Na digitale prikklok, straks de prikpas voor gezonde werkplek?

De winter nadert, tijd dat de griep weer z’n rondje doet. We zouden bijna vergeten dat de griep nog bestaat. We horen via de media de hele dag over corona, het killer virus dat influenza heeft verslagen. Angsthazen als we zijn hebben we de coronamaatregelen van de regering braaf opgevolgd toen schokkende tv-beelden ons in maart 2020 deden sidderen.

Corona blijft nummer 1 hit

Gelukkig is er in 20 maanden meer duidelijk geworden uit wetenschappelijke onderzoek. Langzaam begint door te dringen dat geen sprake meer kan zijn van een pandemie getuige de lage sterftecijfers. Die zullen bij de oudjes net als iedere winter weer oplopen. Jongeren lopen geen gevaar, behoudens die enkele uitzondering waar de media dagenlang naar zoekt om hun emo-verhaal te doen voor de camera. Corona blijft de nummer 1 hit op radio en TV. Het wordt ons er in gestampt. Het wordt nog gekker. De propagandasite van de regering kwam met het volgende bericht:

“De overheid komt met een campagne offensief om mensen over te halen zich aan de basismaatregelen te houden. Testen bij klachten, mondkapjes dragen waar dat verplicht is en  corona toegangsbewijs laten zien waar dat moet. Er komen advertenties online en in de krant, in spotjes op radio, televisie en op videodiensten. De komende tijd worden op televisie veertig tot vijftig spotjes per dag uitgezonden en op de radio vierhonderd per week, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast staan er woensdag paginagrote advertenties in de huis-aan-huisbladen om mensen te herinneren aan de basismaatregelen.”

Zuster Clivia

Nu voel ik mij echt een klein kind. Hebben we dan niets geleerd in die 20 maanden? Zijn alle mensen om mij heen echt zo dom dat ze nu nog niet weten dat we een virus kunnen doorgeven als we verkoudheids- dan wel griepverschijnselen vertonen. In mijn sociale kring wisten we dat al voordat het coronavirus kwam. En ja, soms zijn er griepgolven die af en toe de ziekenhuizen doen vol lopen. Daar kun je als regering beleidsmatig op sturen. Je had de laatste 10 jaar i.p.v. 1000 IC-bedden minder ook 1000 bedden meer kunnen plaatsen. En i.p.v. 27.000 zorgmedewerkers uit te laten stromen ook een veelvoud daarvan kunnen laten instromen omdat we niet heel toevallig wel 1 miljoen meer inwoners hebben die ook een maandelijkse zorgverzekeringspremie betalen. Met de maandelijkse zvw-inhouding op loon, pensioen of uitkering erbij betalen we ons scheel aan premie om verzekerd te zijn voor een bedje bij zuster Clivia voor het geval dat. Kennelijk heeft de regering daar een andere kijk op.

Gezondheid gaat voor geld

De regering is namelijk demissionair door enorm geblunder in de uitvoering van de Toeslagenwet. Ze willen het goed maken door nu op te komen voor de volksgezondheid. Maar dan ook 100 procent goed, zodat niemand meer de ‘griep’ krijgt. Daarvoor is dan wel een strak beleid noodzakelijk. Alle neusjes dezelfde kant op om te zien of er bij sommigen niet een druppel aan hangt. Laat je testen, neem een injectie of 2, 3, 4 en voor de liefhebbers een boosterprik. Allemaal gratis(?). Natuurlijk, het kabinet is demissionair en kan met de noodwet in de hand alles maken(en breken). Het geld op de kapitaalmarkt ligt gratis voor het oprapen, Wopke Hoekstra krijgt geld toe op de 5 en 10-jarige staatslening door negatieve rentetarieven. Met onze nationale schuldenberg lagen we aanmerkelijk achter op onze Europese vrienden. Stapelen die handel. Aflossen is van later zorg, onze gezondheid gaat voor alles. Gezondheid gaat voor geld. Fijne gedachte dat onze regering zo met ons meeleeft. Daarom volgen we braaf de maatregelen, in afwachting op de volgende order.

Supermens

Kom maar op met die QR-codes, het is mooi digitaal en past eenvoudig op onze smartphone. Laten we vooral gebruik maken van digitale controle, gemak dient de mens. Elk nadeel heeft ook z’n voordeel, als iedereen is geprikt en niemand meer in het ziekenhuis geraakt. Daar moeten we naar toe, een samenleving met super gezonde mensen. Regelmatig een experimenteel vaccin halen voor de proeve van bekwaamheid. We moeten af van die dure zorg. De zorgpremie wordt te duur, de energierekening is er ook nog. Nog een paar duizend zorgbedden er uit, scheelt een paar tientjes aan premie. We moeten vertrouwen hebben in Big Farma. Met hulp van Big Tech en Big Brother wordt gewerkt aan een betere mens. Dat kan alleen als we meewerken en alle maatregelen opvolgen die voor gezondheid en welzijn zijn bedoeld. Deze winter wel even inchecken bij de sportschool, de sportclub, bij de biljartvereniging, bij de bioscoop, enzovoort. Straks nog de QR-code op het werk zodat de baas weet dat je gezond bent. Een fijn idee, voor jezelf, voor je collega en voor de baas. Een pasje voor de prikklok om je werktijd te registreren hadden we toch al. Wat is er nu mooier dan dat de baas naast onze werktijd ook onze gezondheid controleert?

Hubert en de sportschool

We zijn op weg naar de supermens maar dat kan alleen met medewerking van iedere (staats)burger. Daarvoor moet iedereen van jong tot oud geïnjecteerd zijn want anders gaat het niet werken om te bouwen aan een super gezonde samenleving. Straks worden overtollige zorgmedewerkers ingezet om als boa’s de samenleving te controleren op naleving van de opgelegde gezondheidsmaatregelen. De volgende stap, wanneer iedereen is geprikt, valt makkelijk te raden. Als we gewend zijn aan de halfjaarlijkse spuit gaan we naar het volgende level. Verplicht naar de sportschool. Werken aan gezond gewicht en gezonde voeding, kortom gezonde leefstijl. Sigaretten en alcohol verdwijnen uit de handel en gaan in de ondergrondse verkoop. De mocromaffia wrijft zich alvast in de handen. De propagandacampagne via NU.nl komt alvast op stoom voordat een nieuw kabinet is geïnstalleerd. Er wordt achter de rug van Hubert Bruls om gefluisterd dat er met spoed een opvolger wordt gezocht om zijn rol als voorzitter van het Veiligheidsberaad over te dragen aan een slanke burgemeester. Moet een slank gender neutraal persoon zijn om gelijk inclusie en diversiteit meer aandacht te geven.

GW

4 reacties

  1. En wat doen ‘ze’ tegen de commerciële ‘fake scene’, de steeds groter wordende malafide industrie van ‘cyber crime’ die in staat is om alle digitale codes te kraken en nu al (ook in dit land) werkende QR-codes met particulieren te ‘delen’?

    https://nos.nl/artikel/2404415-qr-codes-nog-steeds-breed-gedeeld-veel-malafide-codes-nog-niet-geblokkeerd

    Wat is ‘digitale controle’ nog waard, als het verschil tussen ‘legaal’ en geperfectioneerd ‘illegaal’ -zoals bij sommige courante computer besturingssystemen- zelfs door de fabrikant niet eens meer kan worden vastgesteld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: