Naar een tweede burgeroorlog in de VS? (11) Van Black Lives naar All Lives Matter

Het Amerikaanse, natiewijde burgerprotest en de demonstraties deinen ondertussen uit naar tal van landen, continenten zelfs. Van een heel initieel zwart protest is het er één van multi kleuren geworden. Zwart én blank. En voorheen was er al een Oosterse beweging. Herinneren we ons het sociaal politiek zeer woelige Hongkong tot december 2019. Dat in juni 2020 terug is van nooit weggeweest. Het burgerprotest deint uit in omvang, samenstelling én qua voorwerp, onderwerp, materie. Zouden de twitteraars hier onder gelijk hebben in hun interpretatie van wat in de straten van Bristol, UK, gebeurt? Ook in de VS worden standbeelden neergehaald. Is het een bredere, anti slavernij betoging geworden? Een afrekening met een bijzonder onkieslijk verleden van racisme in zovele landen? Of met de Staat zelf, het instituut an sich? Want dan moeten we mogelijk de insteek of titel van deze reeks artikels veranderen, aanpassen. Suggesties beste lezers?

Brussel, België

https://twitter.com/Bruxelles_City/status/1269646949961129984
https://www.youtube.com/watch?v=qA_JlfWC998

Global Slavery Index

Iemand ook op Twitter (zoveel info altijd heet van de naald) herinnert aan het bestaan van de Global Slavery Index. ‘De Global Slavery Index is een lijst waarin alle landen gequoteerd worden op slavernij. Deze wordt jaarlijks opgesteld door de Walk Free Foundation. De Walk Free Foundation is een initiatief, opgezet in 2001 door de Minderoo Foundation, een filantropische organisatie van de Australische miljonair Andrew Forrest.’ Wikipedia.org. Op de site lezen we onder veel meer: ‘NEW DATA REVEALS WIDESPREAD FAILURE BY GOVERNMENTS IN TACKLING MODERN SLAVERY’ Moderne slavernij bestaat, in armere landen als the usual supects. Maar ook op plaatsen en in situaties waar je dat nooit zou vermoeden. Verder lezen we dat hiervoor niet alleen overheden maar ook bedrijven en zelfs burgers (als consumenten) verantwoordelijk zijn! Natuurlijk, wanneer de protesten hier ook tegen zouden fulmineren, hebben ze nog héél veel werk voor de boeg…!

Protesten, demonstraties op vier continenten

https://www.youtube.com/watch?v=DSo08izg9xc

In Mexico, de VS of course, Duitsland, Frankrijk, het VK, Denemarken, Japan, Zuid Korea, Australië,… Over het algemeen zeer vreedzaam maar met betogers die vastberaden zijn, vasthoudend. Gedreven, helemaal niet gratuit. In solidariteit met zwart Amerika, zeggen de commentaren. Maar het kan ook goed zijn dat, eveneens, het oud zeer van 2019 terug opspeelt. Bewust of onbewust? Want dan is de reden breder te zoeken. Namelijk bij de algehele ontevredenheid van heel wat (wereld)burgers. Tegen ongelijkheid in de bredere zin. Van oneerlijke verdeling van ’s werelds rijkdommen. Voor een groener overheidsbeleid en respect voor het milieu. Voor meer zeggenschap en inspraak in ’s lands beleid. Want er was die hevige sociale onrust in een vijftiental naties, en die is nooit weggenomen. Nooit gestild. Slechts blijven sluimeren dan vanwege de Coronavirus lockdowns voor een zestal maanden. En nu terug van nooit weggeweest? Hoe denken onze lezers hierover? Wij vernemen het als altijd graag…!

https://www.youtube.com/watch?v=Z6tqRrn3voQ

President Trump’s reacties

6 reacties

 1. IS, BLM, Antifa hebben allemaal een ding gemeen: als je de uitingen van het verleden vernietigt, bestaat die blijkbaar niet meer.

  Ik heb nooit slaven gehouden, jij hebt nooit katoen geplukt. Zullen we ophouden met deze onzin?

 2. dpg media groep, door brussel gefinancierd met belastinggeld, heeft ‘toevallig’ de meeste nederlandse kranten en bladen in zijn macht als (pro eu) propagandakanaal.

  https://www.dpgmediagroup.com/nl/onze-media

  krijg jij daar ook door betaald , jEUst?
  of krijg je je geld voor je knipsels en plaksels direct uit brussel ?

 3. ANTIFA en BlackLivesMatter zijn extreem linkse communistische terroristische organisatie,die onder controle zijn van de NWO-elite.Deze levensgevaarlijke marxistische bewegingen-ondersteunt door de media- streven hetzelfde doel als de islam: de ondergang van de Westerse beschaving.U zult BLM niet horen over de genocides in Congo en Rwanda of over het geweld in andere Afrikaanse landen of over de stammentwisten, waarbij gevangenen van vijandelijke stammen als slaaf werden versjacherd.In Noord-Afrika worden Amazigh en zwarte Afrikanen door Arabieren stelselmatig onderdrukt, institutioneel gediscrimineerd en vermoord…. Slavernij bestond millennialang wereldwijd.En het is absurd om slavernij als een racistisch fenomeen te aanzien, laat staan dat slavernij (Westers) ideologisch geïnspireerd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.