Naar een tweede burgeroorlog in de VS? (10) Politie opnieuw in de zware fout

We toonden onze lezers eerder uitwassen van de kant van een kleine minderheid der burgerprotesten. Elke medaille heeft zijn keerzijde. In de bijzonder gespannen relatie tussen ordehandhavers (nou ja…) en demonstranten blinkt geen medaille maar licht wel een woedevuur op. We stellen ons de frustratie van decennia voor van boze burgers, voornamelijk zwarte Amerikanen. We stellen ons de adrenaline voor die opgepompt wordt bij de blauwe dienders. Waarvan de meesten vast gewoon doen wat ze als hun plicht ervaren. Maar daarbij wel uitgescholden worden, bekogeld en erger. Dat zie je in oorlogssituaties ook (en dit is een oorlog, een burgeroorlog). Soldaten die de strijd waarin ze gedropt worden als heel persoonlijk gaan ervaren. Wanneer het een kwestie wordt van overleven. Van zij tegen ons. Maar zeg nu zelf, beste lezer, bestaat er een excuus voor onderstaande laffe handelingen van zij die voor ‘orde’ moeten zorgen?

https://twitter.com/DeHeerFlick/status/1268867640484859907

Escalaties en uitwassen aan beide kanten dus, geweld roept nog meer geweld op en dan krijg je dit:

https://twitter.com/Karsten71/status/1268796415683301377

…en dit, in een land waar iedereen gewapend is:

Washington D.C. heeft beslist een breeddenkende burgemeester…

…maar dat valt niet in goede aarde bij president Trump:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1268966945971417088

Nog een opvallende actie vanwege protesteerders en sympatisanten tegen politiegeweld en racisme:

Waarop deze politieofficier dan weer wijst op de slachtoffers die ook onder de politiediensten vallen. Een surrealistisch gesprek waarbij twee zwarte mannen naast mekaar heen praten. De eerste noemt Black Lives Matter een haatvolle ideologie gericht tegen de politie. Verdeeldheid, verdeeldheid in de VS, zo ver het oog reikt…

https://twitter.com/EddieDonovan/status/1268948729203175426

5 reacties

    1. U heeft het al gezegd, Naamgenoot, dank. Dus hoef ik het niet te zeggen. Ik ben hierin niet alleen, honderden miljoenen over heel de wereld denken vast ook zo, al zou dat niet geven. Al was ik de last man standing hiermee. Zeker de massa die rustig voor zijn deur stond, maar uiteengejaagd werd met traangas en rubberkogels, omdat dhr. T. per sé een foto wilde maken mét bijbel (!) voor een kerk. Kon het slechter qua pr.? Zijn entourage zal er ook wel het hunne van gedacht hebben, maar soit. Geef tenminste toe, beste Joost, dat hij een klimaat heeft gecreëerd van permissieloosheid. Van ‘doe maar op’.Van ‘Ikke ikke ikke en de rest kan stikke(n)’? Een klimaat dat het slechtste in mensen naar boven heeft geroepen. Zowel bij zijn medestanders als zijn tegenstanders? Het verwondert me dat er niet meer schoten gelost zijn, in een land waarin iedereen gewapend mag rondlopen. In ieder geval verlopen de demonstraties sinds kort rustiger, met nauwelijks nog geweld. Mijn indruk, maar ik moet alle details nog doornemen voor binnenkort een nieuwe aflevering, nummer elf zeker? Hoe verklaart u trouwens, zo u wilt, dat die protesten zowat in alle belangrijke steden gehouden worden, en vaak tegelijkertijd? Tenslotte nog dit: als hoofd van een land (hij noemt zich toch zo graag ‘Commander in Chief’?) ben je de eindverantwoordelijke, niet? Prettige zondag nog! J.

  1. ik snap niet waarom die mensen her en der de politie in de weg gaan staan/zitten.. beetje normaal denkend mens vertoont zich niet in oproeren en zit lekker thuis… en dan maar de blauwe jongens de schuld geven omdat ze order moeten handhaven. verwachten alle ‘sneeuwvlokjes’ protestanten behandeld te worden met fluwelen handschoen en een bakkie thee ofzo? als vakantieganger in Spanje zou ik het zeker uit mijn hoofd halen om iets uitvreten bij de Civil Guard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.