Na 2 jaar coronacrisis: graag terug naar normaal

Na de jaarwisseling maken ondernemers met hun accountants de balans op. Voor ondernemers een drukke tijd maar door de lockdown kunnen ze alle tijd besteden aan de jaarrekening. Mag ook wel want er valt behalve te plussen nogal veel te minnen. Onder de telstreep kan wel eens een negatief bedrag komen te staan dat vervolgens kan worden toegeschreven aan de lockdowns.

Genadeklap MKB

Gelukkig wordt het MKB met dank aan de Schatkist ondersteund met miljarden aan belastinggeld. Veelal geleend op de kapitaalmarkt en moet worden terug betaald. Vreemd genoeg zijn de economische voorspellingen voor 2022 voor de NL-economie niet ongunstig. We moeten ons afvragen welke kant de geldstroom zich op beweegt. Veel mensen geven gedurende de lockdown minder geld uit in de winkelstraten en bestellen hun spullen via Amazon en BOL.com. De genadeklap voor de kleine ondernemers en een deel van het MKB. Hoe zullen de winkelstraten in de stadscentra er volgend jaar uitzien als kleine (horeca)ondernemers hun tent sluiten? Als het huidige crisisbeleid met al z’n beperkingen wordt voortgezet dan zie ik het somber in. Aan het eind van het jaar tijd voor een evaluatie. Wat weten we nu over het coronavirus en welk crisisscenario mogen we nog verwachten. Ik leg 10 vraagstukken voor.

 1. Opvallend is de gebrekkige en eenzijdige informatie van de overheid. Heel selectief en hoofdzakelijk gericht op het narratief dat er mensen sterven aan een virus als u en ik geen vaccin nemen. Alles gericht op vaccinatie lijkt sterk op een lobby van Big Farma.
 2. Hoe zit het nu met de IFR(Infection Fatality Rate)? En hoe staat het met de oversterfte die behoorlijk hoger is dan begin van het jaar? Anders gezegd, hoeveel mensen overlijden er aan corona, hoeveel overlijden er met corona, hoeveel overlijden er door de maatregelen(zelfdoding, uitgestelde operaties en bijwerkingen vaccins). Deze vraag is gesteld door Kamerlid Omtzigt.
 3. Hoe staat het nu met de effectiviteit van het vaccinatieprogramma? Waarom is er zoveel geheimzinnigheid over de contracten met Big Farma? Waarom blijft de voorlichting over (lange termijn) bijwerkingen vaccins zo opvallend buiten beeld?
 4. Waarom ligt er nog zoveel nadruk op vaccinatie terwijl inmiddels bekend is dat vaccins de infectie overdracht niet tegen gaan. Vaccineren doe je dus niet voor een ander, maar je ontvangt wel een coronatoegangspas als beloning om vervolgens anderen te besmetten.
 5. Waarom riep de Minister van VWS bij herhaling dat er geen vaccinatieplicht zou komen en ligt er desondanks een wetsvoorstel om die verplichting samen met de 2G maatregel toch in te voeren?
 6. Waarom wordt Corona plotseling gezien als een onaanvaardbaar gezondheidsrisico? Waarom is er niet meer ingezet op behandeling en medicatie? Waarom zijn ivermectine en HCQ in Nederland verboden terwijl in grote landen als India en Brazilië daarmee velen zijn genezen?
 7. Waarom is er geen oog voor preventie en waarom worden miljoenen sporters tijdens lockdowns belet in de uitoefening van het werken aan hun conditie?
 8. Waarom wordt de opschaling van de zorgsector telkens afgewimpeld en de komende kabinetsperiode de zorgbegroting niet evenredig verhoogd? De reden dat er krapte is op de arbeidsmarkt is een drogreden omdat betere beloning(loon naar werken) altijd heeft gewerkt in een flexibele arbeidsmarkt.
 9. Waarom komen steeds meer burgers in opstand tegen het corona- c.q. vaccinatiebeleid en waarom is het vertrouwen in de politiek zo extreem gedaald?
 10. Waarom wordt er in het geheim gecorrespondeerd door ministers en hun ambtenaren met het WEF? Waarom pas gepubliceerd nadat een TK-lid de briefwisseling via een WOB-verzoek opvraagt en openbaar maakt?

Terug bij af

Kortom, veel vragen en onrust na 20 maanden coronacrisis. Een duidelijk signaal dat veel  zaken niet goed gaan, getuige het feit dat het vertrouwen in de politiek tot een nulpunt is gedaald. Hoe gaan we verder na een duistere kabinetsformatie waarbij dezelfde coalitie de problemen moet oplossen die door eigen chaotisch beleid zijn veroorzaakt. Het mag Kabinet Rutte 4 zwaar aangerekend worden als na 20 maanden gezondheidscrisis het land weer terug is bij af.

Nog meer vragen

Wat mogen we verwachten van een kabinet dat een tijdelijke noodwet heeft ingesteld en nog niet van plan is in te trekken? Wat mogen we verwachten van een regering die graag samenwerkt met supranationale organisaties en machtige multinationals? Wat mogen we vrezen van de aanhoudende vaccinatiedrang of misschien wel dwang binnenkort. Wat mogen we vrezen van het in stand houden van de coronatoegangspas die zeer indringend wordt in het aanstaande 2G-beleid? Wat kunnen we verwachten van een marionettenkabinet die de oren heeft hangen naar het WEF, VN, EU, ECB, IMF en die andere gouvernementele organisaties die een andere agenda aanhangen dan de landelijke politieke agenda. Wat hebben wij burgers nog in te brengen als de politieke agenda tot het jaar 2030 is uitgestippeld en wordt uitgevoerd door Big Tech, Big Financials, Big Farma en Big Brother.

Buitenspel

De Ministers van VWS en Justitie voeren via een noodwet een medische dictatuur uit. Dit in het kader van een gezondheidscrisis die gezien de mortaliteit al lang niet meer het predicaat ‘pandemie’ verdient. In de huidige politieke arena staat de democratie buitenspel. De tribunes in de stadions zijn leeg en de scheidsrechter krijgt volop medewerking van de media, eeehh, de VAR.

GW

18 reacties

 1. Ondertussen geven de eerste onderzoeken aan dat er nauwelijks verschil is tussen wel of niet gevaccineerd (een van de redenen dat iedereen volgespoten moeten worden is het verwijderen van de controle groep). De maatregelen worden echter alleen maar absurder. Het beleid, maar ook de overheid, is simpelweg kwaadaardig en ik heb niet de illusie dat dit vanzelf gaat stoppen aangezien er voor de beleidsmakers en andere betrokkene nauwelijks een weg terug is zonder dat de hooivorken verschijnen. Massaal negeren van de onzin is de enige oplossing want als overheden en andere betrokkene de kans krijgen zullen ze de wereld sociaal en economisch slopen.

  1. “de wereld sociaal en economisch slopen.”

   Dat is dan ook de bestaansreden van “socialisme”, waarde Piet !

   O ja, je vergat “spiritueel”, dat zal wel komen omdat “ze” er in geslaagd zijn je ervan te overtuigen dat je een “afstammeling van een aap” bent. Nog zo’n “pronkstukje” van “hen” hihi

   ( dit is geen grap of zo, helaas ! )

 2. Niet democratisch? Wél dus. De overgrote meerderheid van het westers welvaartsvolk is vrijwillig dubbel, zelfs drievoudig gevaccineerd. En gaat –desnoods- meermaals per jaar gedwee in een lange wachtrij staan voor een herhaling. Zonder zich nog precies af te vragen waarom. Sceptische vraagtekens zijn niet besteed aan een conformistische kudde.

  “Terug naar normaal”? Dit IS ‘normaal’. De gevolgen van de kunstmatige welvaartsmanipulatie op alle fronten hebben leven en welzijn van het individu bereikt. Onder de dreigende verwoesting van de samenleving en bij gebrek aan een ‘gedragen’ alternatief schikken de ‘onderdanen’ zich naar algemeen gangbare, reguliere opvattingen.

  1. Ben ik al meer dan 20 j bang voor.
   Je privacy wordt mart voeten betreden, en met de methoden, die ze in petto hebben, kunnen ze je verder de slavernij insturen?

 3. Er was eens een laboratorium in Wuhan waar onder meer dankzij Amerikaanse steun coronavirussen werden bestudeerd en gecultiveerd. Niet om als oorlogswapen te gebruiken maar om ons te helpen bij de ontwikkeling van allerlei vaccins. Als bij toeval worden in Wuhan – of all places – de eerste besmettingen van covid-19 vastgesteld. Honi soit qui mal y pense https://www.youtube.com/watch?v=6xyw4w6JYZg

 4. Het is toch erg duidelijk waar de reis heen gaat nl ordinair communisme verpakt in een nieuw jasje. De kommunisten gaan altijd over tot volkerenmoord als ze hun zin niet krijgen. Komt ze even goed uit deze gifspuit.

  Democratisch gehalte van de west europese landen was altijd gebasseerd op heel veel propaganda.

  Hans Herman Hoppe:

  De Staat: “een instituut geleid door bendes moordenaars, plunderaars en dieven, omringd door gewillige beulen, propagandisten, pluimstrijkers, oplichters, leugenaars, clowns, charlatans, dupes en nuttige idioten – een instituut dat alles wat het aanraakt bevuild en bezoedeld.

  Frédéric Bastiat, the great French free-market economist:
  “When plunder becomes a way of life for a group of men in a society, over the course of time they create for themselves a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.”

    1. Steeds meer mensen verdiepen zich in complottheorieën die later “complot”-feiten blijken te worden. Het wantrouwen t.o.v. de repressieve maatregelen die nationale overheden treffen groeit. Ze volgen een beleid dat wordt uitgestippeld door overkoepelende ‘machten.’

     We kunnen nu gerust wijzen naar het idiote boekje “COVID-19 : THE GREAT RESET van KLAUS SCHWAB en THIERRY MALLERET zonder beticht te worden van het verspreiden van complottheorieën. Kreeg dit sprookjesboek deze vandaag toegezonden. Mijn eerste indruk is dat het geschreven is door dromerige idealisten die zich omringen met elitaire globalisten die denken de wereld te kunnen verbeteren m.h.v. Big Tech, Big Farma en de rest. Het verhaal over het “ontsnapte” Wuhanvirus past er heel goed in. Er wordt alles aan gedaan om het “nepnieuws” in de doofpot te stoppen.

     Het is beter om in dat kader het verhaal van prof. Bob de Wit te lezen: https://spectator.clingendael.org/nl/publicatie/hoe-great-de-great-reset-van-world-economic-forum
     Zijn stelling: “Er is op wereldschaal geen democratisch feedbacksysteem om de belangen van burgers te dienen,” is een keihard feit. De Great Reset stuurt aan op een wereldregering. Nationale regeringen worden aangestuurd door VN, WEF en al die andere org. De correspondentie tussen WEF en NL-ministers maakt veel duidelijk. Via een Noodwet worden wij monddood gemaakt. De noodwet moet er af, er is geen pandemie meer.

     1. Nood breekt Wet. Door een Noodwet. Moeten we eerst ‘democratisch’ vaststellen dat er sprake is van ‘nood’? Erg omslachtig en tijdrovend. En vereist bovenal individuele en collectieve verantwoordelijkheid, op basis van eerlijke en onafhankelijke informatie. En wat is dan het resultaat? Het gelijk van de ‘domme’ meerderheid, waarbij de oppositie buitenspel wordt gezet.

      ‘Supranationaal’ zijn de met elkaar samenhangende belangen van de ‘rijke’ wereld. Dat geldt logischerwijs ook voor de grote problemen van deze tijd.

      Al heeft de burger geen beleidsinbreng, hij is niet ‘monddood’. De ‘manische meningmachine’ draait op volle toeren (zegt de Koning in zijn Kersttoespraak). En dat lijkt voor de meesten al spannend genoeg.

    2. Zembla heeft er ook een uitzending over gemaakt enkele weken terug, terug te zien op NPO Start. Het lastige van deze theorie is dat het allemaal indirect bewijs is.

     https://thebulletin.org/2021/05/the-origin-of-covid-did-people-or-nature-open-pandoras-box-at-wuhan/
     https://www.pbs.org/video/jamie-metzl-why-he-thinks-covid-19-was-lab-leak-fln0dw
     https://www.youtube.com/watch?v=_A8Drix5taQ
     https://www.youtube.com/watch?v=f0_RhfT21bw

     Laten we hopen dat de waarheid boven tafel komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: