben laten ontvallen dat alles wat er nu gebeurt alleen nog vanuit religieuze overwegingen te verklaren is.

  2. En al die tijd zijn ze er op de juiste manier over blijven schrijven. Kan van de NOS niet gezegd worden. Punt van imposie wordt vooruitgeschoven. Steeds maar weer en nog een keer. Totdat. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  3. De implosie is al jaren bezig. Een economie opbouwen duurt generaties, maar je hebt 30 jaar nodig om deze af te breken.
   De afbraak gaat geleidelijk omdat er verschillende financiële instrumenten worden gebruikt om de afbraak te vertragen. Dit zijn: subsidie, kortingen, belastingverlaging of verschuiving, geld printen, garantiestellingen, opkoopprogramma’s. De afbraak houdt je niet tegen maar kun je hoogstens vertragen.
   De hoge CPI en PPI zijn indicatoren dat misgaat. Mensen zijn steeds meer geld kwijt voor de essentiele goederen en diensten. Leuke dingen doen, wordt moeilijk of er moet geld voor geleend worden.
   Sparen is ook een reactie op moeilijke tijden. Maar dit is een lastige, want mensen het merendeel van de mensen kan niet sparen of kunnen slechts een heel klein bedrag sparen. De grote spaarbedragen zitten bij de grote inkomens. Waarom zou je sparen in tijden van hoge prijsinflatie. Op 1-1 kun je met 1000 iets kopen, op 31-12 heb je dan 1100 nodig voor dezelfde aankoop. Waarom sparen?
   Reddingsacties van de ECB: is dit geen teken aan de wand dat het misgaat? Ook de ECB koopt de financiële rommel van de banken. Op dit moment heeft de ECB 9,3 biljoen aan troep gekocht. Net als de FED. De ECB mag blij zijn als zij 30 cent op de Euro krijgt. De ECB zal bij verkoop zeer grote verliezen lijden, en die worden doorgeschoven naar de Europese lidstaten.
   Staatsschulden van de zuidelijke landen zijn hoger dan 100%, met een krimpende werkende bevolking. Deze schulden kunnen nooit meer terugbetaald worden. Deze landen zijn failliet.
   Wat denk wat er gaat gebeuren als Duitsland 20-30 van haar rijkdom verliest, denk dat de Duitsers dan nog zo passief zullen blijven. Zonder Duitsland, geen Europa.
   De economie implodeert niet, maar zal steeds minder welvaart en welzijn genereren.

  1. Het is ook zo voorspelbaar. Hoe hoger de schuldenberg, hoe dieper de kredietcrisis. Die zal uiteindelijk escaleren naar een bankencrisis, met name in de EU. De steeds zwakker wordende euro zal een eurocrisis veroorzaken die zal uitmonden in een crisis binnen de muntunie. Vervolgens zal de ECB zich genoodzaakt voelen de CBDC overhaast in te voeren. Haastige spoed is zelden goed. Om het nog ‘mooier’ te maken daarna een EU-crisis. We roepen het hier al heel lang volgens commentator Boemba van Peperkruit hierboven. Als je je billen zolang toeknijpt zal de scheet des te harder klinken!

 3. Behalve China moeten we hier in de EU Italië zeker niet vergeten. Het land zou met hun enorme schuldenlast zonder de euro en de ECB failliet zijn. Oud President van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink zegt er in de Telegraaf dit over:

  – – Christine Lagarde is de derde ECB-president die een nieuw crisisinstrument lanceert. Om Italië te redden. Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank, is kritisch: „De centrale bankiers wilden niet onder politieke druk worden gezet en nu springen ze zelf in dat politieke gat.” Hij denkt dat het plan niet gaat werken, en maakt zich zorgen over een achterdeurtje. – –

  Net als ons Kabinet Rutte 4 gaat ook de ECB steeds verder buiten hun boekje. De democratie in de EU is verworden tot een technocratische dictatuur.

  1. Waarschijnlijk mogen we ook Nederland(je) niet vergeten met verreweg de hoogste gezinsschulden van allemaal.
   De kneusjes van de politiek zijn niet aansprakelijk. Dat is alleen de ECB die het hellevuur heeft aangewakkerd en ook de middelen bezit om te blussen, ‘whatever it takes’.
   Voor een niet al te harde landing zorgen dus de helikopters van het casino, terwijl de kneusjes zich mogen bezighouden met een gerantsoeneerde distributie aan hun onderdanen.
   Echt nieuw is het allemaal natuurlijk niet. Laten we hopen dat er deze keer niet op uitgebreide schaal ook nog met bommen wordt gesmeten.

   1. NL-huishoudens hebben de hoogste gezinsschulden in Europa. Dat zal spannend worden als woningwaardes dalen en huishoudens met tophypotheek onder water komen te staan. De vraag is in hoeverre een recessie de vraag naar woningen onder druk zet omdat de woningnood door de aanhoudende stroom immigranten groot blijft.

    Nieuwkomers leggen extra druk op huurhuizen terwijl lagere inkomens al niet meer kunnen opteren voor een eigen woning die iets in prijs daalt maar hogere maandlasten geeft door stijgende hypotheekrente. Ach ja, er was al een woningmarktcrisis naast vele andere, we stapelen rustig door.

    1. Schuld inflateert weg. Je kunt nu beter geen afgelost huis hebben, volgens mij.

     Daarnaast: waar wil je heen, als je je huis verkoopt? Er is geen andere plek om te wonen. Kun je het niet meer betalen, dan neem je iemand op kamers, want woningzoekenden genoeg.

 4. Wij hebben er geen invloed op en dus heeft het geen zin om je er druk over te maken. We gaan het zien.

  Mijn eerdere tip blijft:

  Geniet van de (bijna) gratis dingen: wandeling, kopje thee, zonsondergang, maan, regenboog, boeken uit de straatboekenkastjes, zwemmen in natuurwater, tweedehands spullen bij de kringloop, een boterham met tevredenheid, een praatje met je buur, je dikste trui en warmste schoenen.

  Minder vaak en korter douchen, thermostaat omlaag, wasdroger de deur uit, vaatwasser alleen in het weekend gebruiken, éénpansgerechten bereid op een elektrisch kookplaatje gegaard in een Ecostoof of hooikist, lampje uit en kaarsje aan. Gewoon terug in de tijd eigenlijk.

  Zo bereid je jezelf voor op minder, minder, minder waar wij altijd meer, meer, meer gewend zijn.

  Verder: lang leve onze hardwerkende boeren die met lange werkdagen en noeste arbeid zorgdragen voor ons eten.

   1. Nee, hoor, niet bang hier. Terecht of onterecht? De toekomst zal het wel uitwijzen.

    Tevredenheid is een groot goed. Angst om geld en luxe kwijt te raken, lijkt me maar lastig en heb ik geen last van. Een mens kan toe met weinig en in ieder geval met vééél minder dan de meesten is aangepraat.

    Dat “tette” slaat nergens op by-the-way.

  1. Dan heeft u denk de laatste ontwikkelingen gemist, het is de bedoeling dat de boeren onteigend worden om op dat boeren land huizen te bouwen en toekomstig voedsel uit het buitenland te importeren dat bestaat uit chemicaliën gemanipuleerde rotzooi bestaat.

   Als onrecht recht wordt, wordt verzet een plicht. Niet normaal maken wat niet normaal is.

  2. Helemaal eens met dit verhaal, behalve dat boeren voor ons eten zouden moeten zorgen. Beter iedereen een moestuin i.p.v. die dieronvriendelijke megastallen ellende.

   1. Er is ook nog zoiets als akkerbouw voor groenten, aardappelen en fruit.

    Verder moet ik de eerste persoon nog tegenkomen die zichzelf het hele jaar rond voedt met eigen teelt. Wie verbouwt bijv. zijn eigen graan voor brood?

    1. We hebben miljoenen jaren zonder brood kunnen overleven. Maar inderdaad, akkerbouw is er ook, dit zou ik graag zelf doen op kleine schaal. Dat het moeilijk is om daar een jaar rond van te kunnen leven is heb je gelijk in, toch zijn er mensen die zo leven. Kijk maar naar dat programma met Floortje Dessing.

     Het is ook een droombeeld van mij, zelfvoorzienend zijn. Heb toch het idee dat we gegijzeld worden door het systeem.

     1. Als we allemaal zelfvoorzienend worden en alles decentraal regelen (energie, voedselproductie enz.) is dat zeker niet duurzaam.

      Bovendien hebben we er de ruimte niet voor in Nederland.

      Er is altijd ruimte tot verbetering in producties en processen. Verbeteringen doorvoeren gaat centraal veel sneller en efficiënter.

      Verder is voedselzekerheid een hoog goed. Het lijkt idyllisch wat Floortje laat zien, maar het is ploeteren en hoe ouder je wordt, hoe lastiger fysiek op te brengen.

   2. Ik zie megastallen ook liever vandaag dan morgen verdwijnen. De eigenaren ervan kunnen ook geen boer genoemd worden omdat het eerder fabrieksdirecteuren, of beter nog consentratiestalbeulen zijn.

    Het probleem met het stikstofgeneuzel is dat het ze helemaal niet gaat om dierenwelzijn, maar om ordinaire landje pik waarbij het niet uitmaakt of het om een megastal gaat of om een (biologische) boer. Ze moeten hun land hebben om hier hun waanzinnige agenda 2030 plannen door te kunnen drukken en om ons afhankelijk te maken van de troep van mega agrobedrijven.

 5. Vandaag weer die propaganda op de NOS dat Corona van de markt in Wuhan komt.
  Mijn vertrouwen in de reguliere media is nu volledig weg, leugenachtige bende.

  15 miljoen doden en dan met zo’n slap verhaaltje komen en hopen dat mensen het slikken.
  En niemand in mijn directe omgeving die zich hier druk over maakt, alle hoop is verloren met zo’n volk.

  1. Vraagje, @John Doe, maakt de oorzaak van ALLE ellende nog iets uit als we links en rechts worden ingehaald door de gevolgen?
   Waarschijnlijk niet, want dan geldt alleen nog: pompen of verzuipen!

   1. Misschien maakt het wel uit om de oorzaak weg te nemen, dan blijven namelijk de gevolgen uit. Wat te denken van afzetten(weg stemmen) van corrupte politici, het verkleinen van de grootschalige Big Media, Big Banks, Big Tech, Big Farma enzovoort tot kleinschalige zelfstandige eenheden. Dus gewoon het terug draaien van de globalisering.

    1. Hoera! Dan leven we dus eindelijk in het Beloofde Land. En Gij geleuft dat? Gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer, de gevolgen ook niet.

     1. Nederland is een gigantisch kruitvat dat in een brandend gebouw staat….gevolg van oneindige deugzucht, totaal gebrek aan visie, onpeilbare hoogmoed ,angstaanjagende domheid en dodelijke llethargie van de bevolking…..heeft niets met een vooroogezet plan of complot te maken….simpelweg gevolg van grenzenloze verwendheid….er valt niets meer aan te doen….rustig blijven, achterover zitten en de deconfiture aanschouwen….

     2. Preppen heeft ook weinig zin….niet op de manier waarop de “hihihi” typjes hier dat doen die hun fantastische preppers onzin hier breed uitmeten …..echte preppers hebben het niet nodig hun voorbereidingen uitvoering ten toon te stellen in derderangs sites……preppen is voor 90% een mentale aangelegenheid…..de prepschreeuwertjes hier hebben geen flauw benul hoe het werkelijk wordt….als de pleuris echt uitbreekt loopt het hun dun door de broek….

   2. De oorzaak is wel van belang, China bouwt in iedere provincie zo’n lab dus het is wachten op de volgende pandemie. Als je dat wilt, of nihilistisch bent (wat ik soms zelf ook ben) dan begrijp ik je reactie.

    Het klopt dat je als individu weinig kan doen, behalve journalistieke platforms mailen en hopen dat het oppakken (zoals Zembla) en zich niet met een kluitje het riet in laten sturen.

    En ik er moeten mensen gestraft worden, net als dat bij de crisis in 2008 had moeten gebeuren. We leven in een democratische rechtstaat, toch?

    1. U hebt recht op een antwoord. Niet vanuit nihilisme, maar vanuit realisme.

     Corona is een goed voorbeeld van mijn oorzaak/gevolg stelling.
     Het voortdurend veranderend virus is er nog steeds als GEVOLG van een nog steeds niet bekende OORZAAK.

     Hele boekenkasten vol met spannende vermoedens en zelfs mogelijke ‘aanwijzingen’ voor een p(l)andemie. Misschien uit de geopolitieke koker van de Chinezen of van de CIA. Maar ook een ongelukje met een labvirus wordt niet uitgesloten. Tenslotte opteren veel microbiologen en andere milieuexperts voor de slachting onder de biodiversiteit door industriële/menselijke vervuiling als ‘zekere’ oorzaak.

     Meer dan genoeg theorieën en vraagtekens, van aannemelijk tot ronduit lachwekkend, voor een eindeloze soap, maar niemand heeft ook maar een spoor van een bewijs voor de oorzaak, terwijl de gevolgen praktisch niet meer weg te denken zijn.

     Wie had u dus als ‘schuldigen’ voor een tribunaal willen slepen en zou dat (eventueel) ook maar iets kunnen afdoen aan de gevolgen?

     1. Er is VEEL meer (vooralsnog indirect) bewijs voor de lab lek hypothese dan voor dat biodiversiteit verhaaltje. Lees eerst deze twee artikelen eens:

      https://thebulletin.org/2021/05/the-origin-of-covid-did-people-or-nature-open-pandoras-box-at-wuhan/

      https://theintercept.com/2022/01/12/covid-origins-fauci-redacted-emails/

      En dan deze video’s: https://www.youtube.com/watch?v=uZa5k87ByOk.
      Dit is een interview met Jeffrey Sachs die het SAGO onderzoeksteam leidt (waar mevrouw Koopmans overigens is uitgezet). Hebben we daar iets over gehoord op de NOS?

      https://www.youtube.com/watch?v=v-pG1Qiqr-o (CNN interview met Dr. Fauci).

      Er is op dit moment GEEN enkel bewijs voor een natuurlijke oorsprong, het enige waar voorstanders van deze theorie zich baseren is op het feit dat het in het verleden vaak van dier op mens is gegaan.

      Nu wordt er beweerd dat omdat er virusdeeltjes op spullen en muren zijn aangetroffen op de markt dat een dier dat daar verkocht werd de oorsprong was. Maar wat nu als een werknemer het virus ergens anders heeft opgelopen en op de markt tegen de muur heeft geniest? Dit is propaganda, geen wetenschap.

      Maar je hebt gelijk dat ik vooruit loop de zaken…we wachten geduldig af.

     2. Ok, dus de moordenaars van Peter R. de Vries mogen van jou gewoon vrij rond blijven lopen want we krijgen hem er toch niet mee terug als ze gestraft worden?

     3. @ ivo biesmans, ik ken die ‘studies’. Als je ze zou lezen dan zie je dat deze vol zitten met gaten.

      Media nemen dingen vaak klakkeloos over. Maar ik zal er over ophouden.

    2. @ivo biesmans

     Er is een verschil tussen de markt als plek waar het virus werd verspreid door intensief contact tussen mensen en of het de plek is geweest waar de sprong tussen mens en dier heeft plaatsgevonden. In de krantenkoppen zie ik dat niet terug.

     Dat er nu wordt aangedragen dat raccoon dogs de drager zijn geweest is een ook een rookgordijn. Er zijn 80.000 dieren getest en geen enkele is geidentificeerd als ‘host’. Nu zijn er een heleboel dieren die het virus hebben, zelfs in de hertenpopulatie, dus door nu te zeggen, kijk de raccoon dogs dragen het virus is misleidend.

     Je moet wel in staat zijn om dit te doorzien en ik ben capabel genoeg om dit kritisch te lezen. Daar hoef je geen epidemioloog voor te zijn.

     1. Ik ben zelf geen wetenschapper en zal me ook niet verdiepen in allerlei wetenschappelijke studies omtrent de eerste menselijke besmettingen met het coronavirus. Het is op zijn minst zeer bijzonder dat de eerste besmettingen bij de mens in Wuhan – of all places – werden vastgesteld. Daarom ontstaat het geloof dat het laboratorium van Wuhan aan de basis ligt. Het is blijkbaar niet mogelijk om op een onweerlegbare manier aan te tonen dat dat laboratorium de veroorzaker is van de pandemie. Wetenschappers komen wel vaker tot een wetenschappelijke consensus op basis van veronderstellingen. Dit kan betekenen dat men, steunend op die veronderstellingen, niet bewezen acht dat het virus uit het laboratorium kwam. Maar dat verandert niets aan het feit dat mensen geloven dat het virus wel is ontsnapt uit het laboratorium. Dit is het spel van geloven en weten.

     2. Er is momenteel veel ophef over een zeer invloedrijke Alzheimer studie die frauduleus schijnt te zijn. Ook wetenschappers hebben eigenbelangen en zijn in staat om te liegen en bedriegen.

      Je hebt weten (de waarheid) en iets willen geloven, cognitieve dissonantie.

 6. So we’re supposed to believe that we live on a spinnig ball, standing water curves and sticks to a ball, it rains upside down in Australia, planes fly upside down on the Southern Hemisphere? It’s kind of interesting.

 7. I can explain it to you, but I can’t understand it for you. The truth is not for all men but only for those who seek it. You can give a person knowledge, but you can’t make them think. Sometimes people don’t want to hear the truth because they don’t want their illusions destroyed.

  We are not monkeys living on a spinning ball. Earth is a motionless plane. Welcome to impossiball.

  Gentlemen, my apologies if this causes any form of cognitive dissonance.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: