Naar een tweede burgeroorlog in de VS? (7) Het is niet alleen racisme

De rellen in de VS houden niet op. In de afgelopen week zijn er in 145 steden protesten geweest. Berichten over rellen, plunderingen en geweld komen zo snel binnen dat het onmogelijk is om ze allemaal bij te houden. Tot dusver hebben ten minste 40 Amerikaanse steden een uitgaansverbod opgelegd, is de Nationale Garde geactiveerd in ten minste 15 staten en zijn er tot en met zondag 4.100 mensen gearresteerd.

Rellen in 145 steden

Zondagavond werd het geweld in Washington DC zo alarmerend dat president Trump gehaast werd ondergebracht in een geheime bunker onder het Witte Huis…

Niet alleen racisme

De focus is nog steeds gericht op het racisme. Het is m.i. echter de trigger voor een algehele maatschappelijke malaise, of beter gezegd een complete anarchie. Vergeet niet dat de werkloosheid tot ongekende proporties is opgelopen en juist een groot deel van de zwarte bevolking treft. Het is werkelijk onvoorstelbaar, 40 miljoen(!!!) Amerikanen zonder werk. Veel mensen zijn hun president spuugzat en het lijkt er op dat infiltranten bezig zijn de boel op te porren. Onder de hoodies en achter de maskers gaat ook de blanke bevolking schuil. En die zijn niet allemaal solidair met de zwarte bevolking. Meerdere overheidsfunctionarissen beweren dat de antifa-beweging infiltreert in de protesten. Hoe dan ook, het is niet alleen het protest tegen racisme dat de bevolking de straat op jaagt. Het is absoluut ook de grote ontevredenheid en ongerustheid onder de bevolking over de enorme economische neergang in de VS. De ongelijkheid in inkomen is daar veel groter dan hier in NL, terwijl de werkloosheid nog altijd stijgt.

WW-uitkering tijdelijk hoger dan laatste loon

Veel werklozen krijgen de eerste maanden een uitkering die hoger is dan hun laatst verdiende loon. Typisch Amerika, hoe bedenk je het. Absoluut geen stimulans om ander werk te zoeken en dit maakt het voor werkgevers makkelijk om personeel te ontslaan. Per 1 juli houdt het tijdelijk giga steunpakket op. Werklozen kunnen vaak de zorgverzekering niet betalen. Voordat de coronacrisis uitbrak waren 27 miljoen Amerikanen niet verzekerd. Naast een economische ramp voltrekt zich ook een gezondheidscrisis, en dan bedoel ik daarmee nog niet eens de pandemie. Het is de structureel ongezonde samenleving die veel narigheid met zich meebrengt. Kortom, het is algehele misère; een optelsom van narigheden.

Terug naar het Wilde Westen

Ondanks een week met rellen ging de Dow Jones nog altijd omhoog. Een tekenend contrast, terwijl het land in chaos verkeert. Dat geeft duidelijk aan dat Amerika totaal van het padje is. Het grote geld van de FED vloeit rechtstreeks naar Wallstreet in plaats van Mainstreet. Ook dat ziet de ontevreden massa donders goed. Nogmaals, het is de enorme scheefgroei, aangewakkerd door het immer sluimerende racisme. Met de dreigende woorden van Trump om het leger in te zetten zal de boel alleen maar verder escaleren. Daarmee dreigt een oorlogssituatie en dan gaan mensen zich ondergronds verzetten. Dan komt de VS zichzelf tegen met een enorme bewapende burgerwacht, of misschien wel een burgermacht. Amerika keert terug naar het ‘Wilde Westen.’

GW

 

6 reacties

 1. idd, Gerrit ik zie het net zo., goed stuk. En met mondkapje op is het nog makkelijker om te plunderen en rommel te schoppen. Hoe gek wil je het hebben ?!.

 2. Covid-19, maar niet alleen een virus. “The Worst Part About The Pandemic Isn’t The Virus, It’s The Mass Panic Which Will Cause An Economic Collapse”. Maar niet alleen in de USA. ‘Antiracisme’ demonstraties als dekmantel voor brede onvrede en het einde van de maakbaarheid. Project ‘Starlink’ met duizenden militaire spionagesatellieten. Hand over hand toenemend wapengekletter. Hong Kong in de wurggreep van China.

  “This is mostly all orchestrated.”
  Trump als uithangbord en schietschijf van de ‘deep state’. “Staatsgreep in Amerika?”
  De kans op een derde wereldoorlog lijkt vele malen groter dan de kans op een tweede burgeroorlog.

  1. Zelfs eertijds superrijke Golfstaten bankroet, na olieoorlog met Rusland en het wegzakken van olieprijzen en petrodollar.

 3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1326181088/franse-relschoppers-negeren-demonstratieverbod

  Aha, in Frankrijk gaat het nu ook los. Ook daar hebben ze een stok gevonden om mee te slaan. Net zoals in de VS onder het mom van racisme. Ik blijf er bij dat het niet puur racisme is. Het is de grote ontevredenheid onder de massa. Niet helemaal toevallig bevinden zich veel allochtonen onder de massa, maar het gaat mij te ver om het oproer van de laatste tijd te rangschikken onder alleen het racisme. Het is mede te danken aan de coronacrisis met een lange lockdownperiode. Maar daarvoor hadden we al te maken met een langzame economische neergang. Een periode dat de uitgeklede middenmoot zich voegde bij de ontevreden massa. De scheefgroei nam ongekende vormen aan. Er is sprake van opgekropte volkswoede. In de Franse banlieue heerste al een vorm van anarchie. Politieagenten gaan niet meer alleen de wijken in en alleen als het echt noodzakelijk is. De komende zomer zal een hete zomer worden met stevige onlusten naarmate ook de werkloosheid toeneemt. Nederland kijkt nog toe. Tot nu toe.

 4. Een burgeroorlog werd altijd en alleen geleid door de machthebbers en zo is het nog steeds, anders zijn het anarchistische opstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.