Naar een tweede burgeroorlog in de VS? (13) ‘Rechts’ roert zich meer en meer

Dat gaat dan van muurschilderingen in Vlaanderen à la ‘Hitler kom terug aub’ tot hevige schermutselingen in Londen tussen politie en rechtse protesteerders. Het was opnieuw een bewogen weekend, van 13 en14 juni 2020. Blijkbaar heeft de Black Lives Matter (BLM) een zekere oppositie wakker gemaakt. Die muren met leuzen volkladt, van racistische uitlatingen. Die publieke standbeelden verdedigt tegen protesteerders die deze willen vernielen. Zaten we al in een sterk verdeelde maatschappij en wereld, van haves en havenot’s. Van arm versus rijk met de grootste ongelijkheid ooit in welvaart, bezit en inkomen. Was er al decennialang de verdeling tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden. Ook politiek gezien is de samenleving meer verdeeld geworden dan ooit tevoren. Of komt deze tegenstelling minstens meer prominent naar boven door alle media aandacht. Want er moet véél sluimerend aanwezig zijn, willen protesten zomaar ‘uit het niets’ materialiseren. In de aanloop naar zomer 2020 is daar dan zwart versus blank versus zwart versus…bijgekomen.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Anti protest met wapens en voertuigen

‘Anti-Protesters Are Driving Their Cars Into Crowds of Demonstrators | NowThis’:

Atlanta, VS

De dood van een andere zwarte man in Atlanta gooide afgelopen weekend nog meer olie op het vuur:

Parijs, Frankrijk

Ondertussen zijn ook de Parijse demonstraties en clashes met politiediensten terug van tijdelijk weggeweest. Het burgerlijke ongenoegen en de ontevredenheid zijn geenszins gestild of verflauwd na maandenlange lockdowns wegens Corona. Wat wil zeggen dat e.e.a. ook hier diép zit:

Hongkong

Trigger happy

In een dozijn pakkende foto’s toont de BBC waar en er zoal ter wereld gedemonstreerd wordt: ‘In pictures: Global protests against racism and police brutality’. Sinds 25 mei 2020 een zwarte man genaamd George Floyd tijdens zijn arrestatie de dood vond, vermoord door een blanke politieagent. Dit was echter niet de echte oorzaak van het Amerikaanse protest, maar slechts de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. Onderstaande grafiek toont ook dat de Amerikaanse politiediensten als geheel sneller schieten om te doden dan in andere landen:

chart comparing the rates of police killings in the U.S. with 9 other wealthy nations. The U.S. rate of 33.5 per 10 million people is over 3 times higher than the next-highest rate, which is 9.8 per 10 million people in Canada
Prisonpolicy.org

Geweld roept op tot geweld roept geweld op tot…? En wie zal dit stoppen, wanneer en hoe?

9 reacties

 1. ECHTE gelijkheid is dat er op niemands huidskleur, sekse, religie, geaardheid, gender etc. meer wordt gelet, maar enkel op iemands prestaties, ervaring, opleiding en presentatie (inclusief correct gedrag zoals het beheersen van de taal, beleefdheid, omgangsvormen, e.d.).. Dan maakt het niets meer uit of ergens 80% mannen of 80% vrouwen werken, 80% blanken of 80% zwarten, 80% hetero’s of 80% homo’s, 80% christenen of 80% moslims. Pas dan is iedereen ECHT gelijk, en wordt iedereen volgens dezelfde maatstaven beoordeeld.

  1. Precies, zo hoort het ook te zijn, alleen is er dit verschil in de politiek en de maatschappij:

   Wat er voor en achter de coulissen wordt gedacht en gehandeld zit een groot verschil.
   De politiek laat maar zelden of nooit het achterste van hun kiezen zien en ze zijn zeer pragmatisch ingesteld.
   Ze lullen met het gejoel mee, maar ze blijven gewoon hun agenda, van de elite en die van Brussel volgen, met flinke hulp van de media, waar ze eigenaar van zijn, of staatszenders.

   Als men zijn eigen pad niet kent, is hij overgeleverd.

 2. Goed verwoord. Racisme als druppel en één van de symptomen van onvrede en onzekerheid in een steeds onrustigere tijd, waarin het één het ander uitlokt.
  In Frankrijk kropen zelfs politiemensen op de barricades om te protesteren. Tegen generaliserende beschuldigingen van discriminatie aan hun adres. Hoe moeten ze nog hun werk doen? Dan maar positieve discriminatie, om schorsing en zelfs ontslag te voorkomen?
  Er zullen op meer terreinen nog veel ‘issues’ volgen, nog veel meer standbeelden sneuvelen, als de sociale en economische impact van de crisis de portemonnee van de burgers bereikt.

  1. Wat je nu ook ziet is dat dingen die hier al jaren vrij gewoon zijn, nu ook naar andere delen van de wereld overwaaien. Zo is het hier al lang, dat je je als politieman voor veel dingen moet verantwoorden, idem in zorg en onderwijs. Soms gaat dat zelfs nergens meer over en verstikt die bureaucratie, e.e.a wel bekend.

 3. Racistische ongehoorde incidenten lijken nu de oorzaak van de vele huidige protesten.
  Deze zijn er steeds al geweest, maar worden nu bewust naar de oppervlakte gehaald door Democratische krachten, met Soros en Gates als grote sponsoren om Trump van een tweede termijn af te houden.
  Laatstgenoemden volgen ook alleen maar hun eigen agenda, verplichte vaccinatie met troep van hun farmaceutische vrienden, ze volgen eigenlijk alleen maar hun eigen doel.
  Ze doen voorkomen of ze begaan zijn met de mens, maar dat is schone schijn, Gates heeft openlijk verklaard, dat de wereldpopulatie van mensen veel te groot is, wat hij later weer probeerde recht te praten, zeer gevaarlijke gek.
  Zijn laatste gesponsorde polio vaccinatie programma in Afrika heeft +/- 20 miljoen gehandicapte kinderen opgeleverd.
  Deze smeerlappen zitten ook nog allemaal als vooraanstaande figuren met de Clintons en ander ……in Davos e.d , waar ze lange termijn plannen bespreken over de mensheid en de Aarde, schandalig.
  En niemand schijnt er het fijne van te weten, of durft er over te schrijven.
  En het volk houden ze bezig met onzin propaganda.

  1. U bent misschien wel zo’n Trump fan, Mark, I presume? Maar Mark, beter tien Sorossen en Gates’n dan één Trump hoor. Hij creëerde een sfeer van ieder voor zich, alleen jijzelf bent van tel, het recht van de sterkste etc. Een verschrikkelijk, afgrijselijk mens die het slechtste in ieder naar boven brengt. God beware de wereld dat hij nog eens vier jaar lang de wereld kan provoceren, beledigen en ‘zijn’ Amerika op de eerste plaats wil, door alle andere landen en leiders weg te duwen. (‘Zijn’ is in dit geval dan het rijke deel van de States, waartoe hij, toevallig, zelf ook behoort). En laat mij toe Bill in deze bij te staan: natùùrlijk zijn we met teveel op aarde?! Ja daar durf ik over schrijven. ’t Is de evidentie zelf en toch schijnt het taboe te zijn. Iedereen schrik? Ondergetekende niet hoor. Heb ik het boek Neurocity niet op Biflatie besproken? Dacht ’t wel, anders beslist dat boek kopen en lezen hoor! Zo zullen nl. Nederland en heel veel andere, nu reeds dichtbevolkte landen er gaan uitzien wanneer we zo doorgaan. Hoe meer mensen op deze aarde, hoe meer hongersnood, armoede, milieubeschadiging van plant tot dier, files, neurotici vooral, allemaal dicht op elkaar gepakt. De horror! Maar ’t schijnt inderdaad nog taboe. We zullen dit probleem weer pas aanpakken…wanneer het te laat is. Hoé? Ik ben geen politicus dus ik word niet betaald in deze om oplossingen te vinden. En zelfs onbezoldigd ken ik zo direct geen wondermiddel. Toch is dit het hoofdprobleem, waaruit de meeste andere problemen stammen. Het zijn die ‘andere’ problemen waarop wel gefocust wordt. Dom en tijdverlies dus. Tot daar, toch bedankt voor uw bijdrage! Grtjs, J.

   1. Wat is dan de OORZAAK van de overbevolking, bv. in Nederland en sommige andere gebieden? Of is juist dát een taboe?
    Vooral in de urbane gebieden zijn de tekenen evident: de niet-aflatende instroom van migranten beheerst o.a. meer en meer het openbare leven, het straatbeeld, de handel, het onderwijs, de toch al hoge huisvestingsproblematiek en het sociale vangnet. Is dat een taboe?

    Uiteindelijk gaat het om overbevolkte gebieden, niet om een overbevolkte aarde en ook niet om uitgeputte aardse bronnen, voedsel-, drinkwater- en medicijnvoorraden.
    De sleutel ligt duidelijk bij de ongelijke verdeling van de aardse koek.

    Het grootste deel van de aarde ligt praktisch braak, is dun- of onbevolkt. Onbewoonbaar of onleefbaar, in ieder geval zonder een greintje toekomstperspectief, wegens het ontbreken van de meest elementaire leefvoorwaarden.
    Overbevolkt zijn daar alleen de opvangkampen van de VN, waar tientallen miljoenen ontheemde paupers moeten proberen te overleven.
    Ooit zullen ze misschien het ‘Beloofde Land’ weten te bereiken, waar -tegen die tijd- ook de laatste gamellen zullen zijn leeg geschraapt.

    De ‘olifant in de woonkamer’ en het grote ’taboe’ is niet de overbevolking, maar het egoïsme en de heb- en vraatzucht van een minderheid ten koste van de rest.

   2. Als er zoveel persoonlijke vooringenomenheid en -blijkbaar- zelfs blanke haat ten grondslag liggen aan een opinie is de obejctiviteit bij voorbat naar de maan.

    1. en dat is niet van de laatste tijd

     de eu vraagt en jEUst draait he.
     de eu jukebox , je gooit er een kwartje in en …. msmuziek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: